Hava Durumu

Cemal Nadir Güler üvey evlat mı?

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2020 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2020 08:09

"Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü şehrimizde dikkat çeken çalışmalara imza atıyor.

Bir süre önce de şehrin en merkezi yerlerinden biri olan Çakırmamam'da Timurtaşpaşa otobüs durakları arkasındaki havuzun çevresinde de yeni bir düzenleme yaptı. Titiz bir çalışma yapıldığı ortada. Çalışan ekibi kutlamak gerek.

Ancak bir konuya değinmeden geçemeyeceğim. Aynı bölgede 300-400 m. kadar aşağıda yol üzerinde Zafer Plaza karşısında kalan ve adeta bir mağara içine gizlenmiş dünyaca ünlü Bursalı karikatür sanatçısı Cemal Nadir Güler'e ait büst yıllardan beri adeta üvey evlat muamelesi görüyor. Büstün bulunduğu nokta adeta bir çöplük. Çevresindeki duvarların badanası dökülmüş. bir de düğün salonunun tabelasını çivilemişler. Sanatçının kendine özgü kalın çerçeveli klasik gözlüğü de yok. Gerçekten üzücü bir manzara.

Üstelik buradaki ana caddeye de sanatçının adı verildiği bir gerçek. Çevrenin estetik güzelliğini bozan bu manzaraya Estetik Müdürlüğü neden hiç ilgi göstermiyor? Merhum Cemal Nadir Güler başka bir ülkenin sanatçısı olsa yabancıların göstereceği ilgi acaba böyle mi olurdu? Elbet hayır. Kesinlikle hayır!..

Saygılar sunarım." Emekli bir resim öğretmeni

'GÜLDÜREN SOKAK' ADETA SURAT ASTI

"Güzel ilçemiz Nilüfer'deki Çamlıca semti bölgesinde bulunan Güldüren Sokak önünde ve Anıttepe Parkı'mızın yanında bulunan kaldırımımızın durumu maalsef işte aynen böyle. Burası 'Güldüren Sokak' ama 'gülümseten Nilüfer'de adeta surat asmış gibi.

Evet, fotoğrafımızda görülen yer bir kaldırım mı, yoksa bakımsız bir tarla mı; inanın belli değil?!..

Harhalde kaldırımımızın tamamlanması unutulmuş (!) olacak ki bu şekilde kendi kaderene terkedildi. Bakalım kaldırımımız ne zaman bölgemize ve özellikle de Nilüfer gibi bir ilçeye yakışacak hale getirilecek, bekleyelim göreceğiz.

Sn. Bld. Bşk.'mız Turgay Erdem'in dikkatine saygıyla sunuyoruz.."

Çevre sakinleri adına Can DEMİR

TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ NE BEKLİYOR?

"Yeşil semtimizde bulunan ve içinde çok önemli eserlerin muhafaza edildiği Türk İslam Eserleri Müzesi Bursamız'ın önem taşıyan tarihi değerlerinden biridir.

Ancak bu değerli müzemiz yıllar önce ziyarete kapatıldı. Nedeni de; yapılmaya başlanılan onarım çalışmaları. Ama bu bitmedi. Ziyarete kapanması bu sebepten ötürü ama yapılması gereken onarım çalışmalarını da gören kimse yok. Çalışmalar sanki yarım bırakıldı. Bir semt sakini olarak hiçbir onarım faaliyetini görememek doğrusu çok üzücü bir gelişme.

Bir diğer konu da mezar taşlarının sergilendiği müze bahçesi. Burası bazen bir otopark gibi kullanılıyor. Doğrusunu isterseniz bu da garipsenecek bir durum. Türk İslam eserleri Müzesi, Yeşil Camii, Yeşil Türbesi ve çevresindeki tarihi yapılarla bir bütündür ve turistlerin de ilgi odağıdır. bir an önce onarımın bitmesi gerek."

Bülent ÇAVUŞLAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.