Hava Durumu

BUSKİ ve çektiğimiz çile

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2018 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 07:48

"Tatil günleri oturduğunuz ve yöneticisi olduğunuz sitenin kanalizasyonu tıkanırsa ne yaparsınız?.
Önce BUSKİ çağrı merkezini arar kayıt yaptırır ve sonra işi gücü bırakıp saatlerce kapı önünde veya cam kenarında çaresizce beklersiniz.
1.9.2018 günü binamız içindeki kanalizasyon kuyusunun dolmaya başladığını gördük.. Saat 13.46'da 846458 kayıt no'su ile arıza bildirimi yaptım. Durumun aciliyetini anlattım. Çünkü bizim kuyu dolmaya başladığında yan apartmanın kapıcı dairesinin duvarlarından evin içine pis sular akıyor.
Ekipler gelmeyince sırasıyla saat 19.47 ve 21.53'te çağrılarımı yeniledim. Her görüştüğüm operatör konuyu acil olarak ekiplerine bildireceğini söyledi yine gelen olmadı.
2.9.2018 sabah 07.54'te BUSKİ'yi yine aradım. Konuştuğum kişi, acilen hem büyük, hem küçük araç gönderimi sağlayacağını söyledi. Saat 11.17 tekrar aradım yine benzer konuşmalar.
Saat 15.40 tekrar telefonla BUSKİ araması ve yine rutin konuşmalarla acil ekip gönderilecek açıklamaları..
'Aradan 26 saat geçti. Hiç olmazsa bir vidanjör gönderin kuyuyu boşaltalım' dedim.
Ama yine gelen yok. Acil bildirim çağrılarına 26 saatte cevap verilemiyorsa normal çağrıları düşünmek bile istemiyorum.

Sonuçta 29 saat sonra ekip geldi. Sağ olsun arkadaşlar bir hayli uğraştılar fakat yoldaki çöküntü yüzünden gider hattı açılamadı.
BUSKİ'ye dilekçe verip yolun kazılması gerektiği ile ilgili bilgi verdiler. Kendilerine emekleri için teşekkür ederim.
Konu kanalizasyon ve bu sıcaklarda pis koku, artı mikrop yayılımı. Su faturalarından çeşitli kalemlerde para toplanırken karşılığında neden kısa sürede hizmet alamıyoruz?. BUSKİ çağrı merkezi operatörlerinin söylediklerine göre günde 1500 adet çağrı alıyorlarmış. Bu bilgiye göre Bursa'nın kanalizasyon altyapısı bu kadar kötü durumda mı?.
Sitemizde yaşadığımız sorun yoldaki çökmeden kaynaklanıyormuş. Yollardaki kanalizasyon arızasının, çökmeden kaynaklı arızaların sorumluluğu kimin? Yan site yöneticisi kapıcı dairesindeki zararı bizim ödememizi istiyor. Buna göre sitemizde ve yan site kapıcı dairesindeki zarar ve mağduriyetin sorumlusu kim olacak?..

Saygılarımla.." - Coşkun GÖNÜLKIRMAZ

ALO, BURASI UEDAŞ

'ARMATÜRLAR ONARILDI:- "Öncelikle belirtmek isteriz ki, sorumluluk alanımızda bulunan sokak ve cadde aydınlatmalarına yönelik planlı ve periyodik bakımlar yürütülmektedir.
Bu çalışmalar esnasında tespit edilen arızalı armatürlerin tamamı faal duruma getirilmektedir.
Tarafımıza ulaşan münferit arızalar bu bakımlar esnasında giderilmektedir. Geniş kapsamlı aydınlatma arızalarına ise aynı gün içerisinde müdahale edilmektedir. Nilüfer, 29 Ekim Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde bulunan armatürler de bakımları yapılarak yanar duruma getirilmiştir.
Değerli müşterilerimiz, şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleri için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 186 numaralı çağrı merkezimiz, akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamamızdan veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta göndererek ulaşabilirler. Onları dinliyor olacağız.
Saygılarımızla." - UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü

KIRIK CAMLAR VE YANGIN TEHLİKESİ

"Nilüfer ilçemizde, Çamlıca Mahallesi'nde bulunan Ata Caddesi'ndeki Belediye otobüs durağınde günlerden bu yana camlardan biri kırık halde duruyor.
Kırılan otobüs durağı camlarının birçok parçası da hemen durak arkasındaki alanda kurumuş otlar ve çam ağaçlarından dökülen kurumuş iğne yaprakları üzerinde duruyor.
Aşırı sıcaklar ve mevsim gereği kuvvetli güneş ışınları altında kırık cam parçaları bu noktada bir yangın tehlikesi oluşturmadan gerekli iyileştirmenin yapılmasını önemle rica ediyoruz.
Konuyu, sorunla ilgili yetkililere saygıyla duyururuz." - Çevre sakinleri

BU KAVŞAĞA DA ÇÖZÜM GEREKİYOR

"Osmangazi heykelinin olduğu kavşakta oluşan trafik akışı resimlerde görüldüğü gibi.
Geçen hafta o kavşakta görevli iki genç bayan trafik polisi vardı. Yayalarla otomobillerin iç içe nasıl mücadele ettiğini beraberce izledik.
Görevli memur konuyu üst makamlara ilettiklerini fakat çözüm olmadığını belirtti. Vatandaşın geçmek zorunda olduğu yol anlamsız bir şekilde kapatılmış. Vatandaş olarak biz de görevimizi yapalım düşüncesiyle ilgililere iletilmesi amacıyla köşenize yazıyorum. Saygılarımla.." - Suat TEMİZ

OKURLARIMIN DİKKATİNE

Değerli okurlar,
Sorunlarınız, dilekleriniz ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre hafta içinde yayınlıyorum.
Pazar günleri de yaşanan bazı güzellikleri paylaşıyorum sizlerle.
Önemli ricam; tüm iletilerin altında 'gerekirse' size ulaşabilmek için ad-soyad ve telefon no'larınızın da yazılması.
Adınızın sayfada açıklanmasını istemeseniz bile bunları lütfen yine yazın ve iletinizin altına 'adım yayınlanmasın' şeklinde bir not ekleyin.
Sorunlardan uzak nice güzel günlere..- E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.