Hava Durumu

Bu sıcaklarda buyurun size soğuk bir çorba: Ayran aşı!

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2016 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 04:56
“Sıcaklar iyice bastırdı.. Sizleri serinletirken hem de sağlık vadeden bir çorbaya ne dersiniz? İşte size soğuk ayran aşı! 
Sıcacık hatta dumanı üzerinde tüten alışılagelen bir çorba değil bu. Ayran aşı çorbası  soğukluğuyla ferahlatıyor bile. 
Tek meziyeti bu da değil! Yağ yakımı ve kilo vermeden kabızlığa, kemik sağlığından bağışıklığı güçlendirmesine dek birçok fayda da sağlıyormuş.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal ‘Ayran aşı çorbası içinde bulundurduğu yoğurt, nohut ve buğdayla yüksek protein, lif ve kalsiyum ile besleyici değeri yüksek, hem diyet yapanların hem sağlıklı beslenenlerin hem de gelişme çağında olan çocukların faydalanabileceği bir besin’ diyor ve şunları ekliyor: 



Soğuk ayran aşı çorbasının ayrıca başka konularda da gerçekten büyük yararları var. Örneğin; kemik ve diş sağlığını destekliyor, kilo vermeye yardımcı oluyor, kanserden korunmaya fayda sağlıyor, B vitamini sayesinde hafızayı güçlendiriyor, kötü kolesterolü düşürüyor, hazımsızlık ve kabızlığı önlüyor, bağışıklığı güçlendiriyor ve küçük çocuklarda da büyümeye büyük katkılar sağlıyor” 
Evet,bu kavurucu sıcaklarda dumanı üstünde tüten bir kase çorbayı kan ter içinde yudumlamaya çalışırken onun yerine sizleri serinleten, ferahlatan bir kase nefis ayran aşı çorbasına ane dersiniz?. Denemekte yarar var.
Afiyet olsun değerli okurlar.  

Yeni çıkan bir kitap

‘ARAMIZDA BEYAZ BİR ÇİZGİ:-  Çocukluğu beş ayrı ülkede geçen, Robert Kolej mezunu ve Bard College’de psikoloji eğitimi alan, Türkiye’ye döndükten sonra da çeşitli reklam ve film müzikleri için şarkı sözleri yazan başarılı sanatçı Çiğdem Kaplangı ilk kitabı olan ‘Aramızda Beyaz Bir Çizgi’ isimli eserindeki kahramanlarını hep şarkılarla ifade ediyor. 
‘Aramızda Beyaz Bir Çizgi’ isimli YKY yayınlarınca hazırlanan son derece ilginç romanın birbirinden güzel resimleri de Mert Tugen’e ait.

Güzel sözler

* ‘Bir bakışın kudreti bin lisanda yoktur.. Bir bakış bazen şifa, bazen zehirli bir oktur. Bir bakış bir aşığa neler neler anlatır. Bir bakış bir aşığı saatlerce ağlatır.’ - Victor Hugo 
* ‘Para ve insan arasındaki karşılıklı ilişki şöyledir: İnsan paranın sahtesini yapar, para da insanın.” - Benjamin FRANKLİN
* ‘Bir kez görmek, yüz kez sormaktan çok daha iyidir’ - Çin atasözü
(Teşekkürler Erol GÜRÇAY)

Cumartesi neşesi

BALIK:- “Temel çok sevdiği küçük oğlunun isteği üzerine evine bir akvaryum almış, içine de birbirinden güzel rengarenk tropikal balıklar koymuş. Çocuk akvaryumun başından ayrılmaz olmuş. Yüzap duran rengarenk balıkları devamlı seyrediyormuş.
Birgün koltukta şekerleme yapan babasına merakla sormuş:
“Babacuğum, haçen paluklar niye hiç konuşamayi?...
Temel tam uykuya dalacakken içinden çıkamayacağı bu soruyla karşılaşınca çok kızmış ve adeta homurdanarak cevap vermiş:
“Ula sok kafani suyun içine sen de, anlarsun!..”
(Teşekkürler Nezih SARIÇAM)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.