Hava Durumu

Coştu yine başkan ve fırtınalar estirdi!..

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2017 04:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2017 04:54

Mutlu pazarlar..
Nilüfer Bld.'nin birbirinden ilginç etkinliklerinin sonu gelmiyor...
Geçenlerde de Romanyalı konuklara 'kına gecesi' düzenledi.
Bşk. Mustafa Bozbey, kına gecesinde coştu da coştu.. Ve geneleksel gecenin geleneksel Türk konukseverliğini eksiksiz sergiledi.
Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri'ne katılan Nilüfer Bld.'nin kardeş kent heyetleri, gündüz müsabakalarda akşamları da düzenlenen bu ve benzeri etkinliklerde hem dostlukları pekiştirdi hem de Türk kültürünü tanıdılar.
Kına gecesi de belediyenin Misi Kamp Karavan Tesisleri'nde yapıldı. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'nca canlandırılan kına gecesi konuklar için büyük sürpriz oldu. Gecede Romanya'dan gelen Braila Belediye Başkanı Viorel Dragomir damat, eşi Cosmina Dragomir de gelin oldu. Damat ve gelinin yöresel kıyafetler giydiği kına gecesinde, gelin tarafını Seden Bozbey temsil ederken, Nilüfer Belediye Bşk. Mustafa Bozbey de damat tarafını temsilen sağdıç oldu.

Kına gecesi damat ve gelinin, çiftlerin oluşturduğu koridordan davul zurna eşliğinde geçmesiyle başladı.
Damat tıraşının yapıldığı kınada, ustura kesmeyince sağdıç olan Başkan Bozbey devreye girerek berbere bahşiş verdi. Kınada gelenek gereği gelin de ağlatıldı. Türk kına gecesinin tüm ayrıntıları ile canlandırıldığı gecede yabancı konuklar Türk geleneklerini öğrenmeye çalıştı. Damat halayının, çiftetellinin, Ankara havasının oynandığı gecede, Başkan Bozbey, kına gecesi için damat olan Braila Belediye Başkanı Viorel Dragomir'in eline, Başkan Bozbey'in eşi

Seden Bozbey de gelin olan Cosmina Dragomir'in eline kına yakarken pistte de fırtınalar estirdi..
Bşk. Bozbey damada lokum da yedirdi. Konukların ısrarıyla Bozbey'in tam 10 lokum yedirdiği damat çok zor anlar yaşadı, kan ter içinde kaldı.
Türk konuklar kına geceleri geleneği çerçevesinde damadın ayakkabısını da aldı. Braila Belediye Başkanı Viorel Dragomir bahşiş vererek ayakkabısını geri alabildi. Kına gecesi gelin ve damadın elma atmasıyla tamamlandı. Türk kına gecesinin bütün geleneklerinin yaşatıldığı gece, konukların hep birlikte halay çekmesiyle renklendi.

Güle güle Basri, Bursa seni hiç unutmayacak!..

Değerli bir dostu yitirdik yine..
Bir süreden beri tedavi altında olan Osmangazi Belediyesi eski Başkanı Mimar Basri Sönmez yaşama veda etti.
Merhuma Allah'tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.
Sönmez'in cenazesine çok kalabalık bir dost, arkadaş kitlesi katıldı. Ve dün Ulucami'de kılınan öğle namazı sonrası toprağa verildi.
Bursa'nın güzelleşmesi yolunda hazırladığı plan ve projelerle çeşitli ülkelerden önemli ödüller alan Sönmez, aynı zamanda iyi bir karikatüristti.
Gazeteniz Bursa Hakimiyet'e çizdiği karikatürlerde de güncel sorunları eleştirirdi.
Mekanı cennet olsun...

Yeni bir kitap

'YORGUN EYLÜL GÜNEŞİ':- Yenişehirli şair Necip Kahraman'ın "Yorgun Eylül
Güneşi" adlı kitabı Bursa'da açılan kitap fuarı ile gün yüzüne çıkınca büyük bir ilgi topladı..
1956 Yenişehir doğumlu olan Kahraman, kitap fikrinin nasıl oluştuğunu ifade ederken "Zaman içinde avuçlarımda oluşan, dışa vuran nasırlarımca örselenmiş ve içselleştirmiş olduğum duygu birikimimin dışa vurduğuna, şiire geldiğine inandım. Dostlarımın şiir severlerin fuarda ziyaretleri beni gururlu ve mutlu kıldı" diyor.

Ata'nın evine saygı gezisi!..

"Karacabey Bld.Bşk. Ali Özkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi de ziyaret etti.
Karacabey heyeti, 18 Mayıs'ta gerçekleştirilen ziyarette, Belediye Başkanı Ali Özkan'ın yanı sıra; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ve Garnizon Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu ile birlikte, AK Parti, MHP ve CHP'li meclis üyeleri yer aldı.
Karacabey heyetinin, Atatürk'ün doğduğu ve müze haline getirilen eve gerçekleştirdiği ziyarette, hatıra defterini imzaladıktan sonra açıklama yapan Karacabey Bld. Bşk. Özkan; "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, doğduğu topraklarda şükranla yâd ediyoruz. Ne mutlu ki bu çok özel günümüzde, Atamızın Selanik'teki evine ziyaret gerçekleştirdik. Bizler de ülkemizi, dünya ölçeğinde liderlik seviyesine ulaştırmak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının ruhu şad, mekânı cennet olsun. Bu vesileyle milletimizin, 19 Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum" dedi.

Avrupa şampiyonu

Avrupa Eskrim Şampiyonu Melis Sarıçam, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a bir nezaket ziyaretinde bulundu..
Şampiyonalar konusunda Başkan Türkyılmaz'a bilgiler veren başarılı sporcumuza Türkyılmaz da her konuda katkıda bulunacağını açıkladı.
Tebrikler Melis. Nice başarılara.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.