Hava Durumu

Bu otobüsün sahibi kim?

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2017 04:47

"Nilüfer ilçesindeki 23 Nisan Mahallesi, Durmazlar karşısında bulunan boş arsada, bir süreden beri terk edilmiş şekilde bulunan bir yolcu otobüsü, mahallemizde uygunsuz görüntüleri yaşamamıza neden olmaya başladı.
Otobüsün kapıları açılarak geceleri içeride içki içilmekte, uygunsuz durumlarla da karşılaşılmakta..

Ayrıca çevreyle atılan boş içki şişeleri, teneke kutular, çöpler çevremizi kirletmeyi sürdürüyor..
İleride oluşabilecek olumsuz durumlar çevre halkına zarar vermeden bu otobüsün ivedilikle buradan kaldırılması gerekiyor.

Nilüfer Belediyesi'nin bu işe el atmasını ve gerekeni yapacağından şüphemiz yok.
Sorunla ilgili olarak gönderdiğimiz fotoğrafları köşenizde yayınlayarak konuya dikkat çekmenizi önemle rica ediyoruz.."

TEŞEKKÜR PANOSU

Nilüfer'de 250. park

"Nilüfer ilçemizin yeni yerleşim yerlerinden biri olan 23 Nisan Mahallemiz'e çok güzel bir 23 Nisan Parkı ve bir koşu yolu kazandıran Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'e teşekkür ederiz.
Çevre ve doğal yaşam kenti Nilüfer'de bizim parkımızla birlikte parkların sayısı da 250'ye çıkmış oldu.
Türk halkının egemenliğini ilan ettiği ve Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılan park, bölgenin önemli bir eksiğini önemli ölçüde karşılayacak. Teşekkürler Bozbey..
Bir kısım semt sakinleri

Bozkaya'dan Çocuk Gözüyle

2010 yılından beri fotoğraf sanatıyla uğraşan Gamze Bozkaya, ilk kişisel sergisini 23 Nisan haftasında 'Çocuk Gözüyle' başlığı altında sanatseverlerle buluşturdu.
Aynı zamanda sosyal medya uzmanı olan Bozkaya'nın ilk kişisel sergisi olan 'Çocuk Gözüyle', Adana, Trabzon, Kayseri, Bursa gibi birçok yerde yaptığı çalışmalar sırasında çektiği 20 adet fotoğraftan oluşuyor.
Bozkaya sergiyle ilgili olarak, 'İşim nedeniyle ülkemizin hemen her kentine gidiyor ve fotoğraf çekiyorum. Nereye gidersem gideyim, en çok çocuklar dikkatimi çekiyor. Hangi şartlarda yaşarlarsa yaşasınlar, onların masum yüzleri, kendilerine özgü dünyaları, yaşama bağlılıkları ve merakı bence biz büyüklere de birer ders niteliğinde. Bu nedenle, çocukları fotoğraflamayı çok seviyorum. Umarım, Bursalı sanatseverler de sergimi gezerken keyif alırlar' diyor..

'Bursa'nın Dört Mevsimi' fotoğrafla buluşuyor

Büyükşehir Bld.'nce gerçekleştirilen ve Bursa'nın en güzel görüntülerinin yansıdığı 'Bursa'da Zaman Fotoğraf Yarışması', bu kez 'Bursa'da Dört Mevsim Buluşma Mekânları' temasıyla ulusal perspektifte düzenleniyor.
'Bursa'da Dört Mevsim Buluşma Mekânları' temalı ulusal fotoğraf yarışmasının 'Bursa'da Yaz' konseptiyle gerçekleştirilecek ilk etabı, 2 Haziran Cuma günü başlıyor.
Büyükşehir Bld. ve BUFSAD işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini; Türkiye'nin ünlü fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf dergilerinin temsilcileri yapacak. Yarışma sayesinde doğal, tarihsel ve kültürel değerlere sahip Bursa'nın buluşma mekânlarının dört mevsim çekilmiş fotoğrafları ile tarihe not düşülecek ve zengin görsel bir arşiv oluşacak.
Evler, sokaklar ve yollardan alışveriş merkezleri, hanlar, hamamlar, kültür merkezleri ve kütüphanelere; sinema ve müzelerden sahiller, camiler ve türbelere kadar akla gelen ve Bursa'ya dair her detay fotoğrafa yansıyacak. Bursa'da sosyal ve kültürel yaşamın dört mevsimde sunulacağı yarışma, şehir-insan-mekân ilişkisini buluşma mekânları üzerinden güzel karelerle geleceğe taşıyacak. Bursa sınırlarındaki doğal, kültürel ve tarihsel özelliklerini koruyan buluşma mekânlarını dört mevsimle anlatan fotoğraf yarışması; 2017-2018 sezonunda 'Bursa'da Yaz', 'Bursa'da Güz', 'Bursa'da Kış' ve 'Bursa'da Bahar' olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek.
Yarışmada derece alacaklara zengin ödüller sunulacak..

Olgunlaşma'dan harikalar

Son günlerin en görkemli sergisi geçenlerde Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Eğitim-öğretimin yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş Türk el sanatlarını koruyarak aslına sadık biçimde gelecek kuşaklara aktarılmasına öncülük eden Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, müze çalışmaları kapsamında oluşturduğu el nakışlarını sanatseverlerin beğenisine sundu.
Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç, sergi açılışında yaptığı konuşmada müze çalışmaları kapsamında öğretmenler ve usta öğreticiler tarafından hazırlanan ve geleneksel Türk el sanatlarından oluşan 105 parçalık koleksiyonun, 100 yıllık orijinalleri ve replikalarıyla birlikte sergilendiğini bildirdi.
Unutulmaz güzellikteki bu etkinliğe imza atanları kutluyorum. Tebrikler..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.