Hava Durumu

Bu durak sistemden neden kaldırıldı?..

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2019 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2019 08:20

"Şehir merkezimizden 20 kilometre uzaktaki Bademli mevkiindeki Turhan Tayan Anadolu Lisesi'ne ulaşımımızı öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz tek bir toplu ulaşım aracı olan B/36 otobüsü ile sağlayabiliyorlar.
Fakat okulumuz önünde bulunan durağımız BURULAŞ tarafından sistemden kaldırılmış. Artık otobüs şoförleri yolcularını okulumuza sistemden kaldırılan bu duraktan bir-iki kilometre kadar aşağıda bulunan dik bir yokuşun aşağısında indiriyorlar.
Bu yüzden karlı, yağışlı, soğuk ve olumsuz havalarda öğrenci, veli ve öğretmenler okula ulaşmak için büyük zorluk çekiyor.
Fotoğraflarda B/36 hatlı toplu taşım aracının şoförü büyük bir duyarlılık sergileyerek kendi inisiyatifi ile okulumuzun önüne kadar çıkmıştı.
Ama maalesef her şoför de bu kadar düşünceli ve duyarlı olamıyor.
Çekilen bu sıkıntının giderilmesi amacıyla BURULAŞ'ın sistemden çıkardığı okulumuzun önündeki durağın tekrar toplu taşım araçları tarafından kullanılmasını önemle rica ediyoruz.
Saygılarımızla." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Geçici bir uçan halı!..

"Son kez geçen 25 Aralık köşenizde bir yazımı yayınlamıştınız. Ve ondan önce de bu sorun defalarca gündeme gelmişti. Ve sonunda As Merkez önündeki üstgeçit geçen perşembe günü ray döşeme çalışmaları için 'geçici olarak'da olsa kullanıma açılmıştı. Birçok öğrenci ve vatandaşlar da bu üstgeçidi kullandı.
Lakin dikkatimi çeken birşey var.
Köprüde merdiven ayakları yere sabitlenmemiş. Yere bağlantıyı sağlayan ankraj cıvataları ya eksik ya da sıkılmamış.
Adeta uçan halı gibi merdivenler ayakta duruyor.
Apartman asansörleri bile denetlenirken, otomobiller, ticari araçlar fenni kontrole tabi iken bu üstgeçit nasıl olur da aylardır yere bile sabitlenmez ve geçici olsa bile güvenli bir hale getirilmez.
Keşke hemen As Markez önündeki bu olumsuzluklar da giderilse ve üstgeçit tekrar hizmete açılsa..
Kendi canımız, çoluk çocuğumuzun canı, memleketimizde hergün kaldırımda yürürken, durakta beklerken, hafriyat kamyonu tarafından çiğnenirken hiç yere yitip giden canların, yetim kalan çoluk çocuğun yüzü hürmetine bu kadar da olmaz dedirten bu görüntü acilen ele alınmalı diye düşünüyorum.
Saygılarımla.."
Çevrede iş yeri olan bir okur

Öneriye dikkat!

"Nilüfer, Beşevler, Karafatma Heykeli Meydanı'ndaki BURFAŞ tesislerinin önünde araçlar için geniş bir park alanı var.
Bu yolu kullanan araç sahipleri bu alanda bulunan bankamatikleri kullanmak amacıyla, gerekse diğer nedenlerle bu yolu park alanına dönüştürüyor.
Özellikle akşam trafiği bu yüzden olumsuz etkileniyor.
Burfaş önündeki bu park alanına giriş yapılsa araçlar park alanını da kullanabilecek ve trafikteki olumsuz durum ortadan kalkar.
Önerimin dikkatle değerlendirilmesi umuduyla rica ediyorum."

Özgür YILMAZ

Alo,burası Büyükşehir

"KIOSK CİHAZI'- "17.12.2018 köşenizde 'Yıldırım'ın kalbinde Buskimatik yok' başlıklı konu incelenmiştir.Yazıda,'Yıldırım semtinde elektronik kart ile su yükleme cihazı olmayışı ciddi problem oluşturuyor. Yıldırım'ın merkezi Mesken Mah.'nde Buskimatik yok' deniliyordu.

İdaremizce tespit edilen yerlerde KIOSK cihazlarımızın montajı yapıldı ve 59 kredi kartı (7 adedi hem nakit hem kredi kartı özellikli) KlOSK cihazı hizmettedir. KIOSK cihazlarıyla ilgili detaylı bilgi (bulunduğu yerler, nakit-kredi vs.) www.buski.gov.tr adresinde vardır.
PTT Ulucami/Heykel, Demirtaş, Yunuseli, Emek, Millet, Karacabey, Güneştepe, Üçevler, Gürsu ve Ovaakça şubelerinde mesai saatlerinde ücret karşılığı EKS kartlara dolum ve fatura ödeme işlemi yapılabiliyor
Ancak, BUSKİ tahsilat şubelerindeki 22 adet veznede hafta içi mesai saatlerinde nakit, kredi kartı ve banka kartı (debit kart) ile EKS kartlara dolum ve fatura ödeme işlemleri, www.buski.gov.tr (İnternet üzerinden tahsilat) ile anlaşmalı olduğumuz 21 banka şube ve ATM'leriyle merkez ve İlçelerimizde ücretsiz su faturası ödemesi gerçekleştiriliyor.

Ayrıca, 6493 sayılı Kanun kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan faaliyet izni almış PTT haricinde, Faturamatik, Faturaviz on ve N-Kolay Ödeme Kuruluşları temsilcileri aracılığıyla da ücretle BUSKİ fatura ödemesi yapılabiliyor. Vatandaşlarımızın talep ve memnuniyeti doğrultusunda mevcut cihazlarımızın revize edilmesi ve tahsilat kanallarına ait hizmet çeşitliliğimizin artırılmasına yönelik çalışmalar da devam etmekte ve Mesken Meydanı'na KIOSK cihazı talebi değerlendirmeye alınmıştır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."

Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

Ata Bulvarı'nda yollar çok bozuk

"Nilüfer'deki Ata Bulvarı'nda Bölge İdare Mahkemeleri'nin karşısında bulunan ve Umutkent Sitesi ve işyerlerinin önündeki yan caddede derin çukurlar var.

Bazı noktalarda da zemindeki derin çukurlar araçları olumsuz etkiliyor.

İlgililerin bu yan cadde üzerinde gereken onarım çalışmalarını yapmalarını rica ederiz. Saygılar."

Semt sakinleri adına
Erdoğan ÇETİKÇİLER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.