Hava Durumu

'Cimnastik' değil 'jimnastik'olacak

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2018 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 07:59

"Nilüfer Belediyemiz'in Beşevler bölgesinde bulunan jimnastik salonunun büyük boy tabelasında çok net bir hata var.
Tabeladaki aslında 'jimnastik' olması gereken yazı maalesef 'cimnastik' şeklinde yazılmış.
Böylesi modern bir spor tesisinin tabelasındaki çok net hata, doğrusu belediyemize yakışmıyor.
Türk Dil Kurumu verilerinde 'cimnastik' diye bir kelime aslında hiç yer almıyor ve doğru kelimenin de 'jimnastik' olduğu belirtiliyor..
Kelime, Fransız kökenli ve 'gymnastique' tir.
Bu net yanlışın düzeltilmesi Nilüfer Belediyemiz'e daha çok yakışacaktır.
Nilüfer Belediyemiz'in sayın Başkanı ve tüm mensuplarına çalışmalarında başarılarının devamını diliyor, konunun dikkate alınıp yanlıştan dönülmesini rica ediyorum.
Saygılarımla.." - Engin DİNÇER

Zabıta da bunu yaparsa

"Belediye Zabıtası'na ait araç sürücülerinin trafik kurallarına ve düzenine daha çok uyması gerekirken köşenize gönderdiğimiz fotoğrafta bunu hiç umursamayan bir zabıta memurunun aracını nasıl park ettiği apaçık ortada!.
Avuç dolusu paralar sarf edilerek yol kenarlarına trafik düzeninin sağlanması için konulan delinatör isimli plastik dikmeler kentin pek çok yerinde araçlar tarafından ezilip gitmiş durumda.
Zabıta'ya ait olan bu aracın sürücüsü de duyarsız davranıp bir delinatörü ezerek üzerine çıkmış ve öylece park etmiş, gitmiş..
Zabıta da bunu yaparsa ne demek gerekir acaba; bilemiyoruz."

Lütfen biraz insaf beyler

"Nilüfer ilçesi, İhsaniye'deki Vergi Daireleri karşısında bulunan otobüs durağından bir fotoğrafla yayalara olan saygımızın (!) bu kadar olduğu ortada.
Fotoğrafı gazetenizdeki köşenize çekip gönderme gereğini hissettim. Bunu köşenize taşırsanız sevinirim.
Hadi, yaya olan vatandaşları geçelim diyelim ama görme engelli vatandaşlarımız için yapılan oluklu özel karolarla oluşan yürüme yollarını kullanmak zorunda çaresiz kalanlar ne yapacaklar?.
Burası, görmeyenlerin de özel yolu olduğu için resmen düşüncesizce bir davranış sergileniyor..


Lütfen biraz insaf beyler!."

Karikatürde adeta Birleşmiş Milletler

Dünyaca ünlü karikatür sanatçımız rahmetli Cemal Nadir Güler'in doğduğu kent Bursamızda düzenlenen geleneksel karikatür yarışmasına katılan sanatçıların eserleriyle bu sene katılımcılar adeta bir 'Birleşmiş Milletler' platformu yarattı ve bu sene 43 ayrı ülkeden, 262 sanatçı yarışmaya eser gönderdi.
Değerlendirilen eserlerin sayısı da rekor düzeyde ve 607 karikatür incelenip titizlikle değerlendirildi.
5. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alacak sanatçıların ülkeleri şöyle: Endonezya, Ukrayna, Belçika, Makedonya, Hırvatistan, Türkiye.
Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında karikatür sanatına destek vermek amacıyla KalDer Bursa Şubesi'nin Anadolu Karikatürcüler Derneği işbirliğinde düzenlediği yarışma 5. yılında sanatseverle buluşmaya devam ediyor.
5. Uluslararası Karikatür Yarışması; 13-14 Nisan 2018 tarihlerinde Bursa'da gerçekleşecek olan 16. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun ana teması olan "Dönüşümü Yönetmek" başlığı ile 30 Ekim 2017'de kamuoyuna ve sanatseverlere duyurulmuştu.
Duyurunun ardından yarışmaya 43 ülkeden, 262 sanatçıdan, toplam 607 karikatür geldi. 19 Ocak 2018'deki ön jüri toplantısında 112 eser ön elemeyi geçti. Karikatürlerin KalDer Bursa sosyal medya hesabında yayınlanmasıyla benzer ve kopya itirazları doğrultusunda üç itiraz başvurusu geldi, 2 karikatür elendi.
Son finale 110 karikatürün kalmasının ardından jüri tekrar toplanarak değerlendirmesini yaptı. Gizli oylama sonucu yarışmada ödül almaya hak kazanan karikatürler belirlendi.
1. Endonezya'dan Abdul Arif - 2. Ukrayna'dan Veladimir Kazanevsky - 3. Belçika'dan Constantin Sunnerberg - Mansiyon 1: Giant Sugianto/ Endonezya - Mansiyon 2: Zlatko Krstevski/ Makedonya - Mansiyon 3: Nikola Listes/ Hırvatistan - Anadolu Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü: Kürşat Zaman - Türkiye
Yarışmada finale kalan eserler ilk olarak 13-14 Nisan 2018 tarihlerinde 16. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nda sergilenecek.
Daha sonra Bursa'da farklı platformlarda sergiler devam edecek.

Atatürk Altgeçidi'nde adeta bir çürük diş

"Bursa-mız'ın en merkezi yeri olan Cumhuriyet Alanı'nda (Heykel önü) her gün binlerce insanın gelip geçtiği Atatürk Yeraltı Geçidi Pasajı'nın altından İnönü Caddesi'ne çıkan merdivenlerin bulunduğu yerdeki bir duvarda oldukça geniş bir sıva parçası yerinden kopmuş, ne zamandan beri de aynen öylece duruyor.
Kentin en merkezi yerindeki modern pasaj duvarındaki bu çirkin manzara adeta bir çürük diş gibi sırıtıyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birim yöneticilerinin dikkatlerini çekiyorum.
Saygılarımla." - Ekmel GÜLER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.