Hava Durumu

Bu mezarlıkla acaba kimler ilgileniyor?

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2019 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2019 07:11

"Mudanya ilçemizde, Güzelyalı bölgemizdeki yeni mezarlık alanına araç giriş yolu inşaat kamyonlarından dolayı berbat bir hale geldi.
Yürüme yolları toprak zeminli bozuk zeminlerden ve oluşan çamur deryasından geçilmiyor desek abartmış olmayız.
Ayrıca mezarlık içinde bulunan bazı ağaçlar da olumsuz hava koşulları, rüzgar-fırtınadan yan yatmış durumda. Sanki ağaçlar devrilecek gibi bir manzara yaratıyor.
Oluşan sorunla ilgili durumları Mudanya Belediyesi Mezarlıklar birimine ilettiğimizde 'O işle Bursa Büyükşehir Belediyesi ilgileniyor' diye yanıt alıyoruz.
Bunun üzerine Bursa Büyükşehir'i aradığımızda onlar da 'Mudanya Belediyesi'nin işi. Onlar ilgileniyor' diye bir ifade kullanıyor.
Meydana gelmiş bulunan yollardaki bu çamur deryası problemler yaklaşık iki aydan bu yana böyle. Devrilmeye yüz tutan ağaçlar ise bir aydır tehlike yaratıyor.
Lütfen artık bu duruma yetkililer bir çözüm getirsinler. Bizler kimi arayacağımızı şaşırdık. Bunu bilelim.
Sonuçta buraya hem aziz şehitlerimiz, hem de büyüklerimiz, yakınlarımız defnedilmiş durumda. Kabir ziyaretlerine giderken böyle şeyler görmek gerçekten çok üzücü. Saygılarımızla.." -

Yakup ARDA / Güzelyalı beldesi sakinleri adına

ALO, BURASI NİLÜFER

ASFALT YAPIM TALEPLERİ:- "Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından kadastro yollarının bakım ve onarım çalışmaları dördüncü ve beşinci aylarda yapılmaktadır. Okurlarınıza ait bu konudaki talepler de belirlenen bu program dahilinde yapılacaktır."

MOLOZ VE TOPRAKLARIN KALDIRILMASI:- "Konulu okurlarınıza ait gazetenizdeki köşenizde yayınlanan istekler ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından bu yıla ait çalışma programımız dahilinde 15/Nisan/2019 tarihine kadar gerekli çalışmalarla yapılacaktır..

Saygılarımızla."
Nilüfer Belediyesi

İLK TOPLANTIDA TABELA SORUNU

31 Mart yerel seçimleri için Osmangazi'den Belediye Başkanlığı'na aday olan Bursa Milletvekili, eczacı Erkan Aydın, 'Sönmez Medya Buluşmaları' programımız için geldiği Baia Otel'de 'Osmangazi Bursa'dır' sloganını sık sık kullandı.
Osmangazi'nin her şeye layık bir yer olduğunu da 'Rakibimiz Barcelona' diye vurgulayan Erkan Aydın, Sönmez Medya mensuplarınca soru yağmuruna tutuldu, tüm sorulara da uzun uzun yanıtlar verdi.
"Büyükşehir Belediye başkan adayı Sayın Mustafa Bozbey'in önemli vaatlerinden biri de Türkçe tabelalar üzerine. Sizin seçim bölgeniz sınırları içinde olan Çarşamba semtimizdeki çeşitli işyerlerinin Arapça, İngilizce gibi yabancı dillerde yazılmış tabelaları çok fazla. Buna da çok tepki var. Siz, bunun için nasıl çalışmalar yapacaksınız" soruma aldığım yanıt şu oldu:
"Ben de Sayın Mustafa Bozbey'le bu konuda aynı görüşleri paylaşıyorum. İlk belediye meclis toplantımızda bu sorunu hemen ele alacağız ve ne gerekirse aynen uygulayacağız.
Bursamız'ın merkezi konumunda bulunan Osmangazi ilçemizde yabancı dille yazılmış işyeri tabelaları gerçekten hiç yakışık allmıyor. Arapça, İngilizce tabelalar kesinlikle değişecek.
Ancak turizme de önem verdiğimiz için Türkçe yazılmış tabelaların altına daha küçük boylutlarda yabancı dille yazılmış belirleyici ifadeler de konabilecek. Yani öncelikle Türkçemiz ön plana çıkarılacak'
Daha sonra Osmangazi ilçesinde vatandaşlar arasında huzurun egemen olacağını belirten Aydın 'gerginliklerden uzak bir Osmangazi için göreve geleceğiz' dedi.
Hayırlı olsun Aydın, başarılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.