Hava Durumu

Çatısı açılıp kapanan cami

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2017 04:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 04:54

"Beşevler Mah.'deki Safa Camii açılır kapanır çatısıyla sık sık ulusal basında kendisine yer buluyor.
Bu güzel eser mahallemize ayrı bir değer katıyor. Camiinin ön yüzünde bir levhada "Ancak ahiret gününe inanlar Allah'ın mescitlerini imar eder" meali şerifi de yer alıyor. Bu güzel camiiye ve bunun gibi sayısız camiiye destek veren tüm hayırseverlerden ve camii cemaatinden Allah razı olsun.

Sağ olsun hemen her camiide Nilüfer ve Bursa Büyükşehir belediyelerinin de katkıları çok oluyor. Henüz bazı bölümleri yeni yeni tamamlandığından olsa gerek bu camiinin çevresindeki kaldırımlar ise bu güzel yerin güzelliği ile tam örtüşmüyor. Araç parklama cepleri de henüz tamamlanmayı bekliyor.

Belediyelerimiz söz konusu olan ilgili alan müsait ise camii çevresindeki kaldırım ve araç park ceplerini de acilen yapabilirlerse unutulmaz bir katkı sunmuş olacaklar.
Konuyu değerli büyüklerimize iletmenizi rica ederim.
Saygılarımla.." Çevre Sakini

Zabıta'nın dikkatine iki fotoyla bildirim

"Fotoğrafta görülen kirli-yağlı su atıkları Divan Otel'in bitimindeki oto yıkama işyerine ait.
Yola akıp dağılan yağlı-pis suların geçmişi altı aydan bu yana aynen böyle.. Zabıta'ya konu hakkında şikayetim var. Hatta Zabıta'nın bir yetkilisi de arkadaşım. Ona da söyledim. Fakat durum aynı, değişen bir şey yok.
Üstelik burası gün içinde yüzlerce insanın geçtiği, ayrıca Karamustafa Kaplıcaları'nın şifalı sularından yararlanmaya gidenlerin kullandığı bir yol.

Dikkati çekmek istediğim bir diğer yer de gerçekten çok tehlikeli. Burası Rometem'le Gökçen Plaza arasındaki kaldırımın sol yanı. Burada rögar kapağı yok. Basit bir uyarı şeridi konmuş. Bunu da belediyeye bildirdim. Fakat gelişme olmadı. Açılan bu tehlikeli çukur yaya kaldırımında olduğu için özellikle geceleri içine düşenler olabilir. Vatandaş çaresiz kalınca içine kimse düşmesin diye sopalarla önlem almış.
Her iki konunun da acilen ele alınmasını dilerim."
Ramazan ÖZ / (Haber Hattı)

Alo, burası Büyükşehir

BETONUN ÖMRÜ:- "31/1/2017 tarihli gazetenizdeki 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz "Bu çalışmalarda bir hata olabilir mi?" başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Yazıda bahsedilen konu ile ilgili olarak yerinde yapılan incelemede baca etrafında kullanılan betonun da ekonomik ömrü olduğu, zamanla ağır tonajlı araçlar ve trafik yükünün fazla olması durumlarında cadde ve sokaklarda bozulmalar ve kırılmalar meydana geldiği görülmektedir.
Söz konusu bozulmalar için 185 no'lu telefon hattımıza gelen ihbarlar zamanında değerlendirilmekte ve ayrıca periyodik olarak ta baca kapakları ile yağmur suyu ızgaralarının bakım onarım ve asfalt kotuna getirme çalışmaları yapılmaktadır.
Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve trafik akışının olumsuz etkilenmemesi için azami gayret gösterilmektedir.
***
KARAFATMA VE GÖÇÜK:- "24/1/2017 köşenizde yayınlanan "Karafatma yaya geçidinde göçme" başlıklı okur uyarı yazısı incelenmiştir.
UEDAŞ'IN Nilüfer ana hattında meydana gelen arıza sonucu yapılan bir kazı çalışması sonrası, trafik yoğunluğundan dolayı çökmesi beklenmeden acilen asfaltı yapılmıştır. UEDAŞ yetkilileri ile görüşülmüş olup, çöken yerin tamiratı program dahilinde yapılacaktır.
***
MAZGALLAR:-
"23/1/2017 köşenizdeki "Mazgalların içine çelikten tel kafes" başlıklı okur talep yazısı incelenmiştir.
Yazıda bahsedilen adreslerdeki yağmur suyu ızgaralarının temizliği, ilgili bakım onarım ekiplerimizce yapılmıştır. Ayrıca sorumluluk alanımızın içerisinde bulunan muhtelif cadde ve sokaklardaki yağmursuyu ızgaralarının temizliği periyodik olarak yapılmaktadır. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlişkiler Şb.Md.

Bu işi kim düzeltecek?

"Yıldırım ilçesi, Sakaldöken Caddesi'nde Cıngıllı Sokak'a giriş köşesinde oniki gün önce bir kazı yapıldı. İşi bitirdiler ve sonra da gelişigüzel kapatıp gittiler. Şimdi o hareketli nokta berbat bir halde ve moloz yığını gibi..
Yapılan bu tür çalışmalar bittikten sonra neden gerekli onarımı tam anlamıyla yapmayıp o şekilde bırakıyorlar?.
Bu süreçte onarım ekiplerini belki bugün gelir diye devamlı bekledik durduk fakat ne gelen var, ne giden.
Çevre sakinleri olarak gazetenizdeki köşenizden bu sorunu çözecek olan ilgililerin dikkatlerine sunuyoruz." (Haber Hattı)

Şabanbahçe'de büyük tehlike

"Yıldırım, Mollaarap Mah. Şabanbahçe Sokak'taki bir duvar ha yıkıldı, ha yıkılacak bir durumda.
Burada her an tehlike var. Sokaktan geçen vatandaşlar ve özellikle küçük öğrenciler duvar altında kalırlarsa sorumlusu kim olacak?. Daha önce de Kız Yurdu'nda böyle bir yer vardı. Orası halledildi, burası neden bırakıldı?"
Özcan TARZAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.