Hava Durumu

Çocuklar parmağını ya buralara sokarlarsa!..

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 07:58

Erdal Abi; Bir okurunuz; Beşevler Çamlıca'daki klemens kutusu kapağı eksik bir aydınlatma direğine dikkati çekmişti. UEDAŞ bu sorunu hemen giderdiğini belirtti.
Ben de şunu ekliyorum. Ekteki fotoları birkaç gün önce Beşevler Cad. Yıldırım Market önündeki refüjde çektim. Bu direklerin hemen karşısında da UEDAŞ trafosu ve tahsilat merkezi var.
Bursa genelinde bu iki direk gibi belki yüzlerce aydınlatma direğinde klemens kapağı yok. UEDAŞ'tan beklentim:
1- Bursa genelinde envanterindeki tüm direkleri belli bir plan dahilinde gözden geçirmesi ve eksik kapakları tamamlaması ve bu çalışmanın kamuoyuyla paylaşılması
2. Kapaklar neden eksik diye araştırılması (çalınıyor mu, yerine takarken yalama mı oluyor takılamıyor, vb).
Kolayca yalama olmaması vb. isteniyorsa yeni yapılacak direklerde de yapısal iyileştirme yapılabilmesi için bu tür direklerin alındığı firmalarla sorunun paylaşılması.
Hatta ben ODTÜ'deki öğrencilik yıllarımda bir büyük direk üreticisine proje yapmıştım. Sorunun kaynağını bilemediğim için o firmaya bu problemi iletmek istedim ama iletemedim. UEDAŞ sorunun kök neden analizini yaparak varsa bir çözüm önerisi tüm direk tedarikçileriyle paylaşmalı ve sorun tamamen çözülmeli.
Diğer sorunlu direkler okur uyarılarıyla yapılırsa taşıma suyla değirmen döndürmek gibi oluyor.
Geçmişte Amerika New York'ta Özgürlük Anıtı'nın olduğu adaya bir tur gemisi ile gitmiştim. Gemiye bindiğimizde onlarca kez 'watch out!' yani 'dikkat' diyerek uyarılar sıraladılar. Yolcu olarak her neye dikkat etmemiz gerekiyorsa onları paylaştırlar. Hayret ettim.
Görevliye neden her konuda uyarı yaptıklarını sordum. Bana 'eğer bir yolcuya bir şey olursa Amerika'da tazminatlar çok yüksek, altından kalkamayız, biz de her tür önlemi düşünmek zorundayız' demişlerdi.
Bu elektrik direklerindeki açık yerlere çocuklar kolayca parmaklarını sokabilir ve ölümcül kazalar olabilir. Sosyal sorumluluk kapsamında medyadan izlediğim kadarıyla çok güzel uygulamaları olan UEDAŞ'ın bu tip sorunları kalıcı olarak çözeceğine inancım tamdır. Saygıyla." - Serkan ÖZGİRAY / End.Yük.Müh.

ALO, BURASI OSMANGAZİ

"6.9.2018 köşenizde 'Gürültü ve uğultudan fazlasıyla rahatsızız' başlıklı bir okur yakınmasına yer verilmişti.
Bunun üzerine Emek, Adnan Menderes Mah. Turgut Özal Cad. Korupark AVM adresinde ruhsatlı faaliyet gösteren Migros Market'teki denetimde, şikayet konusu gürültü için belediyemiz Sağlık İşleri Müd. ekiplerince gerekli inceleme ve tetkik yapıldı.
Ekipler, Korupark Teras Evleri'nin bulunduğu yerden çevresel gürültü ölçümleri yaptı. Yapılan ölçümünde işletmenin soğutucu dış ünitelerden kaynaklanan gürültünün yönetmelik sınır değerini aşmadığı tespit edildi.(Ekte foto vardır)
(NOT: İlgili markette 2013 yılında yapılan ölçüm çalışmasından sonra gerekli uyarılar yapılmış ve buna bağlı olarak işletme gerekli tedbirleri almıştır. 12 Eylül 2018'deki tetkiklerde ise yönetmeliğe aykırı bir durum ile karşılaşılmamıştır.)
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." - Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

BORULU YOL!..

"Nilüfer, Çamlıca Mah. 1.Niyet Sokak'la Gülfidan Sokak kesişme noktası yol ağzında rögarın hemen yanında oldukça derin bir delik var. Bu konuda dünkü köşenizde bir fotolu uyarı yazımız yayınlanmıştı..
Fakat önemsenecek çaptaki boşluk derinleştiği için bugün de bir komşumuz bu deliğin içine dikkat çekmek için bir boru koymuş..
İlgililerin kontrol etmesinde yarar var.
Allah korusun yolun altı boşalırsa çökme oluşabilir.. Dikkate sunarım."

ÜÇ DAKİKA 'İDDİASI'

"Osmangazi ilçesinde 1975 yılından beri faaliyette olan Çınar Anadolu Lisesi'nin,
Engin Karaağaç Meslek Lisesi'ne gelmesi ile sabahları Çınar Lisesi, öğleden sonra da Engin Karaağaç Meslek Lisesi olarak eğtim veriyor.
Liseye yeni başlayan öğrencilerimiz 38 kişilik sınıflarda ders görürken teneffüs süreleri ise üç dakika gibi çok kısadır..
Tam gün eğitimin gündemde olduğu bu günlerde Engin Karaağaç Meslek Lisesi okulunun yapılmasının 3 ila 4 yılı bulabileceği söyleniyor.
Bu şartlarda nasıl sağlıklı eğitim öngörülmektedir?. Bu, çocuklarımıza yapılan bir haksızlık değil mi?. İlgililere saygıyla iletiyorum."- Adının açıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi

HİÇ ÖNLEM ALINMIYOR

"Nilüfer, Konak Mahallesi, Beşevler Caddesi'nde Nilüfer Bld. tarafından yaptırıldığı ifade edilen bina, yayalara ait kaldırımı işgal ediyor.
Ana yoldan gidip gelme zorunda kalan yayalar tehlikeyle yüz yüze kalıyor.
Bir aydan fazladır süren bu sorun için henüz hiç önlem alınmadı. Alınması için yayaların bir kazaya kurban gitmesi mi gerekiyor?!
Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz." - Mahmut Celal ÖZMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.