Hava Durumu

BUSKİ'ye teşekkürler ve bir uyarımız var

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2018 08:13

Nilüfer ilçemizdeki Konak Mahallesi, Beşevler Caddesi üzerindeki yağmur suyu mazgallarının içlerinin zamanla kum-çakıl ve çeşitli çöplerle tamamen dolu hale geldiğini ve tıkandığını, yağışlı havalarda bu mazgallardan sel sularının tahliye olmadığını belirten fotoğraflı bir uyarı yazımızı yayınlamıştınız.
Belirttiğimiz sorun için BUSKİ harekete geçmiş ve yağmur/sel suyu mazgallarının içlerinin temizlendiğine şahit olduk, sevindik.. Size de BUSKİ'ye de teşekkürler ederiz.
Şimdilerde, mevsim gereği artacak olan yağmurlu havalarda bizi sel suları ile yıkayacak araç şoförlerinin hışmından koruduğu için BUSKİ'ye bütün çevre sakini komşularımız olarak tekrar tekrar teşekkürlerimizi iletiyoruz..
Ne var ki 16 Eylül 2018 tarihinde hâlâ bazı mazgalların içlerinin komple dolu olduğunu gözlemledim.
Sanırım gerekli temizlik çalışmaları yapılırken fotoğraflarını çekip gönderdiğim ve çok net şekilde görülen bu mazgalların üzerlerine park edilen araçların altında kaldığı için gerekli temizlik çalışmaları herhalde gerçekleştirilemedi..
Bu yüzden içleri temizlenememiş olan mazgallar da yeniden gözden geçirilip temizlenirse gerçekten çok seviniriz.
Malum yağmurlar artık çok şiddetli yağıyor. Her mazgala büyük ihtiyaç var.
Uyarımızın dikkate alınmasını rica ederiz. BUSKİ çalışanlarına peşin teşekkürlerimizin yanında kolaylıklar diliyoruz.
Saygılarımla.. - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

HAMİTLER'DEN BİR TEŞEKKÜR VE İSTEK

"Hamitler Mahallesi, Gür Caddesi üzerinde bulunan Mesam Diş Kliniği önünde bir otobüs durağı var ama sadece durağın ismi bulunuyor..
Yaz sıcaklarında insanlar güneş, kış aylarında da kar ve yağmur altında otobüs beklemek zorunda kalıyor.
İlgili birime bu sorunumuzu köşenizden iletirseniz en azından insanların güneş ve yağmurdan korunmaları için kapalı bir durak yapılacağını umut ediyoruz.
Ayrıca; Mudanya yolundan Hamitler'e dönüş ve 1. Kavaklı ile Huzur caddeleri Büyükşehir Belediyesi'nce kısa süre önce asfaltlandı.
Sesimizi duyurduğunuz için size, Büyükşehir yetkilileri ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.
Şimdi de Hamitler Merkez Cami ve Muhtarlığı'nın devamında Gür Caddesi'nden Yunuseli TOKİ binalarına kadar olan kısımdaki yolun asfaltına onarım gerekiyor. Çünkü, çok kötü bir durumda. Burada da asfaltlama yapılırsa çok iyi olacak.
Konu hangi belediyeyi ilgilendiriyorsa incelenip yeniden asfalt yapılmasını talep ediyoruz." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

KAHVEHANEMİZİN ÖNÜNE ÇIKALIM!

"Köşenize Karacabey ilçemizden yazıyorum.
Sırabademler Mahallesi'nde bulunan kahvehanemizin önünde, köşebaşındaki yol kenarına çıkıp oturmamız için sandalye koymamızı Belediye Zabıtamız yasakladı.
Kahvehanemizin içi çok sıcak oluyor.. Bir bardak çay içmemiz bile bir mesele.. Böylesi sıcak havalar yaşanırken içeride oturmamız bizlere çok zorluklar yaşatıyor.
Sandalye koyup oturduğumuz yerde yayaları da engellemiyoruz.
Sayın Belediye Başkanımız Ali Özkan'ın bu duruma gerekli izni vermesini saygılarımızla rica ediyoruz.." - Ahmet KARA ve arkadaşları

EMEK YOLLARI DELİK DEŞİK

"Osmangazi'deki Emek bölgesinde ana yollar ve sokaklarda elektrik iletim hatları LİMAK/UEDAŞ tarafından toprak altına alındı.
Bu çalışmalar bitti ama kazılan Korupark ile Emek Belediye eski binası arasındaki ana cadde ve ara sokaklar şimdi delik deşik bir durumda.. Gerekli olan asfalt onarımının bir an önce başlatılmasını önemle rica ediyoruz.." - Feridun DENİZCİLER

MÜZELERİNİ SEÇTİLER...

"Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce 'Müzeni seç tarihi keşfet' sloganıyla düzenlenen yarışmaya katılan talihli altı müze dostu, Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş ile buluştu.
Bursa Büyükşehir Bld. Kültür Sanat Daire Bşk. Müzeler Şb. Müd.nce 30 Temmuz - 30 Ağustos arasında #bursamüzedeyim etiketiyle yapılan Instagram yarışmasına katılıp çektikleri 'Bursa Müzeleri' fotoğraflarını paylaşanlar arasında çekilen ve 150'den fazla müze dostu arasından Arzu Özel, Ertan Kale, Yasemin Dinçer, Ezgi Köse, Gürdal Gündüz ve Hasan Koyuncu, Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş ile keyifli bir sohbet yapma imkanı buldular.
Aktaş, talihli müze dostları ile Gönül Dostları Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi.
Müzeler Şube Md. Muhterem Çevik'in de katıldığı renkli buluşmada Büyükşehir Bld.Bşk.Alinur Aktaş, günün talihli konuklarına Tekstil Sanayi Müzesi'nde üretilen çantaların da aralarında bulunduğu çeşitli hediyeler verdi.

BAHÇE YOLLARINA MICIR SERİLSİN

"Geçenlerde gazeteniz köşesinden Osmangazi Belediyesi'ne bir istekte bulunduk. Mesele; Yeniceabat bölgesindeki meyve bahçelerimize giden yolların çukurlarla ve tepeciklerle dolu olduğunu, yağışlı havaların yolları bozduğunu ve ulaşımın araçlarla bile zor yapıldığını belirtmiştik.
Bunun üzerine Osmangazi Belediyemiz, meyve bahçeleri arasındaki yollarda düzeltmeler yaptılar. Sağ olsunlar. Fakat düzeltilen yollara mıcın serilmediği için her taraf şimdi balçık çamur ve yeniden meydana gelen çukurlarla doldu..
Balediyemizden yapılan çalışmalara ilaveten diğer köylerdeki yollara yapıldığı gibi buralara da mıcır serilmesini de çok rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.