Hava Durumu

Çekirgelilere saygısızlık?..

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2017 06:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2017 06:52

"Fotoğrafını gönderdiğim yer Bursa'ya ziyarete, gezmeye gelen yerli-yabancı turistlerin en çok gezdiği, ilgilendiği yerlerden biri olan Çekirge semti..
Bu da Çekirge Meydanı'nda eski Kaplıca BOİ Otobüs durağı önündeki gönüllü kitap paylaşımı için oluşturulan bir mini kütüphane.
Ama maalesef içler acısı.. Cam, çerçeve kırık dökük, berbat.. Bunlar nasıl görülmez?. Kapağında da bir bez parçası..

En kısa zaman içinde el atılmalı hepsine. Çünkü kitaba olan saygıyı bir tarafa bırakın, çevreye de Çekirge'ye de, Çekirge sakinlerine de saygısızlık olmuyor mu bu vurdumduymazlık?..
Bu bakımsız kutuya kim hangi güvenle kitabını bırakır?..
Bu işi düşünen ve uygulayan kişilerin gerekli denetimleri yapması da gerekmez mi?..
Gülünç ve üzücü durumu iyileştirmenin yapılması dileklerimle saygılarımı sunarım..."

Fikret ÇİFTÇİ

Meydan saati çiçeklensin

"Nilüfer ilçesi Barbaros Cad. Dörtyol ağzında çok güzel bir yuvarlak (baba) içine ünlü bir saat firmasının da meydan saati bulunuyor.
Ama o babanın üstü ot yığını halne gelmiş.. Hiç şık durmuyor. Temizlenip güzel bir şekilde çiçeklendirme yapılsa harika olur.
Hatırlatmak istedim."

Perihan S.

Kemancı Kız ve keman yayı

"Kent estetiğini artırmak için şehrimizin bazı anacaddelerinde uygun yerlere yerleştirilen birbirinden sevimli heykellerin sonuncusu da Cumhuriyet Caddesi'nde dikkatimizi çekmiş ancak keman çalan kız heykeliyle tanışmamız bizler için üzücü olmuştu.
Çünkü konulan bu heykelde keman çalan kızın keman yayı yoktu. Ya çalınmış,ya kopmuş ya da bazı duyarsız kişilerce hatıra olarak alınıp götürülmüştü.
Bu durumu 15 Mayıs 2017 tarihli gazetenizde çekip gönderdiğim fotoğrafıyla yayınlamıştınız.


Önceki gün buradan geçerken dikkatimi çekti. Keman çalan kızın keman yayı tekrar yerine konulmuş. Ve böylece o gülünç ve üzücü durum ortadan kalkmış.
Kim ilgilendiyse, kim bu eksiği ortadan kaldırdıysa kendisine teşekkür ederim. Fotoğrafta, keman çalan kız heykelinin son hali görülüyor. İnşallah bu böyle devam eder. Saygılarımla.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir müzik öğretmeni

Altyapı sorunları

"Bursa'nın altyapı sorunlarıyla ilgili iletiler maalesef hız kesmeden köşemize akıyor adeta.. Çok sayıda okur uyarıları var. Öneriler paylaşıyorlar ama bitip bilmek bilmeyen altyapı sorunlarının önü kalıcı çözümlerle alınabilmiş değil.
İşte gene Beşevler'deki duyarlı okuyucuların altyapı sorunları.
***
"Bilginler Caddesi üzerinde yenilen kaldırımlarla ilgili. Bu sorunu daha önceden de köşemizde konu ettiğimizi anımsıydrum.
Kaldırımları çevre sakini okurum K.A iletisinde "buradaki çalışma yapılalı epeyce oldu.. Onca yağmur yağdı, rüzgar esti. Hâlâ kaldırım üzerleri ince kum ile kaplı. Bu kumlar kaldırım inşaatı sonrası boşluklar süpürge ile doldurulup ardından da temizlense böyle olmaz.
Özellikle yağmurlu havalarda kaldırım adeta buz pisti gibi kaygan hale geliyor. Hem de asfalt yamaları yapılmamış. Kaldırımların çevresinde hâlâ derin çukurlar var" diyor ve ızgaralarının çevresi de boş. Acilen fotoğraftaki ızgaradan başlayarak tüm ızgara kapaklarının elden geçirilmesini bekliyoruz. Ya araçlar zarar görüyor ya da çukurdan kaçacağız derken trafikte tehlikeler oluşuyor' diye ekliyor. "

K.A

Sorunlu mazgallar

"Yıldırım Caddesi'ndeki mazgallar kimi yerlerde yol seviyesinin epeyce altında. Bu nedenle mazgallardan kaçarken diğer şeride geçen araçlar karşıdan gelen araçlar için kaza riski oluşturuyor. Yıldırım Caddesi'ndeki sorunlu mazgalların elden geçmesini rica ederiz.
Bu arada araçlar özellikle işyerlerinin yoğun olduğu kısımlarda gidiş ve geliş yönünde iki ayrı şeritte park edebiliyorlar. Yol bazı kısımlarda tek şeride düşüyor ve burası cadde olmasına rağmen adeta bir patika yolmuş gibi araçlar birbirlerine yol vermek zorunda kalıyorlar.
Büyükşehir Belediyemiz araç park edilen kısımları belirgin hale getirse ve daralan kısımlarda tek yönde parka izin verilse trafik akışı hem hızlanacak hem de üzücü kazaların önüne geçilecektir. İlgililerin dikkatini rica ederiz.

Efgan DOĞRU

Aman orası ölüm kavşağı olmasın!

'Carrefour/Orhaneli kavşağındaki trafik babasını küçültün ve yanlardan yeni şerit açın' diye gazetenizdeki köşenizden iki/üç defa konuya eğilip görüşlerimizi yazmıştık..
Sanırım buna vesile olduk. Memnunuz. İlgi gösterip bu yeni uygulamayı yapanlara teşekkürler. Sağ olsunlar.

Buradan gelip geçişlerde trafik kurallarına dikkat edilse ve harfiyen uyulsa hiçbir şey olmaz ama korkarım ışık ihlali nedeniyle orası (düşünmek dahi istemem ama) ölüm kavşağına dönebilir.
Bu kavşağı ben de zaman zaman kullanan bir sürücüyüm.
Rabbim bizleri korusun. Amin.."
Emin KANCACIOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.