Hava Durumu

'Çıtkırıldım' şeklinde altyapı

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2017 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 07:16

"Gazetenizin devamlı okurları arasındayım.
Köşenizde en sık yayınlanan okur problemlerinin başında caddelerde mazgal ve rögar kapakları çevresinde boşalan asfalt kaynaklı riskler ve bunların tamir edilmesine yönelik talepler dikkatimi çekiyor.
Bu problem ancak sistematik ve bilimsel olarak çözümlenebilir. Ama ısrarla yalnızca fotoğraflanan problemlerle sınırlı olarak çözüm üretiliyor.


Sayın Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey'in kentsel dönüşümdeki yüksek yapılaşma nedeniyle ısrarla ve kaygıyla 'Nilüfer'e kıymayın, burayı da diğer birçok örnek gibi çöküntü alanı yapacaksınız' şeklinde konuşmuştu.
Daha şimdiden ağır tonajlı araçlar zaten sınırlı ve 'çıtkırıldım' şeklindeki mevcut altyapıya zarar veriyorlar.
Umarız Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şehir hayatının konfor ve kalitesini etkileyen dağ gibi birçok sorundan bu kentsel dönüşüm konusunu da ele alır ve tüm paydaşları mutlu eden bir çözüme kavuşturabilir.
Beşevler, Eğitimciler Caddesi girişinden (Opet istasyonu sonrası) bahsi geçen şekilde bir rögar kapağı boşalması ve bir de mazgal çöküntüsü meydana gelmiş. Burada araçların kaza yapma riski var.
Bu sorun, sürücüleri ve araçlarını tehlikeli şekilde etkilemeden bir düşük kotlu rögar kapağı ve bir komple mazgalın ivedilikle elden geçirilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin desteği gerekiyor.
İlgili bölgeye acil bir ekibin yönlendirilmesi için talebimi sayın ilgililerle paylaşıyorum. Saygılarımla.." n Adının açıklanmasını istemeyen bir bölge sakini

Elektrik faturası ve akıllı sayaç

"Çekirge Mahallesi, Çağla Sokak'ta oturan bir UEDAŞ abonesiyim.
Elektrik tüketimine ait gelen faturalarda indirimli saatlerde uygulanan fiyatlara ait bedellerinin ne kadar olduğu belirsiz. Ve diğer normal saatlerde kullanılan elektrik fiyatlarıyla birlikte tek kalemde toplanıp tüketiciye ulaştırılıyor.
Bu konuda UEDAŞ'a bir dilekçe ile başvurmak gerekiyormuş. Buna ne gerek var?.


Madem ki tüketiciye belirli saatlerde indirimli tarife uygulanıyor bu faturalarda belirtildiği gibi oluşan ücret de ayrıca açıklanmalı ve diğer saatlerdeki tüketim bedellerinin toplamıyla tüketiciden talep edilmeli.
Çünkü, UEDAŞ abonelerinin belirli saatlerde ne kadar indirimli tüketim yaptığını öğrenmeleri en doğal hakkıdır.
UEDAŞ'ın konuya duyarlılık göstermesini rica ediyorum." Saim YILMAZ

Yeni kaldırımlarda boydan boya yalak!.

"Atatürk Stadyumu'nun yıkılması ile bölgeyi farklı şekilde değerlendirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi çevre düzenlemesine devam ediyor.
Fakat, yeni tamamlanan kaldırımların üzerinden geçen ağır tonajlı bir araç o güzelim kaldırımı fotodaki gibi boydan boya çökertip bozmuş. Ve yeni yapılan kesimde adeta bir yalak meydana gelmiş


Ya kaldırımlar daha sağlam yapılmalı, ya da kaldırımlara ağır tonajlı araç çıkışı engellenmelidir..
Saygılarımla."Cengiz SAKARKAYA

Genç yeteneklerle müzik

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın bu haftaki konserinde müzikseverler "Genç Kuşak Solistler"imizi dinleyecekler.
Müzik dünyamızda iki genç ve parlayan yıldız olarak yorumlanan keman sanatçısı Yiğit Karataş ve piyanist Orçun Yıldıran bu gecenin solistleri olacaklar.
Genç yaşlarına rağmen dünyadaki önemli salonlarda boy gösteren sanatçılarımız bu kez şef Mikhail Kirschhoff yönetiminde sahne alacak.
Konser saat 20.00'de Atatürk Kongre Kültür Merkezi Merinos'ta. Biletler, Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu ve konser öncesi AKK Merkezi gişelerinden temin edilebiliyor.

Alo,burası Osmangazi

DEMİRTAŞ:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 28 Kasım 2017 tarihli sayısındaki köşenizde 'Okur Dündar'dan Başkan Dündar'a başlıklı bir yazıya yer verilmiştir.
Demirtaş Barbaros Mahallesi'ndeki söz konusu tescilli yapı ile ilgili belediyemizce röleve çalışması yapılmış ve yapı ile ilgili düzenlenen mail-i inhidal raporu Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderilmiştir.
Yapının ayıklanması ve güvenlik önlemi alınması hususunda mal sahipleri ile görüşme yapılarak gerekli önlemlerin alınması sağlanacaktır."

GEÇİT:- "13 Kasım 2017 köşenizde 'Osmangazi'nin Dikkatine' başlıklı okur yakınmasında
Osmangazi ilçesi Geçit Mahallesi Şehit Er Turgut Akyüz Sokak ve çevresindeki atıkların inşa edilen konutların sahiplerince kaldırılması hususunda zabıta ekiplerimiz çalışmaktadır.
Konuya duyarlılıklarından dolayı okurlarınıza ve bunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk.Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.