Hava Durumu

Bu park adeta beyin pişiriyor

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2017 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 07:25

"Nilüfer ilçemizdeki Beşevler Bölge Parkımızda yakıcı yaz sıcaklarında gölgelere sığınıp serinleyebilmek için burasının çınar ve ıhlamur benzeri ağaçlar dikilmesini, ağaçların gövdelerinin çevresinde de Orhan Camii Parkı'nda olduğu gibi yuvarlak banklar yapılmasını istemiştik.
Fakat nedendir bilinmez, bu taleplerimiz hiçbir zaman 'olur' almadı.


Onbir ayın bir sultanı mübarek ramazan ayında gündüz saatlerinde oruçlu olarak o meydandan geçmeye inanın korkuyoruz. Çünkü açık alanda güneş adeta beyninizi pişiriyor.
Nilüfer Belediyemiz bu taleplerimize biraz ilgi gösterse de boydan boya ağaç dikse ağaçların gölgelerinde ve serinliğinde yürüyebilsek, oradan zevkle geçsek daha güzel olmaz mı?..
Bölge Parkımız'ın diğer parklardan neyi eksik?

Belirttiğim ilgili meydanı araç park yeri ve otopark olmaktan kurtaracak ve yemyeşil gölgelikleri sağlayacak şekilde elden geçirilmesi en büyük temennimizdir.
Saygılarımızla.." Mahalle sakinleri

-Zabıtanın dikkatine

"Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ne çalıştırılmakta olan 'bazı' minibüs şoförleri yolculuk anında araçlarını kullanırken ve araçta yolcu varken sigara içiyorlar.
Yolculara karşı çok saygısızca va kural tanımaz bir durum bu..
Belediye Zabıta Müdürlüğü'nün dikkatine sunar, gerekli tedbirlerin alınması için şoförlere uyarıların yapılmasını rica ediyorum. İyi çalışmalar.." Zeynep KOCAOĞLU

-Emirsultan Camii çevresine hareket

"Öncelikle Yıldırım ve sonra da Büyükşehir Belediye başkanlarımız Sayın İsmail Hakkı Edebali ve Recep Altepe'nin dikkatlerine sunmak istiyorum.
Geçenlerde Emirsultan Hazretleri'nin türbesini ziyarete gittim. Camide namazımı kıldım. Ancak etrafı dolaşırken bölgenin, daha doğrusu cami çevresinde hiçbir hareketin olmaması beni ziyadesiyle üzdü.
Çünkü bu önemli mekan Türkiye'nin dört bir yanından gelen turistlerin ilk uğrak yeri..


Belediyelerimiz hemen her semtte mübarek ramazan ayının hürmetine birçok hareketlilik kazandırırken bu önemli camimiz ve türbemizin bulunduğu semtte hiçbir hareketin olmaması çok düşündürücü. Hiç olmazs namaz vakitlerine yakın zamanlarda cami meydanı ve çevresinde günün anlamını yansıtan birtakım etkinliklerin olması gerekir düşüncesindeyim.
Diğer bögelerde olduğu gibi saz- şarkılar tiyatro gösterileri olsun demiyorum çünkü buranın kendine has bir kutsal konumu var. Ama ramazan ayımıza uygun bazı programlar gerçekleştirilebilir..
Dikkatlere saygılarımla sunarım." Yalçın ATEŞTEPE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.