Hava Durumu

Dağılmış ve problemli kaldırımlarımız var

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2018 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 08:06

Yaşamakta olduğumuz Nilüfer bölgemizdeki Kültür Sokak ve çevresindeki diğer sokaklarla ilgili olarak geçenlerde semt sakinimiz olan bir okuyucunuzun gönderdiği şikayetler ve bu konuyu belgeleyen fotoğrafları köşenizde okuduk.
Bunun üzerine biz de aynı mahallemizdeki bazı problemlerimizi fotoğraflarıyla tespit edip sayın ilgililere sunulması ricasıyla gazetenizdeki köşenize gönderiyoruz.
Örneğin; 75. Yıl Cumhuriyet Caddesi Solakoğulları Ortaokulumuzu Üçevler bölgesi tarafına doğru geçince burada bulunan kaldırımlarımız gerçekten çok kötü durumda. Dağılmış ve çöken kaldırımlar var.
Aynı bölgedeki kaldırımlarımızdan farklı fotoğrafları da gönderiyorum. Seçkinler Sokak'ta da durum aynı. Sayın yetkililerin bu problemleri dikkatlere alarak gerekli tamiratları yaptırıp bizleri 'gülümsetmelerini' rica ediyoruz..
Saygılarımızı sunarız.. Çevre sakinleri adına Fuat ÖZTÜRK

Limak'tan örnek çevre çalışması

"Hayatı Aydınlatıyor, Doğayı Koruyoruz" sloganıyla yola çıkan Limak Enerji Çevre Timi, bugüne kadar Bursa ve Yalova'da toplam beş alanın doğal güzelliğini geri kazanmasına olanak sağlarken bu kez de Çanakkale'deydi.
Daha önce Küreklidere Şelalesi, Mudanya merkez ve Kumyaka bölgesindeki kıyı alanı, Yalova Çınarcık'taki Hasan Baba Piknik Alanı ve 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Dağyenice Göleti'nin çevresini çöplerden arındırmıştı.
Çevre Timi, 4 ilde çevre temizliğine katkı sağlayarak, farkındalık yaratmıştı.. Yeni etkinlik ise kurumun hizmet verdiği Çanakkale Kepez sahilinde temizlikle gerçekleştirildi.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama, Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümündeki öğrencilerle birlikte öğretim görevlileri de etkinliğe katılım sağladı.

Başkan'dan tam isabet

Büyükşehir Bld. Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki 'Engelsiz Dart Alanı' açılışında şartları eşitlemek için sandalyeye oturup atış yapan Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş, tam isabetle hedefi tutturdu.
Türkiye'de ilk olan ve engelli sporcuların antrenman ve müsabakalarını oynayabileceği 'Engelsiz Dart Alanı'na Bşk. Aktaş ile Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şb. Bşk. Müzeyyen Yıldırım, Türkiye Bowling, Bocce Dart Federasyonu Bursa Dart İl Temsilcisi Mevlüt Arslan, milli sporcu Dart Antrenörü Nihat Demir ile engelli vatandaşlar katıldı.
Tören konuşmaları ardından eline dart alan Bld. Bşk. Aktaş, ilk atışları da kendisi yaptı. Şartları eşitlemek için sandalyeye oturup atış yapan Aktaş, milli sporcu Dart Antrenörü Nihat Demir'in verdiği taktiklerle hedefi tam isabetle tutturmayı başardı..
Engelli gençlerin atışlarını da izleyen Başkan Aktaş, tören sonunda sporculara çeşitli hediyeler verdi ve başarılar diledi..

Alo,burası Büyükşehir

MAZGALLAR ONARILDI:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 29 Ekim 2018 tarihli 'BUSKİ adeta bir tuzak gibi' başlıklı okur uyarı yazısı ilgili birimimizce incelenmiştir.
Yazıda ".. Çamlıca Mahallesi, Ata Caddesi'nde mazgallar zemine oturmadığı için araçların her geçişinde problem oluyor.. " denilmekteydi.
Söz konusu adresteki yağmursuyu ızgarası tamiratı BUSKİ Genel Müdürlüğü Kanal Bakım-Onarım ekiplerince 30 Ekim 2018 tarihinde yapılarak sorun giderilmiştir."

PROGRAMA ALINDI:- "25 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan 'Altyapı yok asansör boşluğu suyla doluyor' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Yazıda; Hamitler Mahallesi, Albayrak Caddesi, Erkan Sokak'ta Akaydın Apartmanı'nın asansör boşluğuna su dolduğu, altyapının yetersiz olduğu dile getirilmişti.
İlgili adreste teknik ekiplerimizce yerinde yapılan incelemede yağmur suyu imalatının gerçekleştirilmesi öngörülmüş olup, yağmursuyu hattı imalatı ve ızgarası 2018 yılı yatırım programına alınmıştır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Başk.

Hemen onarıldı

"Nilüfer ilçemizdeki Kültür Mahallesi, Derya Sokak'taki asfalt yolumuzda çöken bir kısım hakkında 6 Kasım 2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlama imkanı verdiğiniz uyarımız üzerine yolumuzda çökmüş olan kısımlar tekrar onarıldı ve yaşanılan sorun hemen giderildi.
Yapılan çalışma ile ilgili yeni fotoğrafını da gönderiyor, size, gazetenize ve tüm ilgili ekiplere açık teşekkürlerimizi iletiyoruz."
Nejat KAHVECİ ve komşuları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.