Hava Durumu

Çorbada suyumuz acaba nasıl olacak?

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2018 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 08:26

"Billboardlarda 'Çorbada suyumuz olsun. BUSKİ'de %10 ilave indirim' afişlerini görünce aile bütçemize katkı sağlayan bu uygulamaya çok sevindim.
Hemen geçmiş aylara ait faturalarımı elime aldım ve yıllık tasarrufumu görmek için ekteki tabloyu hazırladım.
Her ay 10 m3 1.kademe ve 10 m3, 2.kademe olarak toplam 20 m3 su kullandığımı farzettim ve aylara göre olası fatura bedelini ve aylık artış ve indirimleri anlamaya çalıştım.
Örneğin 2018 Mayıs döneminde ilgili birim değerler üzerinden fatura bedelim 20 m3 su için 131,30 TL iken, aynı miktar su için eylül ayında 139,2 TL ödemem gerekiyordu ki bu da mayıs ayına göre %6'lık bir artıştı..
Ekim ayında birim fiyatlarında gerileme görülüyor. Kasım ayında ise az da olsa artış meydana gelmiş. En son fatura dönemi olan kasım ayında 20 m3 su kullanımı için 137,10 TL ödemem gerekiyor ki bu da mayıs ayına göre yani 6 aylık döneme göre %4,4'lük bir artış yaratıyor.
Faturalardaki yuvarlamalardan üç aşağı-beş yukarı bu değerlerin çıktığını hesaplıyorum. Ufak tefek farklılıklar mazur görülmeli.
Özetle, %10'luk indirimin faturama yansımadığını görünce çok şaşırdım ve arkadaşlarıma konuyu açtım. Bir arkadaşım bu indirimin akıllı sayaçlar için geçerli olabileceğini ve akıllı sayaç taktırmam gerekebileceğini söyledi.
Bir diğer arkadaşım da ilgili indirimden yararlanmak için BUSKİ'ye başvurmam gerekebileceğini söyledi. Başka bir arkadaşım da bu indirimleri Ocak 2019 faturamda görebileceğimi, çünkü hatırladığı kadarıyla indirimin aralık döneminde başladığını söyledi. Benim kafam iyice karıştı. Özetle, ben indirimden yararlanjmak isteyen bir vatandaşım. Bu konuda bir vatandaş olarak nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.
Yoksa Ocak 2019 tarihindeki faturamda mı görebileceğim?.
Son bir ihtimal de aklıma bu indirimin olası zamların yapılmaması kaynaklı bir indirim olabileceği şeklinde. BUSKİ indirimden yararlanmamız için nasıl bir yol izlememiz gerektiğini veya hangi aydan itibaren geçerli olduğunu açıklayabilirse çok mutlu olurum. İlgililere şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Monaco, Monte Carlo ve şirin Mudanya

'Sönmez Medya Buluşmaları' kapsamında Baia Otel'de dün Mudanya'ya hizmet için kolları sıvayan Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Belediye Başkan aday adayı Dr.Murat Ünal bir sorum üzerine şirin ilçemiz için 2023 Vizyonu'nu anlatırken heyecan içindeydi.
Dünyanın en iyi hava sirkülasyonunun olduğu on yerden birinin Mudanya olduğunu vurgulayan Ünal 'ilçemiz belediye yönetiminde gergin, sıkıntılı bir gerilim yaşanıyor. Öncelikle bunun önlenmesi hedefim var. Renksiz, soluksuz, ışıksız ve sorunlarla dolu bir ilçe olmamalıyız...
Oysa, Mudanya her şeye layık bir yer. Dünyanın en güzel turistik merkezleri arasındaki Monaco, Monte Carlo gibi kentlerle boy ölçüşebilecek bir doğa yapısına ve sahile sahip. Bunun için planlama yapılması gerekiyor' dedi.
32 yıldır Mudanya'da AKP İlçe Başkanlığı yapan Dr.Ünal aynı zamanda Bursa Yelken Kulübü kurucusu. Ayrıca kaptanlık belgesi var. Mudanya sahillerinin tamamen ele alınması, gerektiğini söylerken şunları da ekliyor:
"Mudanya sakinleri sandallarını bağlayacak bir yerden yoksun. Bir marina gerek. Güzelyalı'daki yat limanını da ele alıp, genişletmek şart.
Turist grupları getiren Cruise gemileri için de iskelenin uzatılması şart. Bu gemiler turistleri getirip mecburen çok açığa demirliyor ve turistler teknelerle sahile taşıınıyor. Oysa Mudanya'mız yabancı konuklarımız için 'Bursa'nın saltanat kapısıdır. Güzelyalı sahillerinde de denize girmek çok zor.
2023 vizyonumuzda bunların gerçekleştirilmesi için projelerimiz var'.
Hadi bakalım, kolay gelsin Doktor..

Aktaş'a bir hatırlatma

"Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş, bundan yaklaşık altı ay kadar önce Demirtaş'ta bir sabah Bereket Sofrası'na gelmişti.
O gün Demirtaş Barajı ve çevresinin güzelleştirilmesi hak-kındaki taleplerimizi de dinlemişti.
Ben de Demirtaş Barajı çevresinin örnek bir yaşam alanı olması konusunda öneride bulunmuştum..
Sayın Başkanımız Alinur Aktaş, bu önerimi alıp kahvaltıdan sonra Demirtaş Barajı çevresine inceleme yapmaya gitti ama bunun üzerinden altı ay gibi bir zaman dilimi geçmiş olmasına rağmen bu konu hakkında nedense hiçbir gelişme kaydedilmedi.
Başkanımız'a bunu saygılarımla hatırlatıyor, kendilerine çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum."

M.DÜNDAR

Alo, burası Nilüfer

TUŞ OLAN TABELA: -"06.12.2018 tarihli ve 'Sokak Tabelası Tuş Olmuş' başlıklı gazetenizde yayınlanan vatandaşımızın şikayet yazısı tarafımızdan incelenmiş olup, Nilüfer ilçesi, Çamlıca Mahallesi, Çevrim Sokak girişinde, bahse konu olan yıkılmış sokak tabelası yerinden alınarak, onarılıp tekrar yerine monte edilecektir.
Duyarlı vatandaşımıza teşekkür eder, size de çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz."
Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.