Hava Durumu

Cumalıkızık perdelenmesin

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2024 11:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 11:38

"Bursa deyince ve bu konuda bir adım atarken hem sakinlerinin yaşam kalitesi hem de tarih boyunca oluşturduğu medeniyet bir arada düşünülmeli.

Bursa'nın sembol yerlerinden biri olan Cumalıkızık Köyü ile ilgili görüşümü yansıtmak istiyorum.

Önemli bir tarih hazinesi olan mahalle Ankara yolu ile arasındaki bölgede bulunan Değirmenönü ve Karapınar bölgesinin yakın civarında oluşmuş. Büyük ihtimalle bir imar planına uyulmadan da bana göre şehre ihanet edilerek binalar yapılmış.

Şimdi de kentsel dönüşüm adı altında Ankara yoluna cephe yüksek binalar yapılıyor.  Oysa bu bölge alçak katlı, özel mimarisi olan bahçeli evlerden oluşmalıydı.

Yani dört mevsim bölgeye gelen yerli yabancı misafirlerin ilgi odağı halindeki Cumalıkızık görüntüsü hiç perdelenmemeli.

Her ne kadar bazı kişiler yüksek katlı imar istese de bölgeye Ankara yolundan başlayıp Cumalıkızık, Hamamlıkızık ve Yıldırım Kent Ormanı hattına kadar Bursa'ya yaraşır bir düzenleme yapılmalı.

İyi dileklerimle.." -Özgür ERAKKUŞ

UKOME'NİN DİKKATİNE

"Osmangazi ilçesi'nde Akpınar Mah. yönünden gelip (Mudanya Cad. paralelindeki üst cadde) Emek'e ulaşılan ana caddede Emek Karakolu ve otobüs durakları önündeki ana kavşağa döner kavşak uygulanması gerekiyor.

Çünkü trafik çok fazla ve dört yol ağzı. Sanayi bölgesinden çıkıp bu yola girenler çok. Bölgeye ulaşım sağlayan diğer yollarda da durum aynen böyle.

Kavşak aslında çok geniş ama parklanma yapan araçlar, belediye durakları, işyerleri vs. ile burada arapsaçı denilen mevzu var..

İşaret ettiğimiz, kavşakta döner kavşak uygulaması sürücüleri çektiği eziyetten kurtarır.

Dikkatlere saygıyla sunarız." -Çevre sakinleri

SANTİM SANTİM ÇÖKEN BİR YOL

"Nilüfer, Konak Mah. Eğitimciler Caddesi'ndeki 6 no'lu BBOİ otobüs durağı ile Songül sokak arasındaki bu yolda bir süre önce yapılan asfalt yama işlemi çalışma alanında onarılan lermlerde santkim santim çökmeler oluşmaya ba şladı. Gittikçe derinleşen kesim var. Önlem alınmazsa daha da derinleşebilir.

Dikkate sunarım." -Ali SÖĞÜT

YAMAÇLARA DÜZEN GEREK

"Güzel şehrimizin vitrini sayılan Tophane yamaçları tamamen elden geçirilip yeniden düzenlenmeli. Çatalfırın Köprülü kavşağından geçerken buraya bakan tüm Bursalılar görüşüme katılırlar ki buna eminim. Tophane Saat Kulesi önünden manzarayı izleyenler de kesin bu beklentidedir. Dikkatlere arzederim." -K.B

NAMAZGAH PARKI AYDINLATILSIN

"Yıldırım ilçemizde bulunan tarihi Namazgah Meydanı geceleri çok karanlıkta kalıyor.

Bu durum herşeyden önce güvenlik açısından önem taşıyor.

Bir diğer önem arzeden husus ta buradaki tarihi bir yapı olan Mamazgah yani açıkta namaz kılının tarihi yer de greğei şekilde aydınlatılsa çok yerinde bir çalışma olacaktır.."

Saygılar. " -Necmettin ULUTEPE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.