Hava Durumu

Bursa'da yaşamanın ayrıcalığı

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2018 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 07:50

"Hafta sonlarını önce Mihraplı Parkı'nda sonrasında da Dobruca Belediye Tesisleri'nde geçirmeyi çok seviyoruz ve bunu ailemizle sık sık yineliyoruz..
Fakat; Mihraplı Parkı'nda öğleden sonraları adeta başıboş ve doludizgin giden 'bisikletliler terörü' yaşanıyor.
Çünkü bisikletlilerin parkın içinde her yere girmesi serbest, küçük yaştaki çocuklar dört kişilik bisikletleri ile adeta yayaların üzerine süratle ve dikkatsizce sürüyorlar.
Bu da insanların keyfini kaçırıyor. Çünkü her an bir kaza yaşamanız olası.. Parkta keyfimiz kaçınca bu kez Dobruca'ya geçiyoruz.
Oysa Mihraplı Park'ta bisikletli sayısına sınırlama getirilmesi, bazı yaya yollarına bisikletlilerin girmesi yasak olsa veya bisiklet yolları ayrılsa bu parkta her şey daha güzel ve güvenli olacak.
Ben kaç kez yayalar ve bisikletliler arasında tartışmalara bizzat şahit oldum. Dinlenmek için gittiğiniz parkta bisikletli tarafından ezilmek ancak bize mahsus (!) bir şey olsa gerek.
Bu konuda hiçbir çaba göstermeyen yetkililer ve parkın güvenlik ekipleri de sorunu yerinde tespit ederlerse bir iyileşme olur kanaatindeyim.
Dobruca Tesisleri'ndeki geniş alanlarda, tertemiz havada çocuğumuzla top oynamayı çok seviyoruz. Bu alanlar biraz elden geçirilse veya Özdilek Yeni Yalova Tesisi'ndeki çim alan gibi çimlendirilip halka açılsa burası da cıvıl cıvıl olacak. Ormanın hemen yanı başındaki bu muhteşem alan insana Bursa'da yaşamanın ayrıcalığını hatırlatıyor.
Konuyu sayın ilgililerin bilgilerine saygılarımla sunmak istiyorum." K.A.

Uludağ'a yakışacak duruma getirilmeli
"Geçen hafta sonunda piknik yapmak için ailece Uludağ'a çıktık. Uludağ ve Sarıalan bölgesinde gözlemlediğimiz sorunlara kısaca değinmek gerekirse şu şekilde sıralayabiliriz:
1)- Çocukların oynadığı parktaki oyun gruplarındaki aksesuarlar eski ve eksik. Kiminin kaydırağı yok, kiminde de cıvatalar kopma noktasına gelmiş.Oldukça tehlikeli.
2)- Bu kadar geniş alanda futbol, basketbol ve voleybol sahalarının olmaması çok ilginç.
3)- Buraya konulmuş bulunan piknik masalarının bazıları yeni, bazıları da adeta tarihi bir eser gibi. Kim bilir kaç senedir orada olduğunu bir düşünün!..
4)- Çöp konteynerleri de eksik. Üstüne üstlük bu kadar yoğunluk olacağı düşünülerek neden çöp kovası veya konteynerlerini takviye etmek hiç akıllara gelmiyor?.
5)- Milli Park'ın girişinde otomobillerden 15 TL. ücret alınıyor. Ama hizmet anlayışı olarak ne veriliyor, bu izah edilebilir mi?..
6)- Bazı kesimlerde de patlayan kanalizasyonlardan pis sular sızıyor. Bunların dikkate alınması ve Uludağ'a yakışacak duruma getirilmesi gerekiyor.
Saygılarımla.." Sedat KURTULMUŞ

Yol kapanıyor trafik aksıyor
"Osmangazi ilçesi, Soğanlı Mahallesi, Süter Caddesi üzerinde başlatılan bir inşaat yüzünden bölge sakinleri olarak sıkıntılar yaşıyoruz.
Çünkü; inşaat yüzünden yolumuz kapatılıyor ve bu yüzden trafik akışı engellendiği için gelip geçen araç sürücüleri büyük sıkıntılar yaşıyorlar.
Belediye Zabıtası ekibinde görevli memurların bu inşaatın sorumlularına gerekli olan uyarıları yapmalarını ve böylece çekilen sıkıntımızı sonlandırmalarını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."

TEŞEKKÜR PANOSU
Nilüfer Belediyesi'ne
'3 yıldır budanmayan ağaç' başlığıyla yayınladığınız uyarı üzerine sokağımızdaki ağacın güzelce budandığını, ağacın ve altından geçen yayaların derin bir nefes aldığını gördük çok sevindik.
Ama yazıda 'budamalar bu ağaçla sınırlanmasın. Tüm ara ve ana sokaklar birkaç ayda bir taransın, rahatsızlık veren tüm çalı ve ağaçlar budansın, yayalar rahatça sokaklarda yürüyebilsin' demiştik.
Konak Mah.'nde bu ağaca birkaç sokak ötede bile uzamış dallar ve site bahçelerinden kaldırımları kaplayan sarmaşıklar görüyoruz. Bu faaliyetlerin standardizasyonuna dair köşenizden güzel bir müjde almayı baklerdik.
Çalışmanın diğer sokaklara da yaygınlaştırılması ve ne sıklıkla budamalar yapılacağının Nilüfer Bld.'nden bir açıklama gelirse yayınlamanızı rica ederiz
İyi çalışmalar dileriz."
Gülümseyen ama Avrupa standartlarında ve daha da üstün bir Nilüfer arzu eden çevre sakinleri

Alo,burası UEDAŞ
"6 Temmuz 2018'de yayınladığınız bir okur uyarısı üzerine gerekli incelemeler yapılmıştır.
Elektrik şebekesine yakın ağaçların budamaları Belediyeler'in Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce periyodik olarak yapılmaktadır.
Belediye ekipleri ile koordineli olarak yürüttüğümüz çalışmalarda ekiplerimizce gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra budamalar yapılmaktadır.
Bu bölgede ağaç dallarından kaynaklanabilecek herhangi bir tehlike görülmemiştir. Dalların trafo binasına yakın olması teknik olarak problem teşkil etmemektedir. Ancak mağduriyetlerin söz konusu olduğu hallerde bu konudaki sorunları aşmaya çalışıyoruz. Bilgilerinize sunarız,
Saygılarımızla." UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.