Hava Durumu

Büyükşehrimize renk katan sanatçılarımız

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2018 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 07:54

Mutlu tatiller değerli okurlarım.

Sanat ve sanatçı kenti Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen BUS-MEK kurslarında birbirinden yetenekli yeni sanatçılar yetişiyor.
Bu sanatçılar da hem Bursa, hem Büyükşehir ve hem de BUSMEK'in onuru.
Büyükşehir Bld. Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) kursiyerleri 13. eğitim döneminde yine harikalar yarattılar.
BUSMEK resim öğretmeni Fatma Sarp ve kursiyerlerinin bir yıllık çalışmalarıyla yaptığı 'Bir Tutam Renk' temalı sergi büyük beğeni topladı..
Büyükşehir Bld. Bşk. Vekili Abdullah Karadağ, Sosyal Hizmetler Daire Bşk. Şaban Kander, Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şb. Md. İbrahim Karaman, BUSMEK yöneticileri ve çok sayıda sanatseverin katıldığı sergide 38 kursiyerin bir yıllık çalışmalarından 53 eser var.


Eserler, fotoğrafların tuvale transfer tekniği ve odak noktalarının renklendirilmesi ile oluşturulan serginin teması da bu renklendirmeden ismini alıyor.
Ressamlar Bergin Ayfer Aykam, Gürsel Erden, Belma Sağlam, Necla Masatoğlu, Sebahat Gökçayır, Melek Özerol, Fitnat Bayduz, Canan Özoğlu, Nurten Tezelli, Hatun Soylu, Dilek Aydoğdu, Mine Altay, Aylin Yıldız, Asuman Çiçek, Sema Aydemir, Esma Acar, Mukaddes Sezer, Ayşe Sak, İkbal Kanber, Hulusi Kars, Ergün Alkaya, Ali Bağde, Mukaddes Baş, Ayşegül Kalyon, Handan Özügeldi, Gülay Baran, Hafize Koygun, Mine Doğan, İlknur Kolçalar, Nazmiye Türker, Zuhal Barın, Fatma Kısa, Nurcan Sönmez, Sevgi Bulut, Nurdan Düzgündikiş, Nercan Uzun, Huriye Akmestanlı, Nursen Yurtdaş.
'Bir Tutam Renk'le yaşamımıza renk katan sanatçılarımıza tebrikler.

Yıldırım'da hünerli eller

Yıldırım Belediyesi'nin sanatsal etkinlikleri birbirini izliyor.
YIL-MEK resim kursunda eğitim gören Yıldırımlı kursiyerler her biri sanat eseri sayılacak resimler yapıyor.
Yıldırım Bld. bünyesindeki YIL-MEK meslek edindirme kursları, Yıldırımlılara hem yeni bir hobi kazandırmaya hem de meslek sahibi yapmaya devam ediyor.
Belediye ve ilçe Halk Eğitim Merkezi ortaklığındaki resim kursunda eğitim gören kursiyerler, iç dünyalarını kağıda dökerek birbirinden eşsiz eserler ortaya çıkardılar.
Barış Manço Kültür Merkezi ve Kurtoğlu Mah. eğitim sınıflarında yetişkinlere ve çocuklara haftanın her günü eğitim veriliyor.
Öğretmen Embiye Yılmaz ve Aslı Naymanlar'ca verilen kurslarda, görsel sanatların insan psikolojisine faydaları da aktarılıyor.
Resim kursunda ayrıca kursiyerlere iletişim, kendini ifade etme ve görsel koordinasyon katkısı sağlanıyor.
Eğitimlerin oldukça faydalı geçtiğini ileten öğrenciler resim kursuna katkılarından dolayı Yıldırım Bld. Bşk. İsmail Hakkı Edebali ve ekibine teşekkür ediyorlar.

Yollarınız açık olsun kaptanlar

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, mesleğinde 45 yılını dolduran ve halen başarıyla çalışan ilçedeki 47 şoförü plaketle onurlandırırken onları kutladı.
Başkan tarafından plaket sunulan şoförler şunlar:
Ahmet Altın, İsmet Bozdemir, Hüseyin Karahasanoğlu, Edip Çalıbaşı, Hasan Zeytin, Hamit Alkış, Necdet Güneş, Ali Orhan, Orhan Kankılıç, Zeki Bulut, Abbas Yörür, Yüksel Serbez, Muhittin Süzen, Muammer Karataş, Nihat Deniz, Mustafa Çaprişler, Hulusi Güden, Süleynman Üstündağ, Murat Bay, Metin Yavuz, Engin Sevük, Hasip Sayıoğlu, İsmail Erepçin, Sami Ünen, Mustafa Çalışır, Hilmi Cidik, Abdullah Çalıbaşı, Ali Ergeç, Asaf Maraz, Burhan Şener, Celil Bay, Cemalettin Keskin, Çetin Tülü, Davut Sadık, Efrahim Sevinç, Fevzi Memişçi, Hayrettin Ala, Hersan İzli, H. İbrahim Tunalı, İsmail Tosun, Mustafa Şaşmazer, Mehmet Yılmaz, Memduh Görmüş, Nazmi Hazer, Nejdet Meşe, Seyfettin Ala, Yahya Gürel.

Biraz da gülelim

KARNE:- Karnelerin alındığı gün küçük Mehmet okuldan döndü. Annesi heyecanla: 'Karnen nerede?' diye sordu. Çocuk gülerek yanıt verdi: 'Arkadaşıma ödünç verdim anneciğim.. Babasını korkutacakmış da.." (Teşekkürler Berkay DEMİR)

Özlü sözler

"Yüz kişinin içinde âşık, gökte yıldızlar arasında parıldayan ay gibi belli olur." - Mevlana
"İsyanlardayım dedi. Hayır, imtihandaydı. Fark etseydi, kurtulacaktı." - Mevlana
"Unutma; ya çok seversin bir kere, ya da hiç sevmezsin. Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra." - Mevlana
(Derleyen Necip S.'ye teşekkürler)

Yeni çıkan bir kitap

'GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK':- Tarihçi Profesör İlber Ortaylı Krdonik Kitap yayınları arasında hazırlanıp okurlara sunulan kitabı 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk' isimli eserinde Osmanlı İmparatorluğu ve sonrası ülkemizde devrimlere imza atan Gazi'nin aile kökeni ile o yılların Balkan coğrafyası ile ilgili son derece detaylı araştırmasını akıcı bir dille anlatıyor.
Her kütüphanede bulunması gereken bir eser.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.