Hava Durumu

Çim alan araçların manevra yeri oldu

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2017 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 08:19

"Daha önce de köşenizden sayın ilgililerin ilgi ve bilgisine sunduğum üzüntü veren bir konu vardı.
Son gelişmeler şimdi daha da kötü. Çünkü araçlar maalesef avuç dolusu paralar sarf edilip emek verilerek ekilen çimlerin üzerini manevra alanı haline getirdi.
Parkın çim alanı sınırlandırılmadığı için çektiğim son fotolar işte böyle. Gitgide daha da kötüleştiriyor araçlar bu güzellikleri. Çimlerin uzerinden acımasızca manevra yapıp geçiyor araçlar. Maalesef burası araç şoförlerinin vicdanlarına kalmış.. Buraya mutlak demir ya da betonla engelleme gerekiyor.


Evet, Nilüfer Altınşehir Mah.'nde Büyükşehir Bld.'miz buraya çok güzel bir park kazandırmıştı. Büyükşehir'e bu nedenle teşekkürler.
Ancak fotoğraflarda görüldüğü gibi park alanı ile iş merkezi arasında kalan ve iş merkezindeki dükkanların arka kapıdan lojistik ihtiyaçlarını karşılama imkanı veren bu yolda araçlar maalesef daha rahat manevra yapabilmek için rahatça ve hiç çekinmeden, üzülmeden araçlarıyla girip çıkıyor. Sonuçta çim alan böylesine çamur deryası haline getiriliyor..


Ayrıca Altınşehir Parkı'nın muhtelif yerlerinde de bunu görüyoruz. Araçlarıyla çimlerin üzerinden yol alınıyor. Fotograflardan birinde görülen çöp alanının da temiz tutulmadığı ortada.
İlgililerden ricam Altınşehir Parkı'nın dış sınırları ve bahse konu yol kenarlarına araçların çim alanlarına girişini önleyecek önlem alınması.
Yoksa onca emek ve harcanan onca para heba olup gidecek.."
Çevre sakinlerinden adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Vatandaşlar vıcık vıcık çamur içinde

"Büyükşehir Bld.'nin ulaşım yatırımlarının önemli bir ayağını oluşturan Kent Meydanı-Terminal T2 tramvay hattında çalışmalar bir süredir devam ediyor.
İstanbul Caddesi'ndeki üstgeçitler daha önce proje kapsamında kaldırıldığından civarda ikamet eden ve çalışanlar karşıdan karşıya geçmek için mecburen hat üzerinde belirli noktalara verilen geçitleri kullanıyor.


Ancak yağmur ve kar yağışıyla hat boyunca çalışma yapılan alan çamur deryasına döndü. Geçitler vıcık vıcık çamur. Hergün yaya geçidinden çamurlara bata çıka karşıya geçmek zorunda kalan vatandaşlar çizmelerinin kirlenmesi bir yana düşme tehlikesi de atlatıyor.
Terminale ulaşımı kolaylaştıracak ve trafiği rahatlatacak böylesi yatırımlar vatandaşı memnun etse de bizler, inşaat aşamasında birtakım önlemlerin alınması ve çalışmaların kimseyi mağdur etmeden sürdürülmesi gerektiğini belirterek yetkilileri göreve davet ediyoruz."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Erkek Lisesi'ne iki ıhlamur ağacı

"Tarihi okulumuz Bursa Erkek Lisesi'nin kapısını asırlardır süsleyen ve adeta bir simge olan mis kokulu iki ıhlamur ağacı vardı.. Ihlamur ağaçlarından biri önceki yıllarda şiddetle esen lodosa yenik düşmüş ve kırılıp yıkılmıştı..
Diğer ıhlamur ağacı ise son kar yağışında olumsuz hava koşullarına dayanamadı ve o da devrildi..


Sayın yetkililerden ricam, en uygun zaman ve zeminde aynı yerlere yine ıhlamur ağacı fidanlarının dikilmesi.. Okulumuzun tarihi ve görkemli yapısıyla bütünlük sağlayan ıhlamur ağaçlarını yine aynı yerde görebilmek en büyük umudumuz..
Peşin teşekkürlerimle.." Ali ÖNER

'Şiirlerle Resimler'

"Bursa Erkek Lisesi'nden mezun olan eski öğrencilerin bir araya geldiği BELDER'in yönetim kurulu üyesi başarılı ressam ve resim öğretmeni Harun Ari'nin geçen cuma günü Beşevler Konak Kültürevi'nde açtığı 'Şiirlerle Resimler' temalı sergisi büyük bir ilgi gördü.
Açılış kokteylinde ayrıca Erkek Lisesi'nin eski mezunlarından olan pek çok konuk katılarak arkadaşları Ari'yi tebrik yağmuruna tuttular. Sanatçı Ari daha önce de Yalova'da bir sergi açmış ve eserleri büyük bir beğeni toplamıştı.
Kokteylde ayrıca, Erkek Lisesi'nin eski mezunlarından olan ve 'Seni Sevmeyen Ölsün' ve 'Gülüm Benim' gibi ünlü eserlerin söz yazarı olan Bursalı sanatçı Şakir Askan da 'Benim Hayatım' adlı şiir kitabını konuklara imzaladı..
Tebrikler Ari, tebrikler Askan..

Rizeliler'den hamsi jesti!

Ördekli Kültür Merkezi karşısındaki Rizeliler Derneği yöneticileri geçen cuma günü üyelerine ve çevre sakinlerine güzel bir 'hamsi jesti' yaptı.

Geleneksel hale getirilen etkinlik için Karadeniz'den özel olarak getirtilen hamsiler öğle üzeri özenle pişirilip konuklara ikram edildi.
Bu güzel jest karşısında dernek yöneticilerine konuklardan övgüler yağdı. Ve bu güzel geleneğin her yıl yinelenmesi dileğinde bulundular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.