Hava Durumu

Cumhuriyet Caddesi'ni sel suları basabilir!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2018 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 07:50

"Bursamızın en merkezi yerinde bulunan ve ticari yaşamın yoğun olduğu, ayrıca yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan tarihi Hanlar Bölgesi ile adeta iç içe olan Cumhuriyet Caddesi'nde yakın geçmişte Büyükşehir Belediyesi'nce çalıştırılmaya başlanan tramvay hattında dikkatimi çeken noktaların fotoğraflarını çekip gazetenizdeki köşenize sayın ilgililerin dikkatlerine sunmak için gönderiyorum.
Geçenlerde yolum Cumhuriyet Caddesi'ne düştü. Burada işyeri olan bir arkadaşımın ziyaretine gitmiştim.
Gördüğüm manzaralar oldukça enteresandı.
Fotoğraflarda tespit etmiş olduğum gibi Cumhuriyet Caddesi'nde hemen hemen bütün mazgallar bu şekilde ve ağzına kadar dolu halde duruyor..
Ayrıca tramvay raylarının olduğu bölümler de sigara izmaritleriyle istila edilmiş..
Sigaralarını içtikten sonra izmaritlerini buralara atanlara mı bir şeyler söylemek lazım, yoksa bu cadde ve hatlarda gerekli olan temizlikleri yapmayanları mı eleştirmeliyiz acaba?.
Yağışlı günlerde burada ağzına kadar dolmuş bulunan yağmur suyu giderleri için konulan mazgallar sel sularını nasıl tahliye edebilir?.
Bu elbet imkansız. Böyle olunca da her tarafı sel suları kaplar. Uyarımın dikkatlere alınması ricasıyla saygılarımı sunarım." - Dinçer ÖZER

FARKINDALIK YARATMAK İÇİN

"Bursa'da şehir merkezimizde ana caddelerdeki kaldırımlar üzerinde çeşitli yerlere fotoğrafta görüldüğü gibi kanser hastalığına karşı erken uyarı-kontrol konularında farkındalık yaratabilmek için dikkat çekme amaçlı pembe kurdele işaretleri ve yazılar boyanarak dikkat çekiliyor..
Allah herkesi korusun. Kansere karşı bu amansız hastalığı önleyebilmek adına farkındalık oluşturulmaya çalışılırken guzel bir uygulama gerçekleştiriliyor..
Düşünenleri ve bu uygulamaları yapanları yürekten kutluyorum." - Kevser M.

RAKAM YORGUNLUĞUNU SAHADA ATIYORLAR....

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nca (BSMMMO) bu yıl 23.'sü düzenlenen futbol turnuvası, mali müşavirlerden oluşan 16 takımla başladı.
BSMMMO Çevre, Sağlık ve Spor Komisyonu'nca organize edilen ve Oda Yönetim Kurulu üyelerinin de izlediği turnuva açılışında Oda Başkan Yardımcısı Ömer İşci, "Odamızın geleneksel hale getirdiği ve meslek mensuplarımızdan büyük ilgi gören futbol turnuvasında forma giyen tüm meslektaşlarıma başarılar diliyor, turnuvanın keyifli geçmesini ümit ediyorum. Meslektaşlarımızı da her cumartesi günü Asya Spor Tesisleri'nde oynanacak maçları izlemeye davet ediyorum" diyor.
BSMMMO Yönetim Kurulu Sekreteri Hasan Uçar, yönetim kurulu üyeleri Asım Karaman ve Fatih Arslan'ın da katılımıyla gerçekleşen turnuvada açılış maçı öncesinde takım kaptanlarına ve hakemlere çiçek sunuldu.
Turnuvada şu takımlar var: 1326 Yeşil İnciler, Akyıl İnşaat Gemlik, Bağımsızlar 89, Bursa Uşaklar, Denetim Spor, Envanter Spor, Ergen İdman Yurdu, Göktürkler, Kollektif Spor, Mali Çözüm, Mali Yıldızlar, Matrahsızlar, Mavi Yıldızlar, Osmanlı Spor, Reeskont City, Tek Düzen Spor, Uludağ Spor. Serbest muhasebeci ve mali müşavirlerimize bol gollü başarılar..

AYDINLATMALAR ARIZALI, YANMIYOR

1)-Nilüfer ilçesi, Üçevler Mahallesi, İzmir Yolu Caddesi Küçük Sanayi Metro İstasyonu civarında ve şehir merkezine gidiş yönündeki sokak aydınlatma lambaları uzun zamandır yanmıyor.
2)- 29 Ekim Mahallesi İstasyon Sokak Karya 29 Sosyal Yaşam ve Eğlence Merkezi'nin arkasında bulunan sokak aydınlatma lambaları da yanmıyor. Bir aydınlatma direğinde de armatür yok.
3)- Ertuğrul Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı cadde genelindeki bir aydınlatma direğinde armatür yok. Cadde geneli kontrol edilmeli ve yanmayan lambalar ve armatür olmayan sokak aydınlatma direkleri onarılmalı.
4)- Altınşehir Mahallesi, Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı cadde genelinde bulunan bazı sokak aydınlatma lambaları da arızalı. Yanmıyor. Buradaki aydınlatma direklerinden birinde de armatür yok.
Arızalı aydınlatmaların onarılmasını bölge sakinleri olarak rica ediyoruz. Saygılarımla. - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.