Hava Durumu

Çıkmaz Sokak'tan yadigar

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2021 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2021 07:55

"Bursa'nın tarihi Pınarbaşı semtinde bulunan 2. Cami Çıkmaz Sokağı 40-50 sene öncesine kadar gerçekten 'çıkmaz' haldeydi..

Daha sonra o yıllarda Bursa Belediyesi'nce gerekli istimlakler yapılarak 'çıkar sokak' haline getirildi ama sokak tabelasındaki ismi hala 'çıkmak sokak'..

Bu da sokağa ilk gelen ve adres arayan yabancılar, postacılar vs. için çeşitli sorunlar yaratıyor.

Sokak çıkar hale getirilince Alacahırka Kabristanı yakınlarına kadar artık ulaşım sağlıyor.

Fakat o yıllardan beri sokağın ismi neden, niçin bilinmez hala değiştirilmedi?. Sokak başındaki her iki duvardaki asılı tabelalarda da '2.Cami Çıkmazı Sokak' yazıyor..

Bu arada girişteki eski sokak çeşmesi de sokağın ismi ile adeta o yıllardan kalan bir yadigar!.

Çeşmenin aynasında eski bir yazı var, kurnası basit bir çiçekliğe dönüştürülmüş..

Osmangazi Belediyesi artık bu sokağa bir el atsa da hiç olmazsa tabelayı değiştiriverse..

Ve çeşmenin suyu da kesik, o halde daha güzel bir çiçeklik yapsa.. Malum Zindankapı da turizme kazandırıldığı için buradan da gelen geçen turistler olabilir. Lütfen. Saygılarımla.." -BAHADIR YILMAZ

YAZ SAATİ BIKTIRDI!

"4-5 yılı aşan bir zamandan beri yaşamakta bulunduğumuz 'yaz saati' uygulamasını kiminle konuşsam, ne zaman bahsi geçse, hepsi şikayetçi..

Gün aydınlanmadan işyerlerimize gitmek çok zor. Okullarına gitmek için sabahın erken saatlerinde yollara düşen küçük yaşlardaki yavrularımızın durumları da ortada. Çoğu servis minibüslerinde başlarını pencereye dayamış uyukluyor. Görüyoruz bunları.

Ve herkesler bundan şikayetçi ama yaşanılan mesele bir türlü ele alınmıyor, gerekli olan değişim yapılmıyor.

Sonuçta olan bizlere, yani vatandaşa oluyor.

N'olur artık bu işe bir el atın sayın yetkililer.." -KEVSER M.

ÇAMLICA YOLUNDA PARKELER HAVADA

"Nilüfer ilçesi, Çamlıca Mahallesi'ndeki Yaldız Sokak'ta çok zamandır yola döşenen parke taşlarının durumu resimdeki gibi böyle dağılıp kaldı..

Parke taşlarında bazılarının uçları da hava kalktı. Buradan gelen geçen araçlara devamlı tehlike oluşturmakta ve parke taşları etrafa fırlayıp daha çok dağılmakta.

Burası tamir bekliyor Nilüfer Belediyesi. Bekleriz." -ALİ FAİK SAATÇI

TEŞEKKÜR PANOSU

BÜYÜK İLGİ:- "Marka Sur Yapı'daki TURKCELL Mağazası'ndan çok fonksiyonlu yeni bir telefon aldım. Fakat yeni cihazda çok fazla detay var. Büyük zorluk çekeceğimi anladım. Bunun üzerine işyeri sorumluları Oğuz Ekinci ve Selim Can bıkıp usanmadan, uzun uzun telefonumun güvenli şekilde nasıl kullanılacağını öğrettiler.

Sabırlı anlatımlarıyla detaylı bilgilendim. Diğer tüm işyerlerinde de böylesi yaklaşım sergilense bu hem işyeri, hem de müşteri için çok yararlı olur. Çok teşekkürler." - NEŞE TORUN

DR.ÜNTUT'A:- "Geçirdiğim ağır rahatısızlık sonrası sağlığıma kavuşturan Özel Bursa Anadolu Hastanesi'nin değerli hekimlerinden Dahiliye uzmanı Dr.Hülya Akdeniz Üntut ve tüm hemşire ve sağlık görevlilerine çok teşekkürler. Gösterdikleri yakın ilgi ve şefkatinin yanısıra verdikleri yüksek morale de minnettarım. Sağ olsunlar, var olsunlar.." - HADİYE ÇOKSAYAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.