Hava Durumu

Burası asfalt bir yol, krater gölleri değil!.

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2017 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2017 04:55

"Yoğun kar yağışlı günlerde kent içi trafik akışını sağlamak üzere başta Büyükşehir Bld. olmak üzere alınan önlemleri gördük ve karşılığında köşenizde okurlarınızın teşekkürleri de yayınlandı.
Her kar yağışı sonrası asfalt cadde ve sokaklarda derin çukurlar açılıyor. Bir sürücü olarak her kar yağışı sonrası kalitesiz asfalt yollarımızda bu tip derin çukurların oluşacağını bildiğim için aracımı tehlikelerden korumak adına yavaş ve dikkatli kullanırım.

Nasıl Meteoroloji Genel Md. kar-fırtına uyarısı veriyor, herkes önlem alıyor, ben de kar yağışı sonrası devasa çukurların açılacağını iyi biliyorum.
Bu çok açık ve net bir durum ama neden bu gerçeği belediyeler görmezden geliyor; anlayamıyorum.
Örneğin Nilüfer ilçesi, Bilginler Cad.'nde oluşan bu devasa çukur birçok araç için büyük tehlike oluşturuyor. Fotoğraflar Ay üzerindeki krater gölleri değil ve bu caddeye asfalt yol deniyor!.
İki şeritli caddenin sağ şeridi zaten otopark olarak kullanıldığından tek şeritte akan trafikte çukura girmemek için akla karayı seçtik. Bu çukur günlerdir büyümeye devam ediyor.

Oysa karlar erir erimez ekipler ana cadde ve sokaklarda bekletilip açılan çukurlar geçici stabilize malzemeyle doldurulup, sorunlu bölgeler kayıt altına alınsa ve hemen arkasından da ilk uygun zamanda asfaltlaması yapılsa yollardaki çukurlar çileye dönmeyecek ve kazalara yol açmayacak.
Bir musibet bin nasihatten iyidir derler. Bu fotoğrafı ve önerimi paylaşmak istiyorum. Belki birileri 'evet, karla mücadele ettiğimiz ve başarılı olduğumuz gibi kar ve buz sonrası oluşan bu devasa çukurlarla da mücadele edeceğiz ve benzer görüntülerin yaşanmasına izin vermeyeceğiz, halkımız rahat edecek, maddi ve manevi zararların önüne geçeceğiz' der diye ümit ediyorum.
Saygılarımla.." A.Zeynel ÖZTÜRK

Her yağmur sonrası hep su baskını!..

"Bursa'daki çarpık kentleşmenin en büyük örneğini her yağmur yağdığında Demirtaş'ta bulunan, Barbaros Caddesi'nde oturan sakinler olarak yaşayıp duruyoruz..
Evlerimizi alırken buradaki 'sulama kanalı kaldırılacak' diyerek oyalandık. Resmi kurumlara bildirdiğimiz şikayetlerimiz hep sonuçsuz kaldı. Hiçbir şey değişmedi.
Kanal boyunda yer alan binaların bodrum katlarını her yağmur yağdığında sular basıyor. Kanallar sebebiyle bazen evlerimize dahi girmekte zorlanıyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini, buradaki kanalların kaldırılmasını ya da büyük şehre yakışacak şekilde yeraltına alınmasını istiyor ve en kısa zamanda bunun gerçekleştirilmesini önemle rica ediyoruz."
Barbaros Mah. Demirtaş yolu Cad. 4096 Sokak sakinleri.

Kaban siparişi ve bir 'iddia'

Okurumuz Sn. Gaye Kantarcı'dan gelen ve ilginç bir 'iddianın' yer aldığı mail'e ait ekte bir belge de var.
Mail aynen şöyle:
***
"10.1.2017'de Fashion-Stylegirlss adlı Instagram hesabı olan bir alışveriş sitesinden 129.00 TL. değerinde bir kaban beğendim ve sayfadaki irtibat tlf.'ndan firma ile WhatsApp'tan yazışarak kaban siparişi verdim.
12.1.2017'de PTT kargoyla geldi. 129.00 TL. ödedim.
Ama kargoyu açınca içinden iki adet benim istediğimin dışında sweet geldi. Hemen fotoğrafını çekip istediğim ürünün bu olmadığını, kaban istediğimi yazdım. Yazdım; çünkü o verilen tlf. no'su aramalara kapalı, sadece WhatsApp'tan yazabiliyorsunuz.
Bana cevaben 'Kusura bakmayın efendim kargolama esnasında bir yanlışlık olmuş. Siz kargoyu elinizde aynı şekilde bekletin biz size doğru kargoyu gönderdiğimizde bu kargoyu kargocuya verirsiniz. İşlem süreci 15 gün. Aksaklık için özür dileriz. İsterseniz ürünü gelen adrese iade edin biz gerekeni yaparız." dediler.
Bunun üzerine ben de cevap yazdım ama yazdıklarımı okuyup cevap vermediler. Bir de bunun üzerine beni instagram hesaplarından engellediler.
O zaman 'bu kişiler acaba dolandırıcı mı?' diye düşünmekten kendimi alamadım.. Bu kez annemin tlf. ile yeni bir müşteri gibi tekrar o kişilere sipariş verecekmiş gibi yazdım. Ve bir şekilde onlardan kişiyle muhatap olabileceğim tlf. no'su istedim, verdiler. Bu numaraylı hemen eşime verip aramasını söyledim. Eşim aradığında bana yazdıklarını tekrar edip kapatmışlar.
Olaydan iki gün sonra o tlf. no'sunu ben de aradım. Fakat bu numara servis dışı olmuştu. Ertesi gün yine aradım bu kez çaldı. İlk aramamda kimse tlf. açmadı ikinci kez aradım ve tlf.'nu bir bey açtı. Bana da aynı şeyleri söyledi. İlgileneceğini, diğer WhatsApp no'suna görseli atmamı ve ilgilenmelerini söyleyeceğini söyledi.
Tlf.'nu kapatıp diğer numaraya görseli atıp 'lütfen değişim yapın' dedim. Ama yine cevap veren olmadı. Ve az önce arayıp konuştuğum numarayı tekrar aradığımda da telefon yine kapalıydı..
Sorunumun giderilmesini diliyorum."
Gaye KANTARCI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.