Hava Durumu

Çocuk yolcular stop düğmesine basınca!..

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2019 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2019 07:24

"29 Ocak 2019'daki köşenizde okurunuz Şengül Ayhan'ın "Şehreküstü Metro İstasyonu'na dikkat" başlıklı yakınmalarına ilişkin açıklamayı kamuoyu ve yolcumuzla paylaşmak isteriz.
Öncelikle Bursa'nın toplu taşıma istasyonları ile ilgili yolcularımızdan sizin aracılığınızla gelen sorunları çözmek için bunları birer fırsat olarak görüyoruz. Bu vesileyle konuyla ilgili gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz. Yolcumuzun şikayetinde belirttiği Şehreküstü İstasyonu'nda 29 Ocak 2019 tarihine ait arıza ihbar kaydının oluşmadığını gördük.
Ne var ki Şehreküstü İstasyonu gibi büyük istasyonlarda, özellikle çocuk yolcularımızın yürüyen merdivenlerin 'stop' tuşuna sıklıkla basarak durdurduğu vakalar yaşanmaktadır.
Sıkça bu tür olaylara acil müdahale yapılabilmesi adına, güvenlik görevlilerinin önüne yürüyen merdiven durdurulduğunda ikaz veren ışıklı bir sistem kurulmuştur. Işıklı sistemin verdiği alarm ile güvenlik görevlilerimiz anlık olarak olaya müdahale edip yürüyen merdiven sistemini tekrar çalışır hale getirmektedir.
Vagonlardaki yolcu bilgilendirme sistemimiz ise yolcumuzun belirttiği 29 Ocak Cumartesi günü 'yolcu bilgilendirme sisteminde' oluşan genel bir sistem hatası nedeniyle Şehreküstü İstasyonu'nda değil, sistemin tamamında kısa süreliğine durmuş ve teknik ekiplerin müdahalesiyle arıza giderilmiştir. Dikkat ve hassasiyeti için yolcumuza ve size teşekkür ederiz."

- BURULAŞ Kurumsal İletişim

'SADIK OKURUM' TURGAY ERDEM

"Yerel seçim yaklaştıkça siyasete gönül veren konuklarımızın sayıları da artıyor.
Önceki gün de CHP Nilüfer Belediye başkan adayı mimar Turgay Erdem Sönmez Medya'ya nezaket ziyareti yaptı.
Kısa sohbette bugüne dek ilçede yapılan çalışmalara ait projelerde görev aldığını belirten Erdem, 'aynı tempoyla devam. Nilüfer'i evim, Nilüfer'de yaşayanları da ailem gibi gördüğüm için adayım. Çok yüksek insani gelişme grubunda en önde yer alan Nilüfer'i yine bu anlayışla yöneteceğiz' dedi.
19 Şubat'tan itibaren resmi propagandaların başlayacağını belirten Erdem, seçim sloganlarını da o tarihte ilçe sakinleriyla paylaşacağını söyledi.
Bence bu sloganların başında da 'Mutlu geleceğin mimarı Turgay Erdem' olacak sanki. Çünkü, 'Merhaba Nilüfer' diye başlayan minik bir tanıtım broşüründe aynen bu ifade var.
Ayrıca Erdem'in bugüne kadar her sabah köşemizi izlediğini, her yakınmayla hemen ilgilendiğini belirtip "hem okurlarınıza, hem de size bizi bu yazılarla uyardığınız için teşekkür ederim. Bu böyle devam edecek" dedi.

Sadık okurum Erdem'e kolay gelsin diyorum.

BURULAŞ'A BİR YAKINMA DAHA

Gazetedeki yazılarınızı devamlı izliyoruz. Halkın sesi olduğunuz için minnettarız. Ben de BURULAŞ'la ilgili izlenimlerimi sayın yetkililere yansıtıp birkaç soru sormak istiyorum.
Metro istasyonlarında beklerken hangi trenin kaç dakika sonra geleceği yazılan saat panoları var. Ama son zamanlardan bir örnek:
Kestel 3 dk. yazıyor. Ama bir bakıyorsunuz Emek treni gelmiş. 8-9 dk. sonra Kestel treni gelsin diye bekleniyor. Aynı problemle sıkça karşılaşılıyor. 0850 850 9916 nolu tlf.la bildirince 'ilgilenelim' deniliyor ama bu lafta kalıyor.
Kestel'den gelen üniversite hatlı tren özellikle sabahları Mimar Sinan İstasyonu'nda 5-6 dk. kadar bekliyor. (Mavi minibüsçüler gibi sokak başında yolcu bekliyor sanki) 0850 850 9916 nolu telefonu aradığımızda 'bir sonraki durak olan Arabayatağı'ndaki trenin gitmesi bekleniyor. Hareket ondan sonra' deniliyor. Hani BursaRay'la daha hızlı ulaşım olacaktı ve yolculuk 2-3 dk. kısalacaktı? Nerede bu entegrasyon?. Hani sistem yenilenmişti ve aksaklık olmayacaktı?.
Konuyla ilgili BURULAŞ'ı arayıp bilgilendirince hep not alınıyor fakat işlem yapılmıyor. Nerede yeni vagonlar?. Sefer aralık saatleri de 2-3 dk. olacaktı. Sarı otobüslerin durumu da buna benziyor."
Sayın ilgililerin bilgisine saygıyla sunarım."
Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

Alo,burası
Osmangazi

TEMİZLİK KAMYONLARI

"25.1.2019 köşenizde bir okurunuzun 'Temizlik Kamyonları Ralli mi Yapıyor?' başlıklı şikayeti yayınlandı.
Belediyemiz bünyesinde çalışan tüm personelimize periyodik olarak iş sağlığı ve güvenliği, çevre sağlığı güvenliği, trafik güvenliği vb. eğitimler veriliyor.
Yazıda bahse konu olan şikayetle ilgili olarak da belediyemiz Temizlik İşleri'nde çalışan şoförlerimize gerekli uyarılar yapılmıştır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın
Yayın Halkla İlşk. Md.

KALDIRIM GÖL GİBİ OLUYOR

"Osmangazi, Demirtaş bölgesi, Sakarya Mahallesi, Osmangazi Caddesi No.28 önündeki yaya kaldırımı aşırı şekilde bozuk. Yağışlı havalarda bu kaldırımlarda gölcükler oluşuyor.
Kaldırımda yürüyenler zorluk geçiyor. Acilen Büyükşehir Belediyesi'nce gerekli onarımın yapılmasını önemle rica ediyoruz."
Mümin DÜNDAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.