Hava Durumu

Bunlar nasıl onarım?..

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2018 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 08:16

"Nilüfer Çamlıca Mahallesi, Kavakdere Caddesi'nde yol zemini çok bozuk. Bir süre önceki bir çalışma sonrası onarım yapılmış ama onarılan asfalt yol zemininde yine çukurlar oluşmuş, uzun bir süreden beri de bu şekilde bırakılmış vaziyette...
Bu da yapılan onarım çalışmalarının çok kalitesiz olduğunun tipik bir göstergesi.
Aynı şekilde yine aynı bölgede bulunan Gülen Sokak'ta durum aynen böyle.
Yapılan onarım çalışmaları sonrasında burası da nice zamandır berbat bir halde duruyor.
Durum; buradan gelip geçen araçların her seferinde sarsılmasına ve sarsılmalar sonrasında da araçların ön takımlarının olumsuz şekilde etkilenmesine neden oluyor.
Gazetenizdeki köşenize bu noktalardan çekip gönderdiğimiz iki fotoğraf durumu apaçık ortaya çıkarıyor..
Bunlar nasıl onarım anlayabilmek doğrusu çok güç?.
Sayın ilgililerin işaret ettiğimiz konulara duyarlılıkla yaklaşıp gerekli onarımları ivedilikle yapmalarını rica ediyoruz.
Saygılarımızı sunarız." - Fuat COŞKUN ve çevre sakinleri

Demirtaş PTT'de kuyruklar bitmiyor

"Demirtaş bucağımızda bulunan PTT Şubesi Hizmet Binası çok yetersiz kalıyor. Bu da şubede işi olanlar tarafından bina önünde uzun kuyrukların oluşmasına sebebiyet veriyor.
Örneğin, şubenin içindeki numarator cihazı da ne yazık ki çalışmıyor. Ayrıca veznede çalışan personelin sayısının da artırılması gerekiyor..
Unutulmasın ki; Demirtaş bucağımız büyük bir hızla büyüyen, gelişen ve bunun yanı sıra nüfusu da artan bir bölge.
Ayrıca sanayi tesislerinin sayıları da devamlı artış kaydediyor.
Bu yüzden büyük ölçüde hissedilen eksiklikler giderilmediği taktirde şube binası önünde kuyrukların uzayıp gitmesinin önüne geçilemez ve vatandaşların da uzun kuyruklarda bekleşirken çile çekmeleri sürer gider..
PTT'nin sayın yetkililerine duyuruyor ve saygılarımızı sunuyoruz."
n Demirtaş sakinleri
adına Mümin DÜNDAR

Minik kayakçılar kursu tamamladı

Nilüfer Belediyesi'nin, sömestrde öğrenciler için düzenlediği kayak ve snowboard kursu tamamlandı ve 7-15 yaş grubu çocuklar sertifikalarını aldı.
Nilüfer Belediyesi, öğrencilerin sömestrde spor yapıp kayak bilmeyenlerin kayak öğrenmeleri için kurs düzenlemişti.
20-24 ve 24-28 Ocak tarihleri arasındaki kayak ve snowboard kursuna öğrencilerin ilgisi büyüktü.
16 saatlik eğitimlerde çocuklara, uluslararası tekniklerde temel kayak ve snowboard eğitimi, temel, orta ve ileri seviye olmak üzere üç ayrı kategoride uzman öğretmen ve antrenörlerce verildi. Çocuklar hem güzel bir tatil geçirdi hem de kayak öğrendi. Başarılı öğrencilere sertifikaları törenle verildi.
Kampa ilginin memnuniyet yarattığını söyleyen Nilüfer Bld. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Gökay Azak 'Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey'in talimatları ile Nilüfer halkını sporun her dalıyla buluşturuyoruz. Kayak ve snowboard kamplarımıza Bursa dışından gelen öğrencilerimizin ve özel eğitim öğrencilerinin de katılması bizi daha da çok sevindirdi' dedi.
Azak, velilerden gelen yoğun istek üzerine okulların açılmasının ardından da hafta sonları ileri seviye kurslara devam edileceğini söyledi.

O cadde tek yön olmalı

"Her hafta çarşamba günleri Nilüfer, Gazi Caddesi civarında kurulunan pazaryeri önünden geçen dik rampada özel araçlar sağlı sollu ve çoğu zaman iki sıra halinde park ediyor. Özel halk otobüslerine geçiş yolu hiç kalmıyor. Trafik tıkanıyor, uzun münakaşalar oluyor.
Rampa iniş ve çıkışa da açık. Daracık cadde özel araçlarıyla alışverişe gelen çoğu hanım sürücüler trafiği felç ederken bu cadde için yapılması gereken tek şey bu yolun tek yöne çevrilmesi. Böylece rampadan araç inişleri önlenir. Halk otobüsleri de en az on-oniki dakika yolun açılması için beklemez şoförler de münakaşa ve mücadele etmezler." - Rıfkı KAYA

65 yaş üstüne başkan müjdesi

Köşemizde sıkça yer alan halk otobüslerinde 65 yaş üstü yolcular ve engellilerin şikayet ettikleri ulaşım sorunu için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, trafik ve ulaşımın düzene sokulması yanında toplu taşımada yaşanan sıkıntılar da en kısa zamanda son bulacak dedi.
Yaşlıların veya dezavantalı grupların ucuz ya da ücretsiz kartları bulunduğu için bazen otobüslere alınmadığını kaydeden Aktaş 'belediye olarak destekleme yapacağız. Konunun muhataplarıyla 3 kez bir araya geldik. Batı hattında belli bir seviyeye ulaştık. İşini bilen azimli bir ekibimiz var. İnşallah bu sıkıntının da üstesinden geleceğiz" diye konuşarak müjdeyi verdi.
Haydi hayırlısı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.