Hava Durumu

Çakırhamam ve yakın çevresine dikkat!

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2018 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 08:02

"Turizmimize ilgi açısından daha güzel bir kent oluşması için yeni çalışmalar ve yatırımlar yapılan Bursamız'da şehrimizin odak noktası olan Çakırhamam semtindeki Gazi Timurtaş Paşa Türbesi'nin hemen yanına pano benzeri bir elektronik cihaz var.
Fakat bunun son hali gazetenizdeki köşenize gönderdiğim fotoğrafta yansıyan bir durumda.. Panonun içi ve çevresi temizlenip güzel bir hale getirilmeli, çalışan bir eletronik aygıtsa o da işler hale getirilmeli..
Çünkü bu bölge, her gün binlerce insanın ve Bursa'ya gelen yabancı konuklarımızın gelip geçtiği, otobüslerin beklendiği, ayrıca yakın çevresi de tarihi eserlerimizle dolu bir yer..
Ayrıca burada Kırkmerdivenler diye bilinen yerde söz konusu olan merdivenlerin basamaklarının altlarındaki aynaları da çok güzel, özenle imal edilmiş ve mermer parçaları motifleri ile bezenmiş..
Ama olumsuz hava koşullarının yarattığı kirlilik nedeniyle bazıları da dikkatleri çekmiyor. Çirkin bir manzara oluşmuş. Merdivenlerin de yıkatılması çok yerinde bir çalışma olacaktır.
Uyarı ve önerimin sayın yetkililerce dikkate alınmasını rica ederim..
Saygılarımla..
A. Ebru ERKAN

ALO, BURSASI OSMANGAZİ

EMEK YOLLARI:- "24 Eylül 2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde bir okurunuzun 'Emek yolları delik deşik' ve 'Yaniceabat'taki meyve bahçeleri yollarına mıcır serilsin' başlıklı şikayetlerine yer verilmiştir.
Emek bölgesinde yapılan kazıların UEDAŞ tarafından yapıldığı tespit edilmiştir. Bu nedenle asfalt yama çalışmalarının da aynı kurum tarafından yapılması gerekmektedir.
Yaşanılan sorunların giderilmesi için UEDAŞ'a ve Bursa Büyükşehir Belediyesi AYKOME Şube Müdürlüğü'ne müracaat edilmelidir.
Ayrıca yazıda belirtilen köylerdeki bahçe yollarına mıcır serilmesi ile ilgili olarak da Fen İşleri Müdürlüğümüz periyodik zamanlarda gerekli yol çalışmalarını yapmaktadır."

MANGAL KEYFİ:- "4 Ekim 2018 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'Tehlikeli Mangal Keyfi' başlıklı uyarı yazısına yer verilmiştir.
Demirtaş Barajı ve çevresi ile söz konusu alan, belediyemizin tasarrufunda bulunmamaktadır.

KUŞ PAZARI:- "4 Ekim 2018 tarihli köşenizde 'Kuş Pazarı'nı istemiyoruz' başlıklı bir okur şikayetine yer verilmiştir.
Söz konusu Soğanlı Bölgesi'nde daha önce dağınık şekilde bulunan kuş pazarına Soğanlı Pazar Alanı'nda yer verilerek çevreyi olumsuz etkilemeyecek şekilde daha düzenli hale getirilmiştir.
Kuruluş günü ise sebze ve meyve pazarının olmadığı gün olan pazar günü yapılmıştır. Kuş pazarının bitiminde söz konusu pazarı Osmangazi Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri itina ile hijyenik hale getirmektedir.
Ayrıca Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince de pazar alanı ilaçlanmaktadır. Söz konusu kuş pazarının daha uygun bir yere taşınması ile ilgili olarak da çalışmalarımız devam etmektedir.
Konuya duyarlılıklarından dolayı okurlarınıza ve bunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

ASFALT ÇALIŞMASI YENİ YAPILMIŞTI

"Yıllar önce Mudanya Yolu Yalakçayırı bölgesinde kurulan ve Türkiye'nin ilk modern yapıdaki 'Organize Sanayi Bölgesi' olma özelliğini taşıyan, ayrıca Bursa ekonomisinde apayrı bir yeri olan Bursa Orgazine Sanayi Bölgesi'ndeki Ali Osman Sönmez Bulvarımızda yeni yapılan asfalt onarım çalışmalarında yoldaki bazı kesimler hemen her yağış sonrası gölcüklerle doluyor.
Asfalt çalışmaları çok kısa süreç önce yeni yapıldığı halde buralardaki düzensizlik ve dikkatsiz çalışmalar acaba ilgililer tarafından hiç mi denetlenmedi?..
Yollarımızdaki gerekli iyileştirmelerin yapılmasını diliyoruz."
Saygılarımızla."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

BOZBEY'E BAŞARILAR

"Nilüfer Belediyemiz'in Çamlıca Mahallemiz'deki Kavakdere Caddesi Akkan Sokak'a kazandırdığı Nazif Akkan Camii ek hizmet yapıları ve özenle gerçekleştirdiği çevre düzenlemeleri için Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey ve çalışma arkadaşlarına açık teşekkürlerimizi sunuyor ve bütün çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz."
Semt sakinleri

MİSAFİR ÖĞRENCİLERE ÜNİVERSİTE DESTEĞİ

Uludağ Üniversitesi'nde eğitim almak için Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen 36 misafir öğrenciye, Bursa ve üniversitedeki resmi prosedürler konusunda bilgiler verildi.
Almanya, Polonya, Romanya ve Avusturya başta olmak üzere Avrupa Birliği'nin farklı ülkelerinden Erasmus, Freemover ve Secondos programları kapsamında Uludağ Üniversitesi'nde öğrenim görmek üzere şehrimize gelen 2018-2019 güz dönemi değişim öğrencilerinin Bursa'da ve üniversitedeki resmi işlemlerini sorun yaşamadan kolaylıkla çözebilmeleri amacıyla bilgilendirme toplantısı Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından gerçekleştirildi.
Oryantasyon programında toplam 36 misafir değişim öğrencisine sağlık sigortası, oturma izni, kütüphane kullanımı, öğrenci ve indirimli seyahat kart çıkarımları, öğrenci işleri konularında bilgiler verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.