Hava Durumu

Çekirge sakinleri adeta dert küpü!..

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2018 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 08:25

Ekte örneklerini gönderdiğimiz beş proje, Osmangazi Bld. Bşk.'mız Sn.Mustafa DÜNDAR'ın 2009-2014 yılları arası 2. dönem taahhüt ettiği çalışma programını belgeliyor..
Ama bunlardan biri bile mahallemiz için gerçekleşmedi.
2014-2019 yılları taahhütleri arasında Çekirge Mahallemiz için kapalı pazaryeri projesi hâlâ Osmangazi Bld. internet sayfasında duruyor ve bu gidişle de durmaya devam edecek gibi.
Son kez proje katılımcılarına, basılan kitaplara, toplantı salonlarına yüzbinlerce TL. ödenip 'Çekirge Meydan Projesi' adı altında reklam yapıldı. Kağıt üstünde kalan bir yarışma da düzenlendi. Ama hiçbir çalışma yok. Umudumuz da.
Bizler vatandaş olarak bu tip projelere güvenerek kent yöneticilerimizi seçiyoruz.
Bu projelerin hiçbirinin yapılmayışı semt sakinlerini çok üzüyor.
En çok üzüldüğümüz konu umutlarımızın yıkılması. Umutlarımız niye sönsün?. Şimdi önümüzde bir seçim daha var.
Sn. Bşk. Dündar, 1.Murat'ı anma törenleri dışında mahallemize uğramıyor. Büyükşehir Bld.Bşk.'mız Sn. Alinur Aktaş da mahallemizde oturuyor. Göreve başladığı ilk gün camimize sabah namazına gelmişti.. Ama sonra hiç göremedik. Mahallesinin ne gibi ihtiyacı var, ne yapılabilir? Bunları sakinlerimize sorup öğrenmesini isterdik.
Bizler yaşlı insanlarız. Sağlık Ocağı dağın tepesine yapıldı. Çıkılacak yol değil. Parklara, sağlık ocağına, pazara, spor tesislerine taksiyle gidiyoruz.
Mahallemiz son 60 yıldır ve hâlâ şehrin en çok vergisini gerek yaşayanları gerekse işyerleri, otelleri ile karşılıyor.
Mahallemiz sakini olan Sn. Memduh Gökçen Bursa'da toplanan verginin herhalde yüzde 20'sini tek başına veriyordur. Ama oturduğu mahalle bu vergilerin kırıntısını bile göremiyor.
Sayın yöneticilerimizden mahallemizin sorunlarına eğilmesini acilen bekliyor kendilerine çalışmalarında başarılar diliyoruz. Saygılarımızla." - Nilüfer MORKOÇ

PROBLEMİMİZİ HANGİ BELEDİYE ÇÖZECEK?

"Nilüfer'deki, Üçevler Mah.'de Üçevler Cad. ve Emiralp Sokak'ın kesiştiği alana Ertuğrul Okulları açıldı.
Bu inşaat süresince her iki yol da çeşitli ihtiyaçlar için kazılıp trafiğe kapatılmıştı..
İnşaat süresince bölge sakinleri çoğu kez bu durumun sıkıntısını yaşadık. Şimdi inşaat bitti. Ama bu iki yolda problemler bitmedi. Yollar delik deşik. Asfaltsız, mıcırlı bir halde bekliyor.
Sorunu çözecek bir belediye arıyoruz.. Kimin yetkisinde ise, Nilüfer mi Büyükşehir mi yapar bilmiyorum?.
Yolda asfalt problemi varken şimdi de Emiralp Sokağı (ki bu sokak arka cadde ve sokaklara geçiş için son derece önemli bir sokaktır) anlamsız bir şekilde tek yönlü sokak yapıldı.
Bunu nasıl düşünüp uyguladılar?. Hayret ediyoruz..
Sokakta düzgün parklanma olduğu takdirde iki yönlü araç geçişi pekala mümkündü. Emiralp Sokak'ın yerinde inceleme yapılarak tekrar iki yönlü trafik uygulamasının başlamasını talep ediyoruz." - Ahmet ŞAFAK

OKUL ÖNÜNDE TANGIR TUNGUR

"Nilüfer ilçesi, Nilüfer Hatun Caddesi üzerinde Sn. Türkün Ailesi'nin yaptırıp Milli Eğitim'e hediye ettiği okulumuzun tam önünde ana caddede sürat kesici demir uzantılar var.
Bunlardan birinin bağlantıları kopmuş, dengesiz ve yerinden oynuyor. Günün 24 saati trafik akışı olan caddede araçlar üzerinden geçerken tangır tungur anormal sesler çıkarıyor.
Civarda oturan bizler geceleri çıkan bu ağır sesler yüzünden uyuyamıyoruz. Bizleri gerçekten çok rahatsız ediyor.
Sayın ilgililerin gerekli onarımı yapmalarını önemle ve acilen rica ediyoruz.
Saygılar." - Çevre sakinleri

HACI ZEYNEP CAMİMİZ VE BİR İSTEK

"Küplüpınar Mah.'ndeki Hacı Zeynep Camimiz etrafındaki evlerin Osmangazi Bld. tarafından yıkılıp bu yerlerin cami cemaati ve mahalleli için dinlenme yeri olarak semtimize kazandırılmasını istiyoruz.
Birçok mahallede cami etrafındaki evlerin yıkılıp kutsal mekanların gün yüzüne çıkarıldığı, cami çevrelerinin güzelleştirilmesi gibi Hacı Zeynep Camisi'nin de en yakın zamanda yapılacak bu hizmetten faydalanmasını mahalleli adına Osmangazi Bld.Bşk.'mız Sayın Mustafa Dündar'dan rica ediyoruz."
- Küplüpınar sakinleri

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

AYNI GÜN ONARILDI:- "6 Kasım 2018 köşenizde 'Yeni onarıldı ama çökme var' başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
Yazıda ".. Nilüfer İlçesi, Kültür Mahallesi, Derya Sokak'ta çalışmanın ardından asfalt yapıldı ancak asfalt zemini tam oturmamış çökmeler var.." denilmektedir.
Bu adresteki çöken asfaltın tamiri BUSKİ Genel Md. Asfalt Birimi ekiplerince aynı gün yapılarak sorun giderilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
- Büyükşehir Belediyesi Basın
Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.