Hava Durumu

BUSKİ bu yolu unuttu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2019 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2019 08:30

"Nilüfer ilçemizdeki, Yıldırım Caddesi, Konak Mahallesi, Karagürgen-Eroğlu Sokak'ta BUSKİ tarafından ikibuçuk ay önce tüm kanalizasyon sistemi yenilendi.
Yapılan çalışmalar sırasında yoldaki asfalt zemin kazıldı, işler bittikten sonra da açılıp kazılan yerler toprakla dolduruldu.
O günden beri de sokağımızda yer yer derin çukurlar ve yağışlı havalarda oluşan çamur deryası yüzünden zorluklar içindeyiz.
Her yağış sonrası derinleşen çukurlardan araçlarımızla geçemiyoruz. Oluşan çamur deryası yüzünden de ne yapacağımızı, nereden yürüyeceğimizi şaşırıyoruz.
BUSKİ yapılan kanalizasyon yenileme çalışmalarından sonra gerekli olan asfalt onarımlarını acaba unuttu mu?. Hatırlatıyor ve sayın yetkili makam sahiplerinden konuya acilen eğilmelerini ve gerekli çalışmayı yapmalarını diliyoruz. Saygılarımızla.."
Sokak sakinleri

KASALARDA KURUŞ DA BULUNSUN

Tedavülde 1 kuruş kalmadı mı? Devletimiz bunu da izlemeli. Hayat pahalılığında, bir aylık maaşla cebine 3 kuruş para giren insanlar bununla idare etme gayretinde.
Ama markete gidince tutan meblağ diyelim ki 49 lira 98 kuruş. Kasiyer Allah bereket versin dercesine meblağı 50 TL'. ye yuvarlıyor. Bu yuvarlamayla da o iki kuruş marketin kasasına giriyor.
Darphane 1 kuruş basmıyor mu hiç?
Vatandaş maaşını alırken devlet veya özel sektör üç beş kuruş fazla verip vatandaşın lehine yuvarlama yapmıyor ki? Marketler neden 2 kuruşu kendine alıyor? Zaten sattığı ürünle kâr etmiyor mu?.
Kasalarda kuruşlar da bulunsun ve fişimde ne yazıyorsa o ücret alınsın. Benden ne fazla para alınsın, ne de ben onlardan fazla para alayım.."
H.B.

SUSUZ KALMAYIN

"Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Osmangazi, Ovaakça Eğitim Mahallesi ve civarında - 20 Şubat 2019 tarihine kadar 08:00 ile 18:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacağı belirtildi..Çevre sakini okurlarımı önlem almaları için uyarıyorum.

TARİHİ SURLARDA ÇİLİNGİR SOFRASI

"Tophane, Kavaklı Sokak sakiniyim. Burası Burçüstü olarak tanınıyor. Yani, Tophane'ye çıkışta, sol taraftaki kale burçlarının üstü. Buradan Üftade Hazretleri bölgesine de gidilir.
Yani, sokağımız her şeyden önce manevi ve turistik değere sahiptir. Ancak, kale burçlarının üstü akşamları alkol alanların adeta çilingir sofrası gibi oluyor.
Osmangazi Bld.'ne yazılı başvurup buraya özel güvenlik istedim, kabul etmediler.Geceleri buradan kadınlarımız, kızlarımız geçiyor. Polis çağırıyoruz her zaman gelemiyorlar. Gelince onları kovuyorlar ama alkol alanlar yarım saat sonra tekrar buraya dönüyor. Sokağımıza gündüz saat 15' ten gece 24'e kadar korumacı-görevli istiyoruz. Sokağımız park statüsünde olduğundan Park Bahçeler Müd.'nün de görev alanında. Saygılar." Hamdi UĞUR

BURSAGAZ'IN DİKKATİNE!

"Osmangazi, Demirtaş bölgesi, Sakarya Mahallesi, Dumlupınar Caddesi no.23 adresi ve çevresinde Bursagaz iki ay kadar önce bir çalışma yaptı.
Çalışma yapılan alanda şimdi yolumuz son dedece bozuk, çukurlarla dolu.Geçtiğimiz 27 Kasım 2018 tarihinde burada gerekli olan asfatlama çalışma-sının ypımı için talepte bulundum.. Fakat aradan birbuçuk ay kadar bir zaman geçti asfatlama onarımı yapılmadı. Acilen yapılması gerekiyor.
BURSAGAZ yöneticilerinin dikkatlerine saygıyla sunarım."
Mümin DÜNDAR

ALO, BURASI NİLÜFER

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI: "5.2.2019 tarihinde 'Muziplik mi, duyarsızlık mı?' başlığıyla gazetenizdeki köşenizde yayınlanan Beşevler Cephanelik çevre sakinlerinin şikayet yazısı tarafımızdan incelenmiştir.
Nilüfer ilçesi genelinde yaklaşık 300 parkımızda olduğu gibi Cephanelik Parkı'nın da rutin olarak temizlenip bakımı yapılmaktadır.
Kış mevsimi olması dolayısıyla bazı bölgelerde temizlik ve bakım çalışmaları hava koşullarına göre aksaklık gösterebilmektedir.
Ekiplerimizin önümüzdeki günlerde de sorumlu oldukları parklarda görevlerini eksiksiz şekilde yerine getireceğinden Nilüfer halkının şüphesi olmasın.

KAVAKDERE'DE BORDÜR DİBİ: "30.1.2019 köşenizde 'Dört gözle bekliyoruz' başlıklı okur uyarısında Çamlıca Mah. sakini Özlem Yıldız ve komşularının işaret ettiği konu incelenmiştir.
Kavakdere Caddesi'ndeki bordür dibi yama imalatlarına 3 Şubat 2019 Pazar günü başlanmıştır.
Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür eder, size de çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz."- Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.