Hava Durumu

Çekirge Meydanı Projesi ne zaman gerçekleşecek?

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2018 08:11

"Geçen 2016 yılının ortalarında Osmangazi Belediyesi tarafından Çekirge bölgemize değer katmak amacıyla ulusal çapta bir 'Meydan Projesi Yarışması' açılmıştı.
Yaklaşık iki yıllık bir süre geçtiği halde bölgeye tek bir çivi dahi çakılmadı.
Belediyeler böyle bir yarışmayı açarken önce bütçelerinin yetip yetmediğine, sonra da uygulanabilirliğine bakar ve kararlarını öyle verirler.
Bütçeleri yetiyormuş, uygulanabilirliği de varmış demek ki yarışma bu koşullarda açılmış.
Yarışmaya 47 proje katılmıştı ve basından okuduğumuz kadarıyla yarışmada çeşitli kategorilerde dereceye girenlere ödüller de verilmişti.
Şimdi geçelim sorularıma:
1/ Yarışmacılara bu konuda kaç TL. ödül dağıtıldı?.
2/ Sanırım aynı konuda 3-4 yerde tanıtma toplantıları düzenlendi. Maliyetleri kaç TL. oldu?.
3/ Proje hakkında iki defa kitap basıldı? Kaç adet basıldı ve bunun maliyeti ne kadardır?.
4/ Bu projeden yoksa vaz mı geçildi?. Veya başlanacak mı?. Neden 7-8 aydır bu konuda hiç ses çıkmıyor?. Başlanacaksa ne zaman başlanacak?.
Sorularıma Osmangazi Belediye Başkanlığı'nca cevap verilmesini istirham eder saygılarımı sunarım.." - Şefaat ÖZDEMİR

Tek plaka, çift plaka

"Cumartesi günleri ve arife günleri otobüs, dolmuş gibi toplu taşıma araçlarıyla şehir merkezine gelmek tam bir işkence. Allah otobüs şoförlerine kolaylık versin. Bu sıkışık trafikte kazasız belasız araç kullanıyorlar.
Her gün yeni araçlar trafiğe çıkıyor. Ama yeni yol yapmak mümkün değil. Trafiğin rahatlaması için yapılacak tek şey cumartesi günleri ve arife günleri özel araçlara tek plaka- çift plaka uygulamasına geçmek; bu şekilde hem trafik, hem de vatandaş büyük ölçüde rahatlar." -Ekrem Hayri PEKER
Kimya Müh.

Emekliler ikramiye bekliyor

"Yeni bir seçim dönemi içine girdik. Hayırlı olsun. Ben bir işçi emeklisi olarak diğer emekli arkadaşlar gibi geçim sıkıtısı çekiyorum. Aldığımız emekli maaşları çok az, inanın yetmiyor.
Bir süre önce emeklilere ramazan ve kurban bayramları öncesi birer maaş ikramiye verileceği gündeme gelmişti.
Bu haber seçim telaşında unutulmasın. Ortaya atılan ve bizleri çok sevindiren haberin gerçekleşmesini sayın devlet büyüklerimizden bütün emekliler adına saygıyla rica ediyorum." - A. Ferit YILMAZ

Alo,burası Büyükşehir

PATLAK KANALİZASYON

"16.4.2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi 'Vatandaş Hattı' köşesinde yayınlanan 'Patlayan kanalizasyon kaynak gibi fışkırıyor' başlıklı okur yakınması, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
İlgili yazıda "...Dereçavuş Mahallesi sakinleri olarak kanalizasyon hatlarının arazilerden geçen kısımlarında meydana gelen tıkanma ve devamındaki patlama yüzünden pis sular yeraltı kaynak suyu gibi fışkırıyor..' denilmektedir.
İlgili yazıda bahsedilen konu üzerine yerinde yapılan inceleme neticesinde Hamitler TOKİ Binaları'nda ikamet eden vatandaşlar tarafından uygunsuz kullanım (Kanalizasyon hatlarına çocuk bezi, ıslak mendil v.b. kaba malzemelerin atılması) sonucu hatlarda tıkanıklık olduğu anlaşılmıştır.
Bunun üzerine BUSKİ Genel Müdürlüğü Bakım Onarım ekipleri tarafından müdahale edilerek sorun giderilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

Reno'da büyük şenlik yaşandı

Oyak Renault'da Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda unutulmaz bir bayram coşkusu yaşandı.
Fabrika çalışanlarının çocuklarına özel olarak düzenlenen etkinlikte Oyak Renault dans okulu öğrencileri bugüne özel hazırladığı dans gösterisi ve tiyatro topluluğunun sahnelediği oyunla doyasıya eğlenip günün tadını çıkardı.
Oyak Renault'lu çocuklar, bu etkinliğe 4 haftada hazırlandı. 40 çocuk özel dans gösterileriyle bayram sevincini doyasıya yaşadı. Aileler de çocuklarının bu heyacanını büyük sevinçle paylaştı. İşte o günün fotoğrafa dönüşen bir anısı
Daha nice güzel bayramlara.

Seyyid Usul Kültür Merkezi hakkında

"Geçen hafta gazetenizdeki Osmangazi Bld.nin 'Vizyon' isimli tanıtıcı ekini ilgiyle inceledim. Yapılan çalışmalar gerçekten takdire şayan. Tebrikler.
Fakat ekin arkasında güzel bir fotoğrafla tanıtılan Seyyid Usul Kültür Merkezi tanıtım yazısında önemli bir eksiklik var.
Bu kültür merkezi nerede?. Tanıtıcı adres yok. Belirli bir semt ve adres bu tanıtımda yer almalıydı. Ben üçbuçuk yıldır görev gereği Bursa'ya yerleşen bir kişi olarak bu merkezin nerede olduğunu merak ettim?.
Osmangazi Bld. ilgilileri bilgilendirirse sevinirim. Çünkü tatil günlerimde eşimle Bursa'yı tanımak için dolaşıyoruz.
Tabii, hazırlanacak bu tür tanıtımlarda gerekli adresin de yer alması lazım. Dikkate alınması yerinde olur.
Saygılar." - Mehmet ÖZDEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.