Hava Durumu

Burçüstü'nde camlı köşk(!)

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2021 08:03

"Büyükşehir Bld.'miz Pınarbaşı-Hisar semtindeki tarihi surlara yıllardan beri onarım yaptırıyor. Doğrusu takdire şayan.

Fakat Çakırhamam'dan Tophane'ye çıkan ana caddede sol taraftaki tarihi surlarda çok garip bir manzara mevcut, üzüntü veriyor.

Tesadüfen görüp resmini çektim. Tarihi surlarda burç üstüne camdan baraka benzeri bir yapı kondurulmuş!.

Bunu anlamak gerçekten çok zor. Resmen sırıtan çirkin bir manzara mevcut şimdi. Bir taraftan surlar onarılırken bu cam baraka da neyin nesi?.

Cam yapı, burç üstünde tarihi surlara monte edilirken muhakkak bazı demir apartlarla taşlara monte edilmiştir. Bu çalışma ise surlarda inşallah tahribe yol açmamıştır?.

Buna nasıl izin verilir?.

Sayın ilgililere saygıyla soruyorum." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

HACILAR ÇAY BAHÇESİ(!)

"Tarihçi Prof. Sn. İlber Ortaylı bir gazetede İstanbul'daki tarihi camilerin bahçeleri otoparka dönüştürüldü ve bunun tarihe saygısızlık diyerek Nuruosmaniye Camii'nden fotoğraflar sundu.

Mübarek Ramazan-ı Şerif dolayısıyla benzer bir konuya eğiliyorum.

Atatürk Heykeli arkasındaki Hacılar Camii bugünlerde restore ediliyor.

Fakat bu günlerde camimiz etrafındaki yeşil alan çay bahçesi oldu. Masa ve tabureler kondu, bir kısmı tenteyle kapatıldı. Osmangazi Bld.'nin oturma bankları ile yaya yolu kenarında masa ve tabureler var. Bunlar camimizle içiçe bir durum yarattı.

Özetle; bu çay bahçesi camimize hiç yakışmadı.

İlber Hoca'mızı şehrimize de beklerim. Tarihi yapılara gözlem yapması yerinde olur. Herkesin Ramazan-ı Şerifi mübarek olsun." - Emekli bir öğretmeni

ALO, BURASI OSMANGAZİ

MİLLET BAHÇESİ OLACAK:- "5 Nisan 2021 köşenizdeki "Küplüpınar'da Kelleşme Var" başlıklı okur yakınması üzerine yerinde yapılan incelemede şikayete konu olan alan, 'Millet Bahçesi' olarak planlanmış alan olup, çimlendirme ve bitkilendirme çalışması uygulama sonrası yeniden yapılacaktır."

PAZARYERİ:- "Ayrıca aynı tarihte yayınlanan Demirtaş'la ilgili talebe yanıt:

Belediyemiz yatırımlarının gerçekleşmesi için ilgili imar planlarında, talep edilen fonksiyona uygun alan düzenlenmesi ve bu alan mülkiyetinin belediyemizde olması gerekiyor.

Yapılan incelemede; 1/1000 Ölçekli Demirtaş Uygulama İmar Planı Revizyonunda Pazar Alanı olarak düzenlenen 10631 ada 1 parselin mülkiyeti Maliye Hazinesi'nin. Mülkiyet belediyemize geçince Pazar Yeri Projemiz yatırım programımız kapsamında değerlendirilebilecek.

Bilgilerinize arz eder sağlıklı günler dileriz." - OSMANGAZİ BELEDİYESİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.