Hava Durumu

'Cephanelik Ormanı' Orduevi mi oluyor?..

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2017 04:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2017 04:35

Değerli okurlar;
Bursamızda hemen her mahalle sakini kentine ve çevresine sahip çıkıyor. Kumla gibi uzak mahallelerden bile çok sayıda okur yakınmaları alıyorum.
Nilüfer ilçemizdeki Beşevler'de bulunan Cephanelik, Konak ve Kültür mahallelerinde yaşayan okuyucularımın köşemize olan ilgisi de çok fazla. Kendilerine teşekkür ederim.
Sadece yaşadıkları sorunları değil, aynı zamanda övgüye layık olayları da köşemize taşıyan Beşevler sakinleri bu günlerde endişe ve üzüntü içindeler.
Bunun nedeni de çam ağaçlarıyla kaplı geniş bir araziye yayılan 'Cephanelik Ormanı'na 'Orduevi' yapılacağı söylentileri...

Bu yüzden duydukları üzüntülerini köşemize paylaşıyorlar. Ve 'evlerimize muhtarlık tarafından ulaştırılan imza kampanyası ile bu gelişmeden haberdar olduk' diyor ve şunları ekliyorlar:
"Daha önce Yeni Yalova Yolu'nda tramvay inşaatında ve Kent Ormanı'nda sosyal tesislerin inşaatları sırasında çok sayıda ağaç zarar görmüştü. Benzer bir durumun Cephanelik'te yaşanma olasılığı yüzünden endişe ediyoruz.
Tophane semtindeki mevcut Orduevi'nin altındaki tarihi sarayın ortaya çıkartılması ne kadar yerinde bir çalışma ise Cephanelik Ormanımızın ve çevresindeki yürüme yolunun da korunması ve tüm Nilüferli ve Bursalılar'ın hizmetine açık olması gerekir. Cephanelik Ormanı Bursa için bir nimettir'.
Okurlarım, yeni oluşturulacak Orduevi tesislerinin yeşillendirmeye müsait başka bir alanda kurulmasının daha mantıklı bir çalışma olacağını belirtiyorlar..
Anımsanacağı üzere, Nilüfer Belediyesi'nin iki tarihi zeytin ağacını başka bir bölgeye nakletmesi ile ilgili okurlarımın övgü dolu yaklaşımını daha çok yeni yayınlamıştım.
Büyükşehir Belediyesi'nin de Cephanelik Ormanı'ndaki asırlık çam ağaçlarını korumak üzere yeni bir alan oluşturacağına ve Beşevler sakinlerinin pırıl pırıl ve çiçekli parklarında mutluluk içinde yemyeşil ağaçlara olan kutsal sevdalarının decam edeceğine olan inancım sonsuz. İnşallah bu projede geri adım atılır..

TEŞEKKÜR PANOSU

Yeni bir park ve yeni bir coşku

"Nilüfer ilçemizdeki Altınşehir Mahallemizde uzun zamandan bu yana beklediğimiz çocuk oyun aletleriyle donatılmış parkımızın yapımını gerçekleştiren Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'e semt sakinleri olarak teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.
Semtimize kazandırılan Altınşehir Kaykay Parkı ve Koşu Yolu bölgemize yeni bir coşku yarattı. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.."
Bölge sakinleri adına Nevbahar GÜLER

Duraklarda sökülen direk boşlukları tehlike yaratıyor

"Yeni Yalova Yolu'nda yapılan tramvay hattı nedeniyle sökülen bazı BOİ durakların ait direklerin dipleri tamamen derin bir çukur olarak kalmış.
Hafta başında Demirtaş'a gidecek otobüsümüzü AS Merkez durağında beklerken küçük çocuğumun ayağı bu çukurlardan birine girdi.. Şükür ki bir şey olmadı. Ama olabilirdi de. Bu kadar da sorumsuzluk olur mu?.."
Vacide BİLİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.