Hava Durumu

Cumhuriyet Caddesi motosiklet yolu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2019 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2019 07:15

"Cumhuriyet Caddesi tramvay hattıyla birlikte yıllar önce trafiğe kapatılıp sadece yayalara ayrıldı. Güzel havalarda özellikle cumartesi günleri bu caddede yürüyor ve esnaf arkadaşlarıma uğruyorum..
Artık bahar geldi, insanlar havayı güzel görünce kendini dışarı atıyor. Ama şehrimizin kaldırımları dar ve yoğun kalabalık bu caddede çocuklarıyla rahat bir şekilde yürümeye çalışıyor. Özellikle de cumartesi ve pazar günleri..
Ekte iki değişik tarihte sadece cumartesi günleri çektiğim fotoğraflar var. Görüldüğü gibi caddede yoğun bir motosiklet trafiği var. Zaman zaman özel araçlar da araç trafiğine kapalı olan bu yolda görülebiliyor.


Cadde boyunca birkaç yerde özellikle 'motosiklet giremez' diye uyarılar var. Fakat dikkate alan, dinleyen yok!.


Motosikletlilerin bir kısmı yoğun şekildeki yaya grupları kenara çekilmeyince araçlarını onların üzerine sürüyor. Buna ben de dahilim!. Ciddi şekilde tehlike atlattım.
Bu yayalaştırılmış caddeye bu kadar motosiklet nasıl giriyor?. Buna hangi makam sahipleri izin veriyor veya göz yumuyor?.


Bazı kendini bilmez sürücüler motosikletini insanların üzerine sürmeyi hangi cesaretle yapıyor?.
Cumhuriyet Caddesi sabahları saat 10'a kadar pazarcıların ve esnafın işini görmesi için araç trafiğine açık. Bu saatten sonra oluşan trafik ise yasak kapsamında olup suç teşkil etmektedir. Burada cadde boyunca suç işleyen ve yayaları zora sokan motosiklet trafiğine birilerinin canı yanmadan son verilmesini ilgili birimlerden önemle rica ederiz.
Saygılarımla.." -
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

DİKKAY, SERT VE TEHLİKELİ VİRAJ

"Nilüfer, Beşevler bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bankalar önünden başlayıp, İzmir yoluna paralel giden yan yolda sanayi bölgesi tarafında sola doğru sert bir viraj bulunmaktadır.
Yaklaşık altı ay kadar önce önümde buradan geçerken seyir halinde bulunan bir sürücü direksiyon başında sara krizi geçirdi ve aracı İzmir yoluna girmek üzereyken kaldırım üzerinde takılarak durabilmişti.
Bu viraj kışın da buzlanma yapmakta ve en küçük dikkatsizlikte araçları yoldan çıkarıyor.
Bunlara ilave olarak akşam mesai saati bitiminde kendisini uyanık sanan sürücüler kaldırım üzerinden İzmir yoluna inerek trafiği ciddi şekilde tehlikeye düşürüyorlar.
İleride kazalara sebep olmaması için yetkililerin burada inceleme yapması ve yol kenarına bariyer koymalarını rica ediyorum..
Saygılarımla iyi çalışmalar.."
Berkan AKKOYUNLU

MÜZEDE ŞARKILI TÜRKÜLÜ GEZEK

Bursa'da Yaşam Kültürü Müzesi'nde gerçekleştirilen 'geleneksel gezek gecesi' Türk Sanat Müziği tutkunlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
'Saz Başlayınca Söz Biter- Geleneksel Gezek Gecesi'nde Dostluk Gezeği Musiki Derneği saz ustalarının eserleri geceye renk kattı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız ile Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik'in yanı sıra çok sayıda musiki meraklısının katıldığı gecede 200 yıllık müze konağın mistik atmosferinde Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz eserlerinin nağmeleri yankılandı.
Asırlık geleneklerden biri olan 'gezek'; farklı meslek gruplarındaki insanlar ile saz ve söz üstatlarının bir araya geldiği, belli bir disiplin içinde sanat müziği eserlerini icra etmeleri olarak biliniyor.
Osmanlı musiki ve sohbet geleneğinin mirasçısı gezek geceleri birçok ünlü sanatçı için de ayrı bir anlam taşıyor.
Zeki Müren, Erdinç Çelikkol, Müzeyyen Senar, Yıldırım Gürses, Burhan Dikencik, Serdar Kaşıkçılar, İnci Çayırlı, Recep Birgit, Cahit Peksayar geleneksel gezek gecelerinde yetişen ünlü sanatçılardan sadece birkaçı..

PROF. AYHAN KIZIL ANISINA BİR KONSER

Uludağ Premium sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği'nin desteklediği ve klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, bu hafta "14 Mart Tıp Bayramı" konserinde fedakâr ve onurlu hekimlerin yanında BBDSO'nun kuruluşuna büyük emek veren Prof. Dr. Ayhan Kızıl'ı da anacak. Murat Göktaş'ın yöneteceği konserde popüler müziğin sevilen ismi İlhan Şeşen solist, saksofonda da gazeteci- yazar Kürşat Başar, piyanoda Zafer Çebi, kontrbasta Uğur Yalçın ve bateride de Batuhan Büyükdoğan var.. Konser, yarın gece saat 20.00'de AKKM'de.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.