Hava Durumu

Cumbalar nihayet kurtuldu!..

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2018 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 08:34

1.3.2018 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesi Vatandaş Hattı köşesinde yayımladığınız "Cumbalı evin sorunu ve dikkatsiz sürücüler" başlıklı konu kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
İlgi yazıda "Sit alanı bölgesinde (Osmangazi ilçesi, Tahtakale Mahallesi, Maksem Caddesi, 10. Ara Sokağı'nda) oturuyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne de yazmış bulunduğum bir dilekçeme rağmen maalesef olumlu bir gelişme sağlanamadı. Evim, cumbalı bir yapıdır.. Evimin her yanını usulüne uygun şekilde ve Anıtlar Kurulu'nun denetimi altında yaptırdım.. Ancak bu sokaktan geçen bazı dikkatsiz sürücüler evimin yanındaki tretuvarın alçak kot farkından yararlanarak araçlarını yük indirip bindirmek için kaldırıma park ediyorlar. Ve bazı yüksek yük araçları sahipleri de, dikkatsizce kaldırıma çıkıp park etmek isterken evimin cumbalarına zarar veriyorlar..
29.01.2018 tarihli 21143 numaralı dilekçemdeki talebim, olay yerine olası tehlikelerin önlenebilmesi amacıyla duba konulması ile ilgiliydi. Belediyemizin Beyaz Masası'na elden teslim ettiğim dilekçem Ulaşım Daire Başkanlığı'na oradan Trafik Şubesi'ne ve sonra da Park Bahçeler Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Fakat üzülerek söylüyorum ki o tarihten bu yana yaşadığımız problem için hiçbir olumlu sonuca ulaşılamadı..
Bir vatandaş olarak hakkımı aramak istiyor ve konuyu yazılarınızla gündemi ayakta tutan, vatandaşın sorunlarının çözülmesinde belediye ile köprü olan gazete köşenize taşınmasını büyük bir istekle talep ediyorum. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek herkese peşinen teşekkürlerimi sunarım" denilmekteydi.
Konuyla ilgili olarak Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli düzenleme yapılmış ve söz konusu bölgenin çalışma sonrası çekilen görselleri de ekte sunulmuştur.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld.Basın Yayın ve Halkla İlşk. Daire Bşk.

OKURUMUZUN TEŞEKKÜRÜ:

"Merhabalar Erdal Bey,
Bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi görevlileri yayınlanan yakınmamı dikkate alıp belirttiğim adresime gelerek dubaları takmışlar ve sorunun önlenmesi için demir dubaları uygun görmüşler.
Bunun da daha kalıcı bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Durumdan çok memnunum. Ben ve ailem size ve gazetenize ilginiz için çok teşekkür ederiz. Minnettarım"
Siz yazılarınızla hep var olun.
Saygılarımla.." - Saadet BUDAKLI

Alo, burası Büyükşehir

'BURSA GÜNLÜĞÜ':- "7.3.2018 tarihli gazetenizdeki "Vatandaş Hattı" köşenizde yayınladığınız "Bursa'da Zaman neden durduruldu?" başlıklı okur yazısı kurumumuz ilgili birimlerinde incelenmiştir.
Söz konusu olan yazıda "Büyükşehir Bld.'nce kültür hizmeti olarak üç ayda bir yayınlanan, 'Bursa'da Zaman dergisinin son sayısını BURFAŞ tesislerinde bulamayınca görevlilere sordum. Yeni yönetimce dergi yayınının sonlandırıldığını öğrendim. Bursalıların izlediği, kütüphane raflarında sakladığı ve akademik camiadan okurları olan derginin yayını neden durduruldu? Çok yazık" denilmektedir.
'Bursa'da Zaman' dergisi Bursa Büyükşehir Bld.'nin tarihi kültürel miras çalışmalarının (her türlü restorasyon, somut olmayan kültürel miras ve kültür sanat çalışmaları vb.) anlatılması ve Bursa'nın tarihi ve turistik kimliğinin öne çıkarılması amacıyla yayınlanmaktaydı.
Dergi "Bursa Günlüğü" adıyla ve farklı bir mizanpajla; bu ay içinde tekrar yayınlanacaktır.
Vatandaşlarımız Bursa Günlüğü'nü; Büyükşehir Belediyesi hizmet binaları, kültür merkezleri ve sosyal tesislerden ücretsiz olarak temin edebileceklerdir.
Bilgilerinize sunarız." - Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

Asfalt onarımı mutluluk verdi

"Köşenizi her gün ilgiyle izliyorum. Bir süre önce Nilüfer, Konak Mah. Gültekin Sk. üzerindeki tehlikeli durumlar oluşturan bir asfalt problemi değerli bir okuyucunuzca iletilmişti.
2 gün sonra oradan geçerken ilgili hatanın kusursuz bir işçilikte giderildiğini ve bununla da yetinilmeyip çevresindeki kısa dönem içinde sorun teşkil edebilecek 3 noktadaki bozulmanın da onarıldığını gördüm, çok sevindim.
Onarımın kısa sürede yapılması, sadece okur talebinde belirtilen noktanın değil çevresindeki farklı oluşumların da ele alınması, onarımın noktasal olarak yapılmayıp, bir cerrahi kaliteyle komple çevresinin de temizlenip çok daha kaliteli bir çalışma şeklinde gerçekleştirilmesi, asfalt onarımının estetik kaygılar da gözetilerek tam yol seviyesinde ve kare veya dikdörtgen şeklinde yapılması mutluluk verdi.
Dileriz gelişigüzel asfalt onarımları yerine artık böylesi üst düzey kalitede çalışmalarla diğer hatalar da giderilecek diye çok sevindim.
İlgili çalışmayı hangi belediye veya hangi ekip yaptı bilemem. Ama yüksek iş ahlakları nedeniyle ilgili ekibin ilgili belediyece örnek teşkil etmesi için takdir edilmesi gerekir diye düşünüyorum..
Saygılarımla.." - Bir kısım çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.