Hava Durumu

Çöp kutuları komedyası!

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2021 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2021 08:10

Bir zamanlar sinema kapılarına önemli filmler için '24 kısım tekmili birden renkli Türkçe sinemaskop' afişleri asılırdı.

Bugünkü köşemiz de üç okurumuzdan gelen renkli Türkçe ve adeta sinemaskop(!) bir şikayetler komedyası. Tümünü de özetliyorum:

1- Sn.Selim YILMAZLAR yazıyor.

"Osmangazi, Hüdavendigar Mah. Dobruca Cad.. 4 no'lu BBOİ otobüs durağındaki çöp kutusunun hali ne zamandan beri işte böyle. Çürümüş, delik deşik olmuş, kevgir gibi ve kutunun altı da hiç kalmamış..

2-Ve Sn. Mine AKIN yazıyor:

"Nilüfer ilçemizdeki 23 Nisan Mah. Devrim Sokak civarında belediyemiz yeni tip toprak altı çöp konteynerleri koydurdu.Fakat çoktandır buradaki kutunun gövdesi yok. Maalesef açık olan gövde boşluğundan çöp kokuları etrafa yayılıp duruyor.. Daha da önemli bir nokta, tehlikeli de olabilir. Örneğin küçük çocuklar veya kedi-köpek gibi hayvanlar boşluğa dahi düşebilir."

İlgili belediyeler gerekli onarım ve iyileştirmeleri yapıp köşemize bildirdikleri takdirde bu komedya bitecek biz de alkışlayacağız elbet..

MİMOZA'YA YAKIŞMIYOR

"Bizim Öğretmenler Sokak'ta (Nilüfer Çamlıca Mah.) güzel bir parkımız var. Kulakları çınlasın eski Belediye Başkanımız sevgili Mustafa Bozbey yaptırtmıştı. Adı da Mimoza Dinlenme Parkı'dır.

Parkımız çok güzel ama gelin görün; çöp kutusu aylar önce yok oldu gitti.. Askısı kaldı yadigar. (Resmini ekte gönderiyorum). Başkanımız Erdem Bey'e köşenizden saygıyla iletiyorum.

Bu güzelliğe yazık olmuyor mu?." -NESLİHAN

BAŞKAN DÜNDAR'A ÖNEMLİ BİR İSTEK

"Osmangazi'ye bağlı Demirtaş Bucağı sakiniyiz. Bld. Bşk.ımız Sn. Mustafa Dündar'a önemli bir talebimizi sunarız.

Demirtaş, devamlı gelişen ve nüfusu da devamlı artan bir yer.

Fakat 200 bine yaklaşan nüfusu ile Demirtaşımız'da en büyük zorluk kapalı pazaryeri eksiklikleri. Diğer pekçok bölgeye kapalı pazaryeri inşa edilirken Demirtaş'ın eksik bırakılmasına bir anlam veremiyoruz. Dört-beş mahallenin ve çevredeki diğer semtlerin de yararlanabileceği kapalı pazaryerlerinin yapımı hepimizi çok sevindirecek. Başkanımıza kolay gelsin derken kapalı pazaryerleri talebimizi de en kısa zamanda gerçekleştirmesini istirham ediyoruz. Saygılar." -Hayrettin TEZEL

EMEKLİLER ve YAŞ SORUNU

"Ülkemizde kanayan bir yara olan -emeklilikte yaşa takılanlar- EYT konusu için başta Sayın Bursa milletvekillerimizden kazanılmış hakların iadesi için bu sorundan yakınan tüm emekli arkadaşlar adına bir an önce harekete geçmelerini bekliyoruz.

28 yıl çalışma hayatı, 8500 gün prim ödemiş olarak bunu hak ettiğimi düşünüyorum.

1500, 2000 gün prim ödeyip yaşı geldiği halde emekli olamayanlara 'gel toplu para öde emekli edeyim' deniliyorsa 7000-8000-9000 gün prim ödemiş vatandaşa sonradan yaş şartı dayatılmamalı. Adalet bunun neresinde?. Gecikmiş adalet adalet değil.

Başta Bursa milletvekillerimiz olmak üzere tüm ilgilileri EYT konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz..

Bekliyoruz ve artık çok yorulduk.." Bülent YILMAZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.