Hava Durumu

Buna kim dur diyecek!

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2018 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2018 07:48

Nilüfer Kanuni Caddesi üzerinde yer alan Akyükselen İnşaat'ın yapımını üstlendiği kentsel dönüşüm inşaatı yaya kaldırımı ve caddeye taştı. Yol kenarında yer alan ağaçlar dönüşüm kurbanı oldu. Geriye sadece 6 ağaç kalırken, delinatörlerle yola şerit çekildi, cadde daraltıldı.

Dönüşüm rezaleti

Nilüfer Fatih Sultan Mehmet Bul-varı'nda kentsel dönüşüm adı altın- da önce ağaçlar kesildi, ardından yaya kaldırımı ve cadde gasp edildi.

Kentsel dönüşüm rüzgarının estiği Nilüfer'de bir- biri ardına yükselen binalar ilçeyi neredeyse beton yığınına çevirdi. Nilüfer İhsaniye Mahallesi Kanuni Caddesi'nde yapımı devam eden inşaat alanında yer alan yaklaşık 20 ağaçtan 10'u kentsel dönüşüm kurbanı oldu. Daha önce kaldırım kenarında yer alan çok sayıda ağaç yerinden söküldü, ardından yaya kaldırımı ve cadde inşaat alanına dahil edildi.

BETON YIĞINI OLDU...

Duruma çok sert tepki gösteren mahalle sakinleri eskiden inşaatın yer aldığı alanda 3 blok bulunduğunu ve dönüşümün başlamasıyla birlikte yeşil alanların beton yığınına çevrildiğini anlattı. Kanuni Caddesi üzerinde yer alan ve yaya kaldırımı kenarında bulunan ağaçlar kesilirken, aynı şekilde inşaat alanı önce kaldırıma taştı ardından 2 şerit olan araç yolu inşaat nedeniyle bir anda tek şeride düştü.

İNŞAAT YOLA TAŞTI...

Yaya kaldırımı ve yolun daralması trafik sıkışıklığına neden olurken, inşaat alanı yanında yer alan otobüs durağı da kentsel dönüşüm inşaatının kurbanı oldu. Daralan yol nedeniyle daha önce akan ve trafik sıkışıklığı yaşanmayan güzergah inşaat nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanmasına ve sürücülere kâbus yaşatmaya başladı. Çevre sakinleri sorunun çözüme kavuşturulması için yetkilileri görev davet etti.

BU NASIL DÖNÜŞÜM...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi'ne seslenen bölge sakinleri kentsel dönüşüm inşaatı başlanan alanda bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi. Hafriyatı tamamlanan inşaatın yerin altında bulunan 3 katı şimdiye kadar bitirilirken, yetkililerin kısa süre içinde duruma müdahale etmesi gerekiyor. Aksi taktirde inşaatın bu şekilde tamamlanması halinde çoktan iş işten geçmiş olacak.
Kanuni Caddesi bölge sakinleri

Su gitmeyen giderler!..

"Nilüfer, 29 Ekim Mahallesi Turan Dursun Caddesi'ndeki simit sarayı karşı köşesinde bulunan yolumuzda ekteki fotoğrafta da görülen kesimde yolun orta kısmında her yağışlı havada yğmur suları birikiyor.
Yağmur suyu gideri olmasına rağmen yolun orta kısmı gölden farksız hale geliyor. Burada dengesiz yapılmış olan asfalt çalışmasının tekrar ele alınmasını giderlere gerekli eğimin verilerek yolun güvenli bir hale getirilmesini rica ediyorum..
Teşekkür ve saygılarımla.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Gümüşevler'den bir yanıt var

"11 Haziran 2018 Pazartesi günkü gazetenizdeki köşenizde yayınlanan 'Sokak özel otopark gibi kullanılıyor!' başlıklı çevre sakinlerinin yazısına yanıt vermek istiyoruz.
Söz konusu Babacan Cadde, Gümüşevler Sitesi üzerindeki yol, zaten çıkmaz bir yoldur.
Fiziki olarak çıkmaz sokak olan bir yolun, tarafımızca çıkmaz hale getirilmesi veya kapatılması söz konusu değildir.
Yolun çıkmaz olduğunu bilmeden giren ve çıkarkan geri manevra yapan araçlar park halindeki diğer araçlara çarpıp maddi hasarlı kazalara neden olmaktadır.
Bu yüzden yolun başına 'çıkmaz sokak' yazısı yazılmıştır.
Aynı zamanda belediyeye sürücülere uyarı amaçlı olarak yola 'çıkmaz sokak' tabelası takılması için talepte bulunulmuştur.
Bu çıkmaz sokağa sitede oturanların araçları park ettiği gibi, mahallede oturan herkes aracını park etmektedir. Konuyu dikkatinize sunarız."
Gümüşevler Sitesi Yönetimi

TEŞEKKÜR PANOSU

Yolumuz düzeldi

"Geçenlerde gazetenizdeki köşenize çektiğimiz bir fotoğrafla Nilüfer ilçemizdeki, Çamlıca Mahallesi, Gülfidan Sokak'taki yol ağzında bulunan parke taşlarının çöktüğünü ve bu yüzden çukurların oluştuğunu belirterek gerekli onarımın yapılmasını belediyemizden rica etmiştik.
Nilüfer Belediyemiz bu uyarımıza hassasiyetle eğildi ve hemen gerekli onarımı yaptırdı.
Bu nedenle Nilüfer Belediyemiz'e teşekkür ediyor ve yapılan çalışmalardan sonraki durumu da yeni bir fotoğrafla belgeleyip köşenize gönderiyoruz.
Belediyemiz'e ve tüm çalışanlarına teşekkürler ediyor ve üstün başarıların devamını diliyoruz..
Saygılarımızla.."
Bir kısım çevre sakini

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.