Hava Durumu

Büyükşehir'e büyük teşekkür

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2021 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2021 08:11

"Bursa'da en eski mahallelerden Şehreküstü'de Okul Cad. civarında doğmuşum.. Aynı semtteki Hoca İlyas İlkokulu'nda okudum. Okulum sonraki yıllarda ortaokul statüsüne dönüştürülmüş.

Şimdi Mersin'de bir sanayi kuruluşu yöneticisiyim.

Bir iş için Bursa'ya geldim. Özlediğim Bursa'mı çok gezme olanağı bulamadım ama gençlik yıllarımda arkadaşlarla tur attığımız Cemal Nadir Caddesi'nde Büyükşehir Bld. çalışmalarını görünce çok mutlu oldum.

Çünkü; 'semtimizde yaşamış ünlü sanatçı' büyük karikatürist Cemal Nadir Bey'in bu cadde üzerinde çok çirkin bir köşede büstü ve çevresi nihayet perişan durumdan kurtarılıp, üzüntü veren manzara bitmiş.

Cemal Nadir Güler Bey'in yarattığı çizgi kahramanlar Amcabey ve diğerleri de büyük boyutlarla Tophane yamacına oluşturulan özel duvara kabartma tekniği ile yapılmış.

Elektrik trafo binası duvarında da bu konu, panolar halinde.

Rahmetli babam, Cemal Nadir Bey'i tanıdığını belirtir, semtimizde komşularımızca da çok sevilip sayıldığından söz ederdi.

Zaten ana caddemize de onun adı yıllar evvel verildiği için bu fevkalade çalışma şimdi bölgeye yeni bir değer katmış.

Bursa Büyükşehir Bld. Sn.Bşk. ve bu çalışmanın tüm ekibine büyük teşekkürlerimi arzederim.

Ayrıca Tophane yamaçlarında da yeni bir düzen için harekete geçilmiş. Bursa güzel bir şehir. İnsan uzakta olunca daha çok özlüyor.

Bu şehrin ve bu semtin bir evladı olarak çok mutlu oldum. Mersin'den selam ve sevgilerimle.."

Tuğrul UĞURTEPE

BU BİR ÖRNEK TEŞKİL ETMELİ

"Orhangazi-Gemiç Köyü civarında zeytinliği olan bir arkadaşımın işi için geçenlerde birlikte oraya gittik. Dönüşte Orhangazi'ye de uğradık.

İlçenin Cumhuriyet Alanı'ndaki çay bahçesi yanına belediyece yaptırılan bir Lostra Salonu gördüm. Bu faydalı bir çalışma olmuş.

Belediye Başkanı Bekir Aydın'ı tebrik ederken bu çalışmanın diğer yerleşim yerlerimizde de örnek teşkil etmesini temenni ederim."

Veysi ÖZTÜRK

ÇİFT KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI

Bir teşekkür mesajı. Aynen yayınlıyor ve okurumun bu samimi ifadelerini pekiştirmek için arşivimizden Sn. Başkan'ın yakışıklı bir fotosunu da köşeme alıyorum.

Böyle bir teşekküre böylesi bir fotoğraf yakışır..

"Yıldırımlı'yız. Bld. Bşk.mız Sn. Oktay Yılmaz'dan çok memnunuz. Yaptığı işler sevinç yaratıyor. 7'den 70'e herkesi memnun eden işleri ile dur durak bilmiyor. Bşk. Yılmaz'a 41 kere maşallah!. Atık su bedellerini almıyor artık.

Bugünlerde de asfalt çalışmalarıyla yüzümüz gülüyor. Duyduk ki bunun için asfalt parası alınmayacakmış.

Böylesi 'çift kaymaklı ekmek kadayıfı'.

Sağ ol, var ol Başkan. El attığı Molla Yegan Medresesi'nde açılacak çocuk kursları için de doğrusu pek sevinçliyiz. Kolay gelsin."

Yıldırım'dan bir okur grubu

YOLUMUZ BAKLA TARLASI GİBİ

"Osmangazi, Dikkaldırım Mah. sakinleri olarak Hurmalı Sokağımız'ın bakla tarlası gibi delik deşik hale geldiğini Osmangazi Bld.'ndeki ilgili yetkililerimize duyurmak istiyor gerekli çalışmanın yapımını rica ediyoruz.

Saygılarımıla."

Kamil KARADENİZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.