Hava Durumu

Bu güzel tesiste sadece iki futbol sahası var!..

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 04:48

Bugün 19 Mayıs... Büyük önderimiz Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız'ın 98. yıldönümünü kutluyoruz... Daha nice bayramlara..
'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' diyerek gençliği spora yönlendiren Atatürk ayrıca 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' der.
Evet spor bu kadar önemli.. Yerel yönetimler şimdi hemen her bölgeye birer spor alanı yaptırıyor.. Ama eksikler çok.
İşte bunlardan biri. Okurum Rıdvan Akdeniz yazıyor:

***
"Öncelikle Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde vatandaşlarımızın sorunlarını yayınladığınız için teşekkür ederiz.
Adından da belli olacağı gibi bölgemize 'Altınova Spor Tesisleri' yaptırıldı. Fakat tesiste yalnızca biri büyük, biri küçük iki adet futbol sahası var.
Başka bir şey yok maalesef!..
Tesisin etrafında yürüyüş ve koşu parkuru bulunuyor. Çevre sakinleri burada yürüyüş yaparken bazı spor aletlerini de görmek ve kullanmak istiyor.
Belediyemiz'den ricamız tesislerdeki boş ve yeşil alanlara birkaç tane spor aleti konulursa büyük bsir eksik tamamlanacak ve daha da güzel olacaktır.

Köşenize spor tesisimizle ilgili iki fotoğraf gönderiyorum.. Bu sıkıntımızı dile getirirseniz size çok teşekkür ederiz..
Ayrıca spor aletleri konusunda da belediyemizin duyarlılığını bekliyoruz.
Saygılarımızla.." Rıdvan AKDENİZ
***
Evet, durum işte böyle. Hiç olmazsa 19 Mayıs gibi onurlu bir günün öncesinde bu tesise gerekli spor oyun aletleri konuverse güzel olmaz mıydı?.

Kamyondan taş ve moloz dökülüyor

"Erdal Abi, merhaba..
Size daha önce de bu sorunu yazmıştım. Yazılarınızı takip ediyorum. Görüyorum.. Üzülüyorum. İzmir yolu hemen her gün bu durumda. Karmakarışık..
Ve sık sık karşılaştığım bu araç ise Rıdvan Hafriyat'a ait bir kamyon. Bunlar her zaman bu şekilde trafikte tehlikeler yaratıyorlar.. Çünkü kamyon kasasından aşağıya taş parçaları,demir parçaları, hafriyat atıkları düşüyor ve bunlar da kamyonun arkasından seyreden araçlar için ciddi tehlike oluyor.
Oysa yasalara göre bu tür malzeme taşıyan kamyonlarda malzemelerin üzerlerinin branda veya buna benzer bir madde ile tamamen kapanması gerekiyor.
Bu konuda trafik ekiplerimizin gerekli denetimleri yapmalarını önemle rica ediyorum.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Üç konserle üç büyük gece

Büyükşehir Bld. Orkestrası, bu hafta ünlü sanatçılar Soner Sarıkabadayı ve Niran Ünsal'ın katılacağı muhteşem konserlere ev sahipliği yapacak.
19 Mayıs Gençlik Konseri'ne konuk olacak ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı, bu gece saat 21'de Atatürk Stadyumu Meydanı'nda başlayacak konserde, şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendirecek.
Yarın da Büyükşehir Bld. Orkestrası Türk Halk Müziği Bölümü'nün 'Yıl Sonu Öğrenci Etkinliği', saat 14'te Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Ünlü sanatçı Niran Ünsal ise Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası'nın 22 Mayıs Pazartesi günü saat 20'de Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda gerçekleştireceği konserde Bursalı hayranlarıyla bir araya gelecek.

Akçalar sakinleri ve ulaşım sorunu

"Size yazmayı en son çare olarak gördüm. BURULAŞ'a yüzlerce kişi binlerce mesaj attı fakat BURULAŞ bu konu hakkında hiçbir çare bulamadı veya bir çözüm üretmek istemiyor.
Ülkemizde son yıllarda inşaat sektörü çok hızlı ivme sağladı ve bu inşaat sektörü Nilüfer'e bağlı Akçalar' da da aynı şekilde son hız ilerlemekte.
Son 10 yılda Akçalar'a ortalama 2000 tane daire yapıldı ve önümüzdeki yıllarda 5000 tane daha daire yapılacağı tahmin ediliyor.
Bu biten inşaatlara dışarıdan gelen vatandaşlar yerleşmekte fakat bu hıza maalesef BURULAŞ ulaşım olarak çok geride kaldı:
Burulaş'tan önce Akçalar'da büyük otobüsler çalışıyordu ve halk olarak bu durumdan çok memnunduk. Fakat şimdi Akçalar'da 2 midibüs ve 18 kişilik 15 yıllık eski minibüsler çalışıyor. Araçlar istasyonda dolduğu için maalesef yollarda kalan yolcuları alamıyor. İnsanlar öğrencilerimiz soğuk havalarda karda yağmurda yollarda saatlerce beklemek zorunda kalıyor otobüse binenler de zaten kucak kucağa yolculuk ediyor bu durum gerçekten bizleri çok rahatsız etmektedir umarım.
BURULAŞ yetkilileri bu mesajımızı inşallah dikkatlere alırlar büyük bir ulaşım sorunu yaşayan Akçalar halkı rahat bir nefes alır. Temennimiz budur!.
Teşekkür ederiz.."
Baha DERİN

Yiyecek şenliği

"Bursa Büyükşehir Huzurevi'nin geleneksel hale getirilen kermes ve Yiyecek Şenliği pazar günü Kaplıkaya bölgesindeki merkezinde gerçekleştiriliyor.
Her yıl daha geniş hayırsever gruplarının daha çok ilgi ve duyarlılık göstermeye başladıkları kermes ve Yiyecek Şenliği'nde bu sene çeşitli sürprizler de var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.