Hava Durumu

Çok bekledik ama buna değdi doğrusu

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2018 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 07:25

"Bursa'nın en mutena bölgelerinden biri olan tarihi Muradiye semtinde oturan biz sakinler adına Büyükşehir Belediyemizin sayın yetkilileri ile Park Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün tüm çalışan ekiplerine açık teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Fotoğraflarını çekip gönderdiğimiz yer Muradiye'deki Sultan 2. Murad Parkı.
Muradiye belediye otobüs durağının hemen arkasında kalan ve yakın zamana kadar harap bir haldeki parkımız uzun bir dönemde yapılan çalışmalardan sonra çok güzel bir dinlenme parkı haline getirildi.
Bu parkımızın şimdilerde gecesi de, gündüzü de birbirinden daha farklı güzellikler içinde.
Yapılan inşaat çalışmaları ve düzenlemenin bitirilmesi için çok uzun süre bekledik ama buna değdi doğrusu. Çok güzel oldu. Parkın hemen önünde de yine otobüs durağımız var. Semt sakinlerimize parkımızın geceleri ışıl ışıl görüntüsü de ayrı bir keyif veriyor.
Parkımızın eski ve üzüntü veren halinden kurtarılması için köşenizden zaman zaman şikayetlerimizi yayınlama lüfunda bulunmuştunuz.
Şimdi bunlar geride kalınca sayın yetkililere teşekkürlerimizi sunmak da biz Muradiyelilerin bir vefa borcudur.
Saygılarımızı sunarız.."
Muradiye çevre sakinleri

Minibüsçüden taksicilere...

"Gazetenizde ve diğer bazı yayın organlarında minibüsçü esnafından trafik kurallarına kurallara uymuyorlar ve istedikleri yerde durup bekliyorlar ve yolcu alyıp bindiriyorlar diye şikayetler yayınlanıyor.
Bizler vatandaşalara hizmet ediyoruz.
Aynı şekilde taksici esnafı arkadaşlarımız da bu şekilde yollarda istedikleri yerde durup yolcu alıp indiriyorlar. Beklemeler de yapıyorlar. Fakat onlar hiç şikayet edilmiyor.
Dikkatlere sunarız."
Osman YARDIM
Samanlı Hattı

BursaRay istasyonları ve seyyar satıcılar

"BursaRay hatlarındaki mevcut istasyonların giriş ve çıkış merdivenlerinin başında özellikle akşamüzerleri tezgah açan ve çeşitli ürünleri satmaya çalışan seyyar esnaflar BursaRay'dan inen yaya vatandaşların yollarını resmen işgal ediyor.
Belediye Zabıta ekiplerinin bu soruna ivedilikle el atması gerekiyor.
Yoksa seyyar satıcıların sayıları her geçen gün devamlı artış gösteriyor. Önlem alınmazsa bu kesimler pazaryerlerine dönebilir.
Dikkatlere sunarım."
Dr. Köksal YURDAEKEN

Bina yıkımları ve asbest sorunları

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın web sitesinde 'Binalarda Yapılacak Asbest Söküm Çalışmalarının İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi' adlı bir uzmanlık tezi gördüm.
Acaba Bursa'da bu konuda bir çalışma var mı?.
Çünkü yangından mal kaçırır gibi yıkım ve inşaat çalışmaları yapılıyor. Yıkım işinde çalışanların yeterlik belgesi, SSK kaydı var mı? Güvenlik önlemleri alınmış mı? Asbest ile ilgili test yapılıp belge alınmış mı?
Bu konuda Çalışma Bakanlığı'nın Bursa teşkilatı yöneticisi bilgilendirmeli ama merkezi yönetime bağlı kurumlar genelde cevap vermiyor.
Halk Sağlığı açısından Sağlık Müdürlüğü bilgi vermeli, ortaya çıkan tozlar sağlığa zararlı veya değil diye bilgi vermeli. En çok kentsel dönüşümün olduğu Nilüfer ve diğer ilçelerde asbest belgesi isteniyor mu?
Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda bir çalışması var mı? Kentsel dönüşümü izleyen kurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu konuya ne diyor?
Tabii; Kent Konseyleri ve meslek odaları da toplumun sesi oluyor mu?
Pek çok kurumu ilgilendirdiği için sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da konuya eğilmelidir. Hem çalışanların hem de toplumun sağlığı adına Bursa'da ne yapılıyor bilmediğim için cahilliğime veriniz. Saygılarımla."
Dr.Özgür ER

Demirtaş Meydanı işi hızlansın...

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bucağı meydanında yollar daraltılıyor ve buraya yeni bir düzen getiriliyor.
Ama bu düzenleme işleri hızlandırılsın diye ricamız var. Çünkü yapılan çalışmalar yüzünden trafik zaman zaman tıkanıyor, akmıyor, büyük güçlükler yaşanıyor.
Yapılan çalışmaların bir an önce bitirilebilmesi için gerekli gayretin gösterileceğini umuyor ve saygılarımızı sunuyoruz."
Çevre sakinleri
adına Hayrettin TEZEL

Fotoğraflı teşekkür

"Nilüfer ilçesi, Çamlıca Mahallesi'ndeki Gülen Sokak'ta yol ortasında bulunan bir demir rögar kapağında tehlikeler vardı.
Rögar kapağının çevresinde bulunan asfalt kenarları yıpranıp dağılmış ve çökmüş haldeydi. Böyle olunca da burada derin çukurlar oluşmuş ve tehlikeler yaratıyordu.
Sorunu fotoğrafımla birlikte 6 Şubat 2018 tarihli yazınızda yetkililere duyurdunuz ve gönderdiğim yeni fotoğrafta görüldüğü gibi sorun kalmadı.
Teşekkür ederim. Gazetenize size ve sayın ilgililere açık teşekkürlerimi sunarım."
Berkay AKGÜL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.