Hava Durumu

Çocuklarımızın canları araçlardan daha önemli

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2018 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2018 08:12

Köşenize gönderdiğimiz bu fotoğraflardaki uyarı tabelaları Büyükşehir Belediyemiz tarafından Çekirge, Kükürtlü Mahallemizde, küçük yavrularımızın bahçesinde koşturdukları, gülüp oyunlar oynadıkları ve okul öğrencilerinin haftanın yedi günü kendi aralarında müsabakalar yaptığı Mutlular Caddesi üzerindeki Çekirge Spor Salonu duvarları için konuldu.
Spor salonunun olduğu binada herhangi bir tehlike gözlelenmiyor ama salonun bahçe duvarları tehlike arz ediyor.
Yağmurlar nedeniyle yıkılmış olan bu duvarlar ortada net şekilde görülüyor. Belediyemiz tehlike yaratan ve göçme tehlikesiyle dolu duvarları yıkıp yeniden yapacağına ve bahçeye de gerekli yeni bir düzenleme vereceği yerde sadece bu uyarı tabelalarını koydu.
Yeri çok kıymetli olan Çekirge Spor Salonu üzerinde şimdi tehlikeli yer algısı yaratılması üzüntü veriyor.
Fotoğraflarda görüleceği üzere boydan boya taşlarla örülmüş istinat duvarlarının altına araç park edilmesin diye de uyarılar var ve 'heyelan var, duvar araçlarınızın üzerine yıkılabilir' deniyor. Bu da çevre sakinlerimizi çok rahatsız ediyor, ürküntü yaratıyor.
Bu tabelaların sökülüp yerlerinden kaldırılmasını ve bahçe duvarlarının yıkılarak yeni duvar örülmesini istiyoruz. Çünkü çocuklarımızın canı araçlardan daha da kıymetli." - Adının açıklanmasını
istemeyen bir bölge sakini

Bugün 23 Nisan... Neşe doluyor insan

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz.
İlk kez 1920 yılında TBMM'nin açılışının 1. yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bugün yurdumuzun her tarafında törenler var.
Çocuklarımız dünyanın 'ilk tek çocuk bayramı'nı coşku içinde kutlarken kendilerine bugünü armağan eden büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle bir kez daha anıyoruz.
Nice güzel bayramlara çocuklar...
Bu arada çocuklara kitap okuma alışkanlığını aşılamak amacıyla çok sayıda projeyi hayata geçiren Nilüfer Bld. bu kez "Mysia'nın Bisikleti" adlı çocuk kitabını küçük okurlarla buluşturdu.
Çevre kirliliğine dikkat çekilen ve çocukların, yaşadığı kenti yakından tanımayı sağlayacak kitabın tanıtımını Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey yaptı.
Çocuk kitabı yazarı Nadide Utku'nun, Nilüfer için kaleme aldığı "Mysia'nın Bisikleti" adlı kitap küçük okurlara armağan edilirken yazar Utku'da kitaplarını imzaladı ve öğrencilere başarılar diledi.
Nilüfer Bld. Halk Evi Basın Toplantı Odası'ndaki toplantıya Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu öğrencileri de katıldı.

Teşekkür Panosu

Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne

"8 yaşındaki oğlum Yusuf Taha Ağademir, 13 Nisan gecesi aniden rahatsızlandı. Hemen Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne götürdük. Gerekli inceleme sonucu apandisit ameliyatı olması gerekti.
Sn. Opr.Dr. Yıldız Konca, gereken operasyonu yaptı ve çocuğumuz tekrar eski sağlığına kavuştu.
Sn. Konca ve hastanenin tüm güler yüzlü personeline açık teşekkürlerimizi sunarız."- İsmail AĞADEMİR

Bu çeşme gitti yenisi geldi...

"13 Nisan 2018 tarihli sayınızda çektiğim fotoğraflarıyla yer alan bir yazımda Hürriyet semti, Adalet Parkı'nda bulunan yıkık dökük ve suyu da kesik olan çeşmeye işaret etmiştim.
Bu yazım üzerine BUSKİ tarafından yıkılmış ve kurumuş çeşme tamamen yerinden kaldırıldı ve yerine döküm demirden yapılı bir çeşme konuldu, suyu da bağlandı ve artık akıyor.
BUSKİ'ye semt sakinleri olarak teşekkürler." - Ercan Özkan

Alo, burası Osmangazi

"Bursa Hakimiyet gazetesinin 28 Mart 2018 tarihli sayısındaki köşenizde '2. Çatı Sokak ve Olası Tehlikeler' başlığıyla bir okur uyarı yazısı yer almıştır.
Bahse konu olan alanda, belediyemiz ilgili ekiplerince gerekli inceleme ve tetkik yapılarak çalışma programı kapsamında değerlendirilecektir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve sorunu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." - Osmangazi Bld. Basın Halkla İlşk. Müdürlüğü

Havuz fıskiyeleri ne zaman çalışacak?

"14 ve 15 Nisan cumartesi-pazar günleri havanın güzelliğinden yararlanıp Nilüfer ilçemizdeki Dört Mevsim (Yılmaz Akkılıç ) Parkımıza çocuklarımı götürdüm. Her yer çok güzel ve bakımlıydı.
Fakat beni üzen tek şey, her iki günde de parkın ortasında bulunan ve temizlenmiş durumdaki havuzun fıskiyelerinin çalışmıyor olmasıydı.
Böylesine güzel ve çevremize değer katan bir parkın havuzundaki bu durumunu doğrusu çok yadırgadım.
Çünkü Nilüfer ilçemizde her şeyin ve her tarafın güzellikler içinde olduğu aşikar. Böyle bir eksiklik yadırganıyor.
Köşeniz kanalıyla herhalde arızalı bir durumu sayın ilgililere yansıtmak istedim.
Saygılarımla.."- Gülfem S.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.