Hava Durumu

Büyükşehir'in BUMEP otobüsü ne yapıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2018 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2018 07:27

"Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal etkinliklerini ve projelerini ilgiyle takip ediyorum.
Ancak unutulmamalı ki, Büyükşehir Bld. kadroları da kurallara ve yasalara uymalı.
Bu fotoğrafı özellikle çekip sizlerle paylaşmak istedim.
Kısa adı BUMEP olan ve kadınların eğitimine yönelik olarak hizmet veren Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa Mobil Hizmet Projesi'ne ait otobüsü ilginç bir yöntem izliyor.
Bu eğitim otobüsünün sürücüsü, hem girilmesi yasak olan sokağa giriyor, hem de bu otobüsün plakası yok.
Doğrusu bana çok ilginç geldi bu kural dışılık.
Bilmem, sizler ne dersiniz?."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Kumla sahilinde bayram temizliği

Büyükşehir Bld. organizasyonuyla Kent Konseyi üyesi ve gönüllüler, Kumla Halk Plajı'nda sahil temizliği yaptı.
'Dünya Çevre Günü' etkinlikleri'nde 25 Mayıs - 5 Haziran arasındaki bir dizi faaliyet, çevreye duyarlı birey ve kurumlarla buluşmaya devam ederken Büyükşehir Bld. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Bşk. koordinasyonuyla daire başkanlıkları ve belediye iştiraklerinin atölye çalışmaları, sahil ve dip temizliği, çevre temalı Karagöz-Hacivat gösterisi, resim sergisi ve doğa yürüyüşü gibi farklı ve eğlenceli programlar, Bursalıları çevre konusunda daha hassaslaştırıyor.
Sahil Hizmetleri Daire Bşk.'nın organizasyonunda da Gemlik Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar Küçük Kumla Halk Plajı'nda temizlik yaptı..
Çevre ve denizlere olan duyarlılıkla saygıyı gösterme ve kıyılardaki kirliliğe dikkat çekerek farkındalık oluşturma etkinliğinde atıklar çevre gönüllülerince toplanıp bertaraf edildi.
Kumlalılar'ın büyük ilgi gösterdiği çalışmada çevre temizliğinin önemi bir kez daha vurgulandı.

Gül ve ıhlamurlar mı beton yığınları mı?

"Kentsel dönüşümde aklıma yeşil alanları artmış, sosyalleşmenin geliştiği, yaya, bisikletli, engelliye herkese uygun alanlar gelirken maalesef bazılarının da aklına 'para' geliyor.
Nilüfer, Ataevler bölgesinde aynı yol, aynı altyapı, aynı sosyal donatı alanları çevresinde bahçesi küçülmüş, altları ticarethane olmuş, balkonları neredeyse iç içe olmuş, çok yüksek katlı binalar ortaya çıktı.
Geçenlerde Kükürtlü Mah. Emir Abdülkadir Cad.'nde kentsel dönüşüm tabelası gördüm. İnşaata baktım yanındaki binalardan hem ön, hem arka olarak daha geniş yapılıyordu.
Oysa kentsel dönüşüm denince daha farklı ve insanlara katkı sağlayacak bir yapı beklerdim. İş güvenliği de dikkate alınmalı. Bu da başka bir boyut.
Kükürtlü'de, Çekirge 'de yürürken yol boyunda güller ve ıhlamur ağaçları mı istiyoruz?
Yoksa; deprem olasılıkları bahanesiyle beton yığınları mı istiyoruz?.
Kentsel dönüşüm işlerini Çevre ve Şehircilik İl Müd. izliyor ama Osmangazililer, Osmangazi Kent Konseyi ve Osmangazi Bld. acaba neyi istiyor? Sorularıma lütfen cevap bekliyorum. Saygılarımla."
Özgür ER

Bu bir rekordur!..

"Köşenizden Bursa sorunları ve çözümleri hakkında bilgileniyorum. Ne üzücü ki bazı güzel öneri ve şikayetlere bazı belediyeler olumlu- olumsuz dönüş yapmazken bazı şikayet ve önerilerin de birkaç günde çözüldüğüne ait okur teşekkürlerini okuyarak çok seviniyorum.
23.5.2018 köşenizdeki Beşevler, Cephanelik yürüyüş yolundaki kuruyan oya ağaçları konulu yazımdan bir gün sonra 24.5.2018'de kuruyan ağaçların canlı ağaçlarla değiştirildiğini gördüm. Bu bir rekordur!.
Nilüfer Bld,'ne vatandaş önerileri ve yeşile değer vermesinden dolayı çok teşekkürler.
Yürüyüş yoluna ait fotoğraf ektedir. Kurumuş ağaçların yerlerine 14-15 tane genç fidan dikildi ki ne kadar çok ağaç dikilse yeridir. Yolun karşısına 5-6 yıl önce dikilen ıhlamur ağaçları da çok güzel gelişti. Bunları dikenleri hayırla yad ediyoruz. Ihlamur ağacının bir zamanlar laleye olduğu gibi yeteri kadar önem verilmediği ise üzücü. Oysa kaldırımlar, cami bahçeleri ve meydanlara dikilen ıhlamurlar çok güzel gelişip bol gölge veriyor.
Kentsel dönüşüm sonrası Konak ve Kültür Mah. eski yeşil kimliğini kaybetme tehlikesinde. Konak Cad. gibi bazı kesimler ıhlamurlarla yemyeşil.
Nilüfer Bld.'nin ıhlamur ağaçlarını önemseyeceğine inanıyorum. Ve uygun genişlikteki her cadde, sokak ve boş alana ıhlamurlar dikerek Nilüfer'i bu ağaçlarla süslü bir gerdanlığa çevireceğine inancım tam.
Hatta 2019 yılının ıhlamur dikimi seferberlik yılı olmasını diliyorum. Umarım bu önerim de diğerleri gibi sahiplenilir ve rekor hızda gerçekleşir, Nilüfer vatandaşın her zaman gülümsediği, mutlu olduğu yemyeşil bir şehir olarak kalmaya devam eder. Saygıyla."
Elektrik Müh. İmdat GENCER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.