Hava Durumu

Çitli'de çevre katliamı

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2020 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2020 08:15

"İnegöl ilçemize bağlı Çitli Köyü'nde kısa süre önce kirli atıkların bağlandığı dere yüzünden bu kesim de adeta yaşanması çok güç bir hale geldi.
Köy sakinleri olarak ilkbaharda başlayan pis atık suları bugüne kadar çevremize büyük zarar verirken, etrafa yayılan ağır koku ve pislik nedeniyle de güzel çevremiz haşere, karasinek ve sivrisinek istilası altında kaldı ve bu durum devam ediyor..

Çitli Köy sakinleri olarak yaşadığımız bu olumsuz durumu İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve CİMER aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı'na iletmemize rağmen bugüne kadar hiçbir çalışma maalesef yapılmadı..
Oluşan çevre katliamı; kendini bilmez bazı vatandaşlarımızın da evsel ve tarımsal atıklarını buraya atmasıyla daha da büyümeye ve kısa süre içerisinde önlem alınmadığı taktirde çevresel bir katliama dönüşmek üzere. Bazı hayvansal atıkların da atıldığı bu dereden temin edilen suyla pek çok çiftçimiz tarlalarını sulamakta ve bu tarlalardan elde edilen ürünler de ne yazık ki vatandaşlarımıza sunularak tüketilmekte. Yaşanan üzücü duruma en kısa sürede dur denmesi ve gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını önemle rica ediyor ve bekliyoruz. Saygılarımızla.."- Çitli Mahalle (Köy) Sakinleri

GÜZELYALI'DA GÜZELLİKLER

"Geçen ay içinde Mudanya ilçemizdeki Güzelyalı tatil beldesine akraba ziyaretine gitmiştim.
Sahil yolunda gezerken Bursa Büyükşehir Belediyemiz'in Güzelyalı'da yaptığı bazı çalışmalar da dikkatimi çekti. Örneğin sahile bir şeyler yapılmış ama bunlar bence şimdilik yetersiz kalmış. Denetlenmiyor sanırım. Çünkü duş çeşmeleri arızalı. Giyinme kabini kumsalda pisliklerle dolu. Deniz kıyıları ot, çöp dolu. Sahildeki vatandaşlar arasında da coronaya karşı sosyal mesafe önlemi hiç yoktu. Doğrusu, üzüntü veren bir durumdu bu..

Bazı yerlerde bulunan kafeler de sahili sezlong ve masalarla işgal etmişti.. Güzelylı'yı güzelleştirecek çalışmalardan bir bölüm ise cadde boyunca oturma grupları ve yeşillendirdme çalışmaları için gerekli düzenlemenin yapılma aşamasıydı..
Dostlarımızın ifdesine göre; Büyükşehir'den gelen bilgide 'bu alanların yeşillendirilme çalışmaları sonbahardan sonra yapılacak' denmiş..Sahil yolumuzda yeşil alanları da görmek istiyor ve ilgililere teşekkür
ediyorum." Güzelayı sakinleri adına K.B

ÇALIŞMA STOP ETTİ

"Nilüfer bölgesi, Çamlıca Mahallesi sakinleriyiz. Buradaki Şimşek Sokak'ın hali uzun zamandır size fotoğrafını çekip gazetenizdeki köşenize gönderdiğimiz gibi aynen böyle. Onarım ve asfaltını bekleyip duruyoruz.
Ayrıca bu kesime yaya kaldırımı yapımı başlanmıştı. Bölge sakinleri olarak sevindirmişti bu çalışma.Ama çalışma nedense stop etti ve bütün yol işte boyle yarım kaldı maalesef. Saygıyla duyururuz." Necmettin K. ve komşuları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.