Hava Durumu

Bursa Fetih Müzesi ve 2.Murat Parkı...

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2019 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2019 08:30

"Osmangazi Belediyesi tarafından Bursamız'a kazandırılan 'Bursa Fetih Müzesi/ Panorama 1326' kuruluşu kentimize değer kazandıran çok değerli oluşumlardan biri.
Osmangazi Belediyemiz'i ecdadımızın geçmişteki gayretleri ve çabalarını sergileyen ve gerçekten örnek teşkil eden çalışması sebebiyle yürekten kutluyorum.
Fakat; bu güzel çalışma yanında Büyükşehir Belediyemiz'in de bir konuda dikkatini gazetenizdeki köşenizden çekmek arzusundayım.
Muradiye semtimizdeki Çınarönü Belediye Otobüs Durağı arkasında kalan alanda bir süre önce yaptırılan ve semtimize çok farklı bir konum kazandıran parkımızdaki Sultan 2. Murad Parkı'na ait panonun levhasına montajlanmış ve sarı madenden yapılmış bir padişah tuğrası örneği bir süre önce yerinden uçtu gitti, kayboldu..
Kentimize Bursa Fetih Müzesi Panorama/1326' gibi bir değerli müzeyi kazandırılırken Büyükşehir Belediyemiz'in de bu eksikliğe ivedilikle eğilip panodaki tuğra sembolünün tekrar monte edilmesi çok yerinde olacaktır.
Çünkü kaybolan tuğranın bulunduğu yerde şimdi net bir şekilde gözlenebilen kalıntıları var.
Bölgemizin tarihi konumlu varlığı ve tarihi eserleri bunu gerektiriyor.
Uyarım dikkatlere alınırsa mutlu olurum.
Saygılarımı sunarım.." - Semt sakinleri adına Enver A.

O POŞETLERDEN ÜCRET ALINMASIN

"Çeşitli işyerlerinde, pek çok alışveriş merkezleri ve marketlerde uygulanmaya başlanan 25 kuruş ücretli poşet parası taleplerini çok yadırgıyorum.
Bunun sebebi ise, bu işyerlerinden pek çoğunun müşterilerine verdikleri naylon poşetlerinin üzerinde kendi işyerlerinin, firmalarının basılmış olan reklamları bulunuyor.
Yani; alışveriş yapan müşteriler o firmanın reklamlarını da kendi paralarıyla satın almış oluyorlar.
Yadırgamış olduğum durum tamamen budur. Üzerlerinde firmanın veya işyerinin amblemi veya reklamı olan naylon poşetlerden kesinlikle ücret alınmamalı.
Bilmem bu görüşüme hak verir misiniz?." Kutay M. CANER

HAC KURALARI

"Cuma namazlarında her yıl bu zamanlar söylenen ve 'Hac kuraları çekilecek' duyurusunu gülümseyerek dinledim.

Din işlerinden sorumlu bir kurumun kutsal hac farizasını ifa etmek için gidecek vatanrdaşlar arasında kura çekmesi kadar garip bir şey olamaz.
Tanıdıklarımın içinde hacca gitmek için yedi-sekiz ay, hatta çok daha önceden yazılanlar sıra beklerken altı ay kadar önce yazılanlar kura ile hacca gidebiliyorlar.
Ben yeşil pasaport sahibi bir kişiyim.. Birçok Avrupa ülkesini de gezdim. Bu ülkeler benden vize istemedi. Ama Suudi Arabistan yetkilileri ülkelerine bu kutsal görevi yapmaya gitmek için benden vize istiyor.
Size ve tüm insanlara, sağlık ve mutluluk dolu yıllar diliyor, aracılığınızla Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'in beklenen Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığının hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum."

Halil ALTIN

GÜRSU'DA ULAŞIM VE KÖPEK SÜRÜLERİ

"Gürsu Belediyesi Whatsapp hattına defalarca görüntülü talebimizi iletmemize rağmen Gürsu TOKİ konutları civarında normalin çok çok üzerinde başıboş köpek sürüleri dolaşıp duruyor. Çok tehlike yaratıyorlar.
Çevredeki çiftliklerin çiftliklere ait köpeklerle beraber bu sayı üst seviyede..
Geçtiğimiz perşembe günü semt sakini bir kişi köpeklerin saldırısına uğradı ve köpekler tarafından ısırıldğı için hastanede tedavi altına alındı.
Ayrıca; en önemli konulardan biri de Gürsu TOKİ Konutları'ndan okullara ulaşım ve işe gidiş geliş saatlerinde ulaşımda yaşadığımız yoğunluk ve buna da maelesef bir çözüm getirilemedi.
Yaşanılan bu sorun da BURULAŞ ve Belediye'ye çekip gönderdiğimiz fotoğraflarla iletildi.. Büyükşehir Belediyemizin söz verdiği kısa yolu da bekliyoruz.
Adeta bir üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Dikkatlere saygıyla duyururuz.."
TOKİ GÜRSU
SAKİNLERİ

99 HATTIMIZ TAM BİR KABUS OLUYOR

"Osmangazi ilçemizdeki, Soğanlı Mahallesi'nde oturan ve İstanbul Yolu üzerinde (Yalova Yolu) bulunan işyerlerinde çalışanlar, ayrıca bu bölgede bulunan okullarına gidip gelme zorunda olan öğrenciler ve vatandaşlar olarak ulaşımda oldukça büyük sıkıntılar çekmekteyiz..
Soğanlı Mahallesi'nden belirttiğimiz bölgeye ulaşım yapan 99 hatlı toplu ulaşım araçları sabah mesaiye ve okullarına yetişmek isteyen öğrencilerimiz için tam bir kâbus oluyor. Çünkü bu 99 hattındaki otobüs çok dolu geliyor. Otobüsü bekleyenler binemiyor. Bu yüzden otobüs dolu olduğu için çok durakta da durmuyor, transit geçiyor..
BURULAŞ'ın sayın yöneticilerinin mesai saatleri öncesinde 99 no'lu otobüs hattına ek seferler ihdas etmesini saygılarımızla rica ediyor ve talebimizin tez zamanda gerçekleşmesini bekliyoruz.."
C.Remzi ÜNAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.