Hava Durumu

Çukurlar, MOBESE ve karanlık sokak

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2017 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2017 07:01

"Demirtaş bucağımızın Sakarya Mahallesi'ndeki Sevinç Sokak'ta yol boyunca her taraf adeta köstebek çukurlarıyla dolu..

1:- Osmangazi Belediyemizden çok bozuk olan bu yol kesimlerinde gerekli onarım, asfatlama veya parke döşeme çalışmalarının yapılmasını rica ediyoruz.
Yağışlı havalar başlamadan önce bu çalışmalar yapılırsa gerçekten çok mutlu olacağız..

2:- Bir diğer talebimiz de hızla büyüyen bir yerleşim bölgesi haline gelen Demirtaşımızda bulunan bütün okulların çevresine ve Demirtaş giriş ve çıkışlarına, çocuk parklarına güvenlik açısından büyük önem taşıyan MOBESE kamera sisteminin kurulması.

3:- Ayrıca; Sakarya Mahallesi, Akçaköy 2. aralığında sokak girişindeki aydınlatma direği var ama sokağın iç tarafları geceleri çok karanlıkta kalıyor. Yani aydınlatma direkleri ve sistemi çok yetersiz kalıyor.
Sayın UEDAŞ yetkililerine duyuruyor saygılarımızı sunuyoruz." Mümin DÜNDAR ve bir kısım çevre sakini

Arhavili İsmail'in fedakarlık öyküsü

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız onuruna yarın gece Atatürk Kongre Kültür Merkezi/ Merinos'ta görkemli bir konser verecek.
İzmir Devlet Opera ve Balesi şefi Tolga Taviş'in yöneteceği konserde piyanist Gökhan Aybulus ve Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından bariton Arda Aktar konserin solistleri olacaklar.
Konserde, Tolga Taviş'in kendi eseri olan "Hekimoğlu" operasından alıntılarla yeniden bestelediği "Senfonik Fragmanlar" ve Gökhan Aybulus'un kusursuz incelikli yorumuyla Ulvi Cemal Erkin'in "piyano konçertosu" sslendirilecek..
İlk icrası 2008 yılında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nca yapılan Hasan Uçarsu'nun "İsmail'in Öyküsü" adlı eseri de programda yer alıyor. Nâzım Hikmet'in Kuvayi Milliye Destanı'ndan, Milli Mücadele (Kurtuluş Savaşı) sırasında Arhavili İsmail'in Karadeniz'de batan bir gemiden cepheye silah taşımasını konu alan ilginç bir fedakarlık öyküsü, eserin temasını oluşturuyor.
Ünlü ozanın dizeleri H. Uçarsu'nun müziğiyle Arda Aktar'ın sesinden dinlenecek.

Yılmaz Akkılıç Parkı'na dikkat!

"Nilüfer, Ataevler bölgemizde bulunan Dört Mevsim Parkı'nın ortasındaki havuzu çevreleyen kesme taş kaplı yaya yolundaki olumsuzluğu işaret eden bir okurunuzun şikayetini geçenlerde köşenizde okudum.
Bu yazıdan sonra hemen onarım yapılmıştı.
Ben de aynı parka yakışmayan bir duruma dikkat çekmek istiyorum.
Parkın Ataevler Ticaret Merkezi tarafındaki köşesine konulan ve oldukça büyük ahşap tabelasındaki oyuk harflerle oluşan 'Yılmaz Akkılıç Parkı' yazısı okunamayacak bir şekil almış.
Oyuk şekilde yazılmış harflerin içindeki siyah boyalar uçmuş gitmiş.
Bu hem semtimize büyük ve modern bir kütüphane kazandıran rahmetli Yılmaz Akkılıç'a hem de bölgemize yakışmıyor doğrusu.
Nilüfer Belediyemizin gerekli işlemi yapması için dikkatlere saygılarımla sunarım." Ş. Nurgül ÖZTÜRK

Nilüfer'den 50 bin bayrak

"Nilüfer Belediyesi pazar günü kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramımız nedeniyle bölgeyi Ata posterleriyle donatmak için iki ayrı noktada poster dağıtımına başladı.

Bu nedenle hafta boyunca Halk Evi ile Nilüfer Kent Konseyi önünde kurulan stantlarda Ata posteri dağıtılacak. Hafta boyunca 9 ile 18 saatleri arasında toplam 50 bin adet Ata posterinin dağıtılması planlanıyor.
Bld. Bşk. Mustafa Bozbey "her yıl binlerce bayrak dağıttık ve bunu sürdürüyoruz. Tüm evlerimiz ve işyerlerinde şanlı bayrağımız dalgalanacaktır. Tüm Nilüferlilerden bunu bekliyorum..
Ayrıca herkesi 29 Ekim Pazar günü FSM Bulvarı'nda yapılacak Cumhuriyet Yürüyüşü'ne davet ediyorum..
Çoluk çocuk, 7'den 77'ye herkes Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda saat 19.00'da başlayacak büyük yürüyüşte bayraklarımızla, meşalelerimizle bir arada yürüyeceğiz.
Geleneksel bir hale getirdiğimiz ve her yıl daha büyük kitlelerin büyük yürüyüşü sonrasında da sanatçı Kıraç'ın vereceği konserle bu özel ve güzel günün onurunu ve coşkusunu bu sene yine hep birlikte yaşayacağız" diyor..

Bulanık ve kokulu sular

"Mudanya sakinleri olarak son zamanlarda evlerimizdeki musluklardan akan sular bulanık ve garip bir koku içeriyor.
Bu yüzden çeşme musluklarımızdan akan suyu içemiyoruz.
Mudanya sakinleri olarak sularımızın berrak ve kokusuz bir şekilde evlerimize ulaştırılması için BUSKİ yöneticilerinin dikkatlerini çekiyoruz.
Saygılarımızla.. Adının açıklannmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.