Hava Durumu

Bu uyarı levhasının anlamı nedir acaba?

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2018 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 07:47

"8 Ocak 2018'de, bir işim nedeniyle Ulucami taraflarındaydım. Ulucami'nin güneybatı köşesinde bir levha dikkatimi çekti. Bir anlam veremedim. Gönderdiğim bu fotoğraflara bir bakın lütfen. Ne olduğu hakkında bir bilginiz varsa şayet bilgilendirirseniz sevinirim. Yok hayır, siz de bilmiyorsanız bu konuda yardımcı olur musunuz?.

Eve döndükten sonra bu fotoğrafları ve durumu izah eden bir yazı ekinde, Büyükşehir Belediyesi'ne gönderip, bu uyarı levhasının ne olduğunu ve oraya neden konulduğunun amacını sordum.
Çünkü levhanın bulunduğu nokta tek yönlü bir ana cadde. Trafik devamlı akıyor. Hemen sol yanıysa Bakırcılar Çarşısı'na inen cadde ve trafiğe zaten kapalı.. Peki, kim duracak, neden duracak orada? Çözemedim.
UKOME acaba yanlışlıkla mı bu levhayı oraya diktirdi? Belediyeden önce, müracaatımın "ŞÖK 530" no'suyla kayıt altına alındığı bildirildi.

Aradan zaman geçti. Bir daha sorduğumda, talebimin Ulaşım Daire Başkanlığı'na gönderildiği bilgisi verildi.
Ulaşım Daire Başkanlığı'na, müracaatımın sonucunu sorduğumda "..yerinde teknik inceleme (!) yapılacağı.." bildirildi. Aradan uzunca bir zaman geçti. Yine bir cevap gelmeyince bu sefer bölümün yetkilisi Necmettin Kor beyin, bizzat kendi e-posta adresine talebimi yineledim.

Kendisinden 12 Şubat'ta gelen cevapta 'isteğimle ilgili açıklayıcı bir bilgi bulunmadığı' belirtilerek, tarafımdan tekrar konuyla ilgili bilgi ve iletişim adresim istenildi, gerekli bilgi ve fotoğrafları bir daha, kendilerine gönderdim.
Ama sonuç ve cevap hâlâ yok.

Daha sonra, aklıma gazetenizdeki köşeniz geldi. Aynı fotoğrafları ve durumu siz, sütununuzda dile getirirseniz, belki ilgilenirler ve durumu öğrenmiş oluruz diye düşündüm.
Bu kadar 'basit' ve 'masum' bir bilgi isteğine karşı ve aradan bu kadar geçen süreçte aydınlatıcı bir bilgi veril(e)memesinin acaba, ne gibi bir 'zorluğu' ya da 'sakıncası' olabilir ki!?.
Sayın ilgililerden konuyla ilgili yanıt bekliyorum. Saygılarımla." - Namık ARTAN

Alo, burası Osmangazi

BÜYÜKŞEHİR'İN SORUMLULUĞUNDA:- "Gazetenizde 16 Şubat 2018 tarihli köşenizde 'Çile Veren Kaldırımlar' başlığıyla bir okur yakınmasına yer verilmiştir.
Ekiplerimiz bahse konu olan Tepe Sokak'taki adresin otobüs güzergahında olduğunu tespit etti.
Ayrıca sorun, Büyükşehir Belediyemiz'in yetki ve sorumluluk alanında kalmaktadır.
Ek olarak söz konusu adres, imar planında kentsel dönüşüm alanında kalmaktadır.
Konuya duyarlı okurunuza ve bunu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın
Yayın Halkla İlşk. Md.

Alo, burası Büyükşehir

FOTOLU BİR YANIT: "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 27 Şubat 2018 tarihli 'Resmen bir tuzak' başlıklı okur şikayeti ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Büyükşehir Bld. Parklar ve Bahçeler Şb. Md. ekiplerince kırık direk yenilenmiştir.
Ekteki fotoğrafıyla bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın
Halkla İlşk.Şb.Md.

Her yağışta aynı dert!..

"Nilüfer 29 Ekim Mah. Turan Dursun cad'ndeki Simit Sarayı karşı köşesi her yağışlı havada sel sularıyla göle dönüyor. Yolun ortasındaki eğimden dolayı sular gidere ulaşmıyor, ortada birikip kalıyor.

Bu durum da yaya ve araçlar için büyük sorun yaratıyor.

Bu kesimde asfalt zeminin sökülüp yeniden onarılması ve gerekirse suların gidere doğru yönlendirilmesi için iyileştirilme yapılmasını çevre sakinleri adına rica ediyoruz. Peşin teşekkürlerimizle." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Nilüfer, Mysia ve harika portreler

19. yüzyılın önemli portre fotoğrafçısı Felix Nadar'ın "Nadar'ın Büyük Portreleri" isimli sergisi pazartesi günü Nilüfer Bld. Mysia Fotoğraf Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak.
Nilüfer Bld.'nce geçen yıl hizmete açılan Mysia Fotoğraf Müzesi, önemli bir sergiye ev sahipliğiyle sanatseverleri bir araya getirecek.
19. yüzyılın önemli portre fotoğrafçısı Felix Nadar'ın, sergisi İstanbul ve Ankara'dan sonra şimdi de Engin Özendes'in küratörlüğünde Bursa'da.
Harika siyah/beyaz portrelerle oluşan koleksiyon Paris Jeu de Paume Müzesi'ne ait toplam 41 fotoğraftan oluşuyor.
Sergide yer alan çalışmalar, büyük ustalıkla çekilmiş, yalın, abartısız birbirinden güzel ve harika fotoğraflar.
Neden çoğunlukla erkek portresi çektiğini soranlara, Nadar'ın "Fotoğraf makinesi öyle bir buluştur ki, gördüğünü saptar. Oysa her kadın göründüğü gibi olmadığını, daha güzel olduğunu düşünür. O yüzden çektiğim fotoğrafları beğenmezler; bundan korktuğumdan" cevabını verdiği söylenir.
Saat 17.00'de açılışı gerçekleştirilecek olan ilginç sergi 3 Haziran'a kadar Mysia Fotoğraf Müzesi'nde, pazartesi günleri hariç, saat 10.00 ile 18.30 arasında izlenime açık kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.