Hava Durumu

Bursa'daki en güzel trafo

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2019 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2019 08:12

Malatya'dan gelen dostlarımıza Bursa'yı gezdirirken Muradiye Külliyesi'ne de gittik.
Külliye civarında dolaşırken parkta bulunan bir elektrik trafosunu görünce çok mutlu olduk.
Çünkü bu elektrik trafosunun parka bakan istikametindeki duvarına büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşımız sırasında Afyon Kocatepe'de çekilen ve daha sonra savaşın adeta bir simgesi haline gelen tarihi fotoğrafındaki görüntüsü büyük bir titizlikle bu duvara boya ile resmedilmiş..

Duvara işlenen resmin bizce daha da enteresan olan tarafı Atatürk'ün çizmelerinin altına da doğal taşlar getirilip bir tepe yapılmış.
Yani tıpkı o tarihsel fotoğrafın bir benzeri yapılmış.
Muradiye 2.Sultan Murat Parkı'nın içindeki elektrik trafosu bence Bursa'da elektrik trafolarına yapılmaya başlanılan çeşitli konulardaki resimlerin en güzeli, en anlamlısı..
Bunu düşünenlere ve uygulayanlara en içten tebriklerimizi sunarız..
Saygılarımla.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir emekli öğretmen

"DİKENLİ DALLARI BEN TEMİZLEDİM"

"Büyükşehir, Nilüfer belediyeleri ve Beşevler sakinlerine teşekkürler. Beşevler ara sokaklarının daracık kaldırımları geçen yıl adeta yürünmez haldeydi. Israrla Beşevker Bölge Parkı güney cephesindeki limoni servilerin uzayan dallarının budanmasını BBB'den talep ettim. Budandı. O talebimde 'parkta bir güvenlik görevlisi ve bir de bahçıvan var. Bazen park çevresindeki kaldırımları gezip uzayan dalları kontrol edip budasalar Avrupai bir uygulama olur," demiştim. Ama sonuç alınmadı. 4 aydır parkın güney cephesindeki kaldırımı adeta geçilmez kılan dikenli dallar dikkatimi çekiyordu. Ve pazar sabahı dayanamadım ve dikenli dalları ellerimle temizledim. 4 aydır bu dalları benim için bekleten çevre sakinlerine ve BBB'ine bana bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim. Saygıyla." Serkan ÖZGİRAY End.Yük.Müh.

KENTİN EN MERKEZİ YERİ VE YEŞİL ALANLAR

"Haşim İşcan Cad.nin Şehreküstü Meydanı'na yakın tarafında yol kenarındaki yeşil alanlar fotoğraftaki gibi tamamen kelleşti.. Şehrimizin en merkezi yerindeki bu durumun ele alınması ve gerekli çalışmanın yapılması yerinde olacaktır. Saygıyla duyururum.." Ender TUNÇAY

SULAR KESİLECEK

Büyükşehir Bld. BUSKİ Genel Müd. Kanalizasyon Daire Baş. çalışmaları kapsamında Osmangazi, Ovaakça Eğitim, Ovaakça Santral, Ovaakça Merkez, Ovaakça Çeşmebaşı mahalleleri ve civarında 19.7.2019 tarihlerine kadar 08:00 - 18:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak. Önlem alınması için okurlarımı uyarıyorum.

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

"18.6.2019 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yayınlanan 'Musluk yok, sular devamlı boşa akıyor" başlıklı okur uyarısı, Kurumumuz ilgili birimince incelenmiştir. Yazıda "..Piremir semtindeki 9.okul sokakta hayrat sular boşa akıyor.." denilmektedir.
Bu adresteki hayrat çeşmeden alınan numunede suyun şebeke suyu olmadığı tespit edilmiş olup; doğal kaynak suyu olduğundan dolayı tarafımızdan musluk takılamamaktadır. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Dairesi Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.