Hava Durumu

Bursaspor ve bayram gezmesi!

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2020 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2020 07:33

"Ben Peyami Mercan. Yurt dışından tatil için bir ay kadar önce Bursa'ya kayınpederimlere geldik. Köşenizi ınternetten devamlı izliyorum. Bursasporumuz'un son durumu beni çok üzdü. Başarılar dilerim. Bayramda akraba ziyaretlere giderken rastladığım birkaç manzarayı da köşenize aktarıyorum. İnşallah ilgilenen çıkar.


1-Osmangazi, Hamitler Mah. 1.Işıklar Sokak başında Ulutaşpark Evleri'nin önünde ana caddede değılmış paket taşlı yolun durumu. Manzara fotodaki gibi uzun zamandır böyleymiş.
2-Nilüfer, Çamlıca Mah. Ata Cad.'nden Çevrim Sokak'a dönüşte köşede trafik uyarı levhasını araç çarpmış tabela yan yatmış duruyor.

ÇÜRÜMEYE Mİ TERKEDİLDİ?

"Mudanya ve Güzelyalı sahil yolunda geçenlerde yakınlarımızla güzel bir gün geçirdik. Fakat o gün dikkatimizi çeken bir noktaya işaret etmeden geçemeyeceğim.Mudanya'daki Köfteci Yusuf işletmesine gelmeden, çapraz karşısında ve sonradan denizde dolgu yapılan yerdeki balıkçı lokantaları ve lunapark girişinde Bursa Büyükşehir Belediyesi logolu bir araç adeta kendi kaderine bırakılıp çürümeye terk edilmiş gibi bir durumdaydı.


Bu araç vatandaşların ödedeği vergi paraları ile satın alınan Deniz Kenarı Yosun ve Çöp Toplama Makinesi idi.. Çekildiği park alanında atıl bir hale geldiğini görmek insanları üzüyor doğrusu..
Bu makine acaba belirli günlerde mi kullanılıyor?. Evet ise sorun yok. Ama günlerdir izlemekteyim, hep aynı yerde ve kullanılmıyor. İlgililerden aydınlatan bir yanıtı köşenizde okursam sevinirim.
Saygımla. K.B.

İKİ MÜDÜRLÜ OKULDA BİR BAHÇE 'İDDİASI'

"Kayapa TOKİ'de Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Okulumuz geçen yıl bir bölümü Özel Eğitim olarak ikiye ayrıldı. Okulumuz şimdi iki müdürlü.Ama civardaki bazı kişiler okul bahçesinde köpek besleyip tarım yapıyor. Şahsım hayvanseverim. Ancak iki köpek de büyüdü. Sitemiz önünde sabaha dek havlıyorlar. Engel olan yok. Uyuyamıyoruz. Okullar yakında açılacak. Çocuklar köpek beslenen ve tarım yapılan bahçelerle mi karşılaşacak?. Meraktayız."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

SU VE TOPRAK BOŞA GİDİYOR

"Refüjlerin nasıl sulandığını görmüşsünüzdür. Su dolu tankerden çıkan büyük bir hortumu tutan işçi refüjü sulayarak ilerler. Fışkıran suyun basıncıyla çiçek ve ağaç yetiştirmeye uygun olan toprağın bir kısmı suyla karışır ve çamur olarak akar. Cadde kirlenir. Su boşa gider, toprak boşa gider. Artık bu ilkel yöntemler terk edilmeli ve damla sulama sistemine geçilmeli. Sulama koşulları da incelensin. Birkaç kez yağmur çiselerken sulama yapıldığına tanığım. Dikkate alınmasını dilerim."
Ekrem Hayri PEKER
Kimya Müh.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.