Hava Durumu

Cemal Nadir ferahlara çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2020 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2020 08:58

Bu köşede sanatsever okurlarımın yakınmalarında yarattığı Amcabey çizgi karakteriyle dünyaca ünlenen karikatürist Cemal Nadir Güler'in adının da verildiği ana cadde üzerinde bulunan büstünün üzen görüntülerini konu etmiştim.

Tophane yamaçları altında kuytu bir köşeye adeta hapsedilmiş, çevresi de çöplük haline gelen büst konusunu son kez 'adının açıklanmasını istemeyen' ünlü kadın ressamlarımızdan emekli bir resim öğretmeni köşemize taşımış ve gönderdiği fotoğrafta da büstün çirkinleşen manzarası yer almıştı.

Durumu bu köşede çeşitli tarihlerde beş-altı kez okur uyarılarıyla gündeme taşımıştım.

Son kez de geçen 7 Aralık'ta 'Cemal Nadir Güler üvey evlat mı?" başlığıyla yazdım.

Ve yazımda Büyükşehir Bld. Kent Estetiği Md.'nün şehrimizde dikkat çeken çalışmalar yaptığını belirtirken Cemal Nadir Güler büstünün de ele alınmasının Bursa için önemini vurgulamıştım.

Önceki gün da köşemize bir dizi fotoğraf iletildi. Tam bir sürprizdi bunlar. Devamlı okurum Kemal Başeren bu kez yine duyarlı davranmıştı.

Ve: "Müjde.. Bir uyarı yazınız daha ele alındı ve sorun çözümlendi" diye bugün yayınladığım fotoğraflarıyla gerçekten sürpriz yapmış oldu.

Öncelikle konuyu geçmiş tarihlerde de önemseyen diğer okurlarım başta olmak üzere son kez ele alan emekli resim öğretmeni-ressam okuruma ve müjdeyi veren Kemal Bey'le Kent Estetiği Md.'ünün tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Evet, dünyaca ünlü Bursalı sanatçı-karikatürist Cemal Nadir Bey, bu kez de hemen yakınındaki trafo duvarlarına konulan efseneleşmiş Amcabey çizgileri ve büstüyle nihayet ferahlara çıkartıldı. Büst te boyanmış. Sanatçının kişiliğini yansıtan kalın çerçeveli gözlüğü de monte edilse daha iyi olacak elbet.

Evet; sanat ve sanatçı kenti Bursa'ya da zaten bu yakışırdı. Biraz geç olda ama temiz oldu doğrusu.

TEŞEKKÜR PANOSU

VE O AĞAÇ TA KURTULDU:-"Bir süre önce Cumhuriyet Alanı arkasında Gökdere Bulvarı'nda yıkılan Verem Savaş Dispanseri binası yerine oluşturulan otopark inşaatında köşedeki bir ağacın bir beton büro içine alındığını ve ağacın yaşamasının orada zor olduğunu belirmiştik.

Bu uyarı üzerine beton bina yıktırıldı ve yerine ağacı kurtaran yeni bir ahşap kulübe yaptırıldı.

Gösterilen ağaç sevgisine teşekkür ediyoruz.."

Çevre sakinleri

OTOPARKLARIMIZ NELER OLDU?..

"Yıldırım'daki Beyazıt Cad. TIR, kamyon, servis otolarının park yeri gibi.

Yıllar önce her belediyenin yaptığı gibi Yıldırım Bld. de 'inşaat sahiplerine zemin katı garaj yapmazsan belediyeye şu kadar para yatıracaksın. Bu da size toplu otopark olarak geri dönecek' dedi. Bina yaptıranlar da belediyelere otopark yapımı için para yatırdı.

Aradan yıllar geçti. Belediyeler otoparkı unuttu. Paralar üç şeritli yollara vb. işlere gitti.

Bazı yollarda ise bir şeride taş döşendi park yeri yapıldı. Yol daraldı. Trafik sıkıştı, kazalar arttı. Bu kesimler ücretsiz 7/24 park yeri.

Yeter, bıktık artık bu keşmekeşten. Dikkate sunarız."

H.B

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.