Hava Durumu

Çavuşoğlu ve bereketli yağmurlar üzerine...

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2019 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2019 08:16

Dün sabah.. Aman bir yağmur, bir yağmur. Bardaktan boşanıyor sanki..
İşte o saatlerde Baia Otel'deki 'Sönmez Medya Buluşmaları' programımız için Bursa AKP Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu geldi.
Dilerim yoğun yağmurla birlikte şehrimize bereketiyle de gelmiştir.
Sayın Çavuşoğlu, Bursa ile çok yakından ilgili. Bu doğal tabii. Ama 'çok çok yakından' ilgili diye bir vurgu yapmış olsam abartmam sanırım. Çünkü soruları yanıtlarken ilgili sorun ve projelerin gerçekleştirileceği kentin en kenar semtlerindeki sokakların adlarını bile verdi.
Ve bu satırların yazarı olarak beni daha da mutlu eden bir nokta da şu oldu.

Toplantı öncesi, önceki gün sayfamızın manşetinde yer alan UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinikleri önündeki yol üzerinde büyük kısmı açıkta kalmış olan elektrik kablosuyla ilgili 'tehlike var' uyarı yazısı için ben sormadan 'gerçekten de tehlike var orada, o işle üniversite yönetiminin ilgilenmesi gerekiyor' dedi.
Hakan Çavuşoğlu, tüm soruları detaylarıyla yanıtladı. Benim sorum da son yerel seçimler ve Gemlik üzerineydi ve:
"Bu seçimde Gemlik Belediye Başkanlığı'nı CHP'nin almasıyla birlikte CHP'nin elinde olan ilçe sayısı Bursa'da ikiden üçe çıktı. Sizce Gemlik'te AK Parti seçimi neden kaybetti?" şeklinde oldu.
Çavuşoğlu, "seçim iki sonuçludur. Ya kazanılır, ya kaybedilir. Biz Bursa'da AKP olarak başarılı olduk. Adaylık sürecinde de ahenkli bir gelişme gösterdik. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'ya geldikleri her mitingde henüz seçimler yapılmadan 'biz Bursa'yı kazandık' dediler. Yani Bursamızı çok önemsiyorlardı.
Ama Bursalılar partimizi de, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve bizleri yalnız bırakmadılar. Başımızı öne eğmedik. Çok teşekkür ediyorum.
Gemlik meselesine gelince; 3 bin 500 oyla Gemlik Belediye Başkanlığı Millet İttifakı'na geçti. Oysa partimiz Gemlik'te çok önemli başarılara imza atmıştı. Fakat ilçenin coğrafi konumu, fay hatları üzerinde bulunması ve bu nedenle dönüşüm görüşlerini yeteri kadar anlatamadık. Kafalar çok karıştı. Ayrıca göç alan ilçenin sosyolojik yapısını da dikkate almamız gerek. Pek tabii ki parti olarak bunları en ince detaylarına kadar değerlendireceğiz" dedi.
Dilerim yağmurlar bu kente hep bereket getirir...

BURAYA AYNA İSTİYORUZ!..

"Nilüfer ilçemizdeki, Konak Mahallesi, Marmara Sokağı köşesinde araç sürücüleri için ciddi tehlikeler oluşuyor. Bu köşedeki apartmanın çıkışında soldan gelen araçları görebilmek kesinlikle imkansız..
Bu sebeble, bu köşeye güvenliğimizi sağlayabilmek için bir trafik aynası konulmasını saygılarımızla rice ediyoruz.
Ayna konulabilirse gerçekten çok seviniriz." Çevre sakinleri

DERENİN ALTI TEMİZ ÜSTÜ ÇÖPLÜK GİBİ

"Akçalar Mahallesi çevre sakinleri olarak buradan geçmekte oan deremizin yatağında bir süre önce ilgililer tarafından gerekli temizlik işlemleri yapıldı.
Ama şimdi, mezbaha civarında derenin üstü; yani buradan geçen sular çöp yığınlarını da beraberinde getiriyor.
Bu konuda gerekli olan tedbirlerin alınmasını rica ediyoruz. Çünkü bu çöpler çevrede büyük problemler yaratıyor ve bütün çöpler göle ulaşıyor.
Sorunun ele alınmasını bekliyoruz." İsmail GÜLEÇ

D/23 HATTINA BİR YAKINMA!

"Son zamanlarda Gürsu BursaRay istasyonuyla TOKİ konutlarımız arasında çalışan D/23 hattı sürücüleri ile yolcular arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.
1 ve 3 dakika erken hareket eden araçlar yüzünden güç durumda kalıyoruz.
Bu hatta dikkatli araç kullanan şoför arkadaşların verilmesini bekliyoruz. Çünkü yoldaki buzlanma dolayısıyla araç kaydırma olayı TOKİ'ye girişteki market önünde yaşandı..
Araçlardaki kamera sistemlerinin de aktif hale getirilmesi ve yapılan şikayetlerin hızlı değerlendirilmesi gerekiyor. Saygılarımla." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

ALO, BURASI UEDAŞ

ÖNLEM ALINDI:-"Sayın Erdal Özdür,
Öncelikle halkın istek ve taleplerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz.
Söz konusu olan ve okurunuz Feridun Çağla'ya ait uyarı yazısı üzerine Nilüfer İşletme Müdürlüğümüz'e bağlı teknik ekiplerimizce yapılan inceleme neticesinde, belirtilen adresteki aydınlatma direğine kapak takılarak kilit altına alınmış ve gerekli
güvenlik önlemleri alınmıştır.
Son durum, fotoğrafı ekte sunulmuştur.
Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla." UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.