Hava Durumu

Daha yaz bile gelmedi. Yazık, günah ve ayıp!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2018 07:57

"Nilüfer'de, bölgemiz ve dolayısıyla şehrimizin gözbebeği olan Çamlıca Parkımızda geçenlerde arkadaşlarla yürüyüş yaparken gözlerimize inanamadık.
Parktaki oturma grupları önleri ve yanları bazı duyarsız kişilerce sanki şehir çöplüğü haline getirilmişti.
Bir gün önce buraya pikniğe gelenler afiyetle yemişler, içmişler çam kokusuyla dolu ortamda temiz hava almışlar, gülmüşler, oynamışlar ama evlerine dönerken yedikleri içtikleri ürünlerin ambalaj atıklarını ve çöplerini buraya atıp bırakmışlar.
Halbuki, oturdukları ve insafsızca çöplerini bıraktıkları yerin hemen yakınında çöp kutuları da var!.
Çöp kutuları olmasa hadi neyse diyelim.. Ama var!..
Çamlıca Parkımız bahar ve yaz aylarında büyük rağbet gören bir yer. Ama daha yaz ayları gelmeden burasının durumu gönderdiğimiz fotoğraflardaki gibi işte bu şekilde yürek burkan bir durumda..
Parkımıza gelip piknik yapan, güzel bir gün geçiren, bu güzelliklerin keyfini süren vatandaşlarımız acaba kendi ev ve bahçelerinde de çöplerini böyle ortada mı bırakıyorlar?!.
Evet, daha yaz gelmeden durum işte böyle..
Yazıktır, günahtır ve ayıptır!. Başka söze gerek yok. Vatandaşları duyarlılığa davet ediyoruz."
Salim GÜVEN ve semt sakini arkadaşları

İptal edilen emeklilik

"44 yaşındayım. 10 yaşımdan beri epilepsi hastasıyım, yüzde 40 raporum var.
Epilepsi nöbetleri geçirdiğim için işyerlerimden hep çıkarıldım. Son zamanlarımda nöbetlerim daha da sıklaştı, çalışamıyorum.
Engelli emeklisi olmak için bir işyerinde sigortalı çalışırken engelli vergi indirimi almak gerektiğinden bir işyerinde fiili çalışmamama rağmen primimi kendim ödeme şartıyla 6 ay sigortalı gösterildim. Deftardarlık'tan vergi indirim belgemi alıp emekli oldum.
Emekliliğimin 5. senesinde SGK fiili çalışmadan sigortalılığın yasak olduğu gerekçesiyle (bilmiyordum) çalışmadığımı saptadığından emekliliğimi iptal etti. Geriye dönük 90.000 TL. ödeme çıkardı. SGK vade farkıyla 120.000 TL. yi bulan borcumu 60 aya bölebileceğini söyledi; bu da aylık 2000 TL.
Şu an kardeşimin çalıştığı işyerinde ve onun gözetiminde beraber çalışıyorum. Haziran ayında emekli olacağım. Elime geçecek muhtemel emekli maaşı 1500 TL. olacak.
Oysa, yıllardır benim gibi engelli olup çalışamayan veya sağlıklı olmalarına rağmen eşlerince bir işyerinde fiili olarak çalışmadan sigortalı gösterilip emekli olan binlerce kadın var. Durum bu iken şikayet veya tesadüfen saptanan sadece yüzde 10 emeklinin emekliliği iptal edilmiş oluyor. Saptamayanlar belki de ömür boyu maaş alacak.
Bu ne kadar adil ve ne kadar doğru?. Benim gibi emekliliği iptal edilmiş ve geri ödeme istenen onbinlerce mağdur var. Bu durumda adil bir devletin yapması gereken ya bütün fiili çalışmayanları saptayıp emekliliklerini iptal etmesi gerekiyor ki bu çok zor. Ya da on binlerce mağduru bundan kurtarma affı çıkarması gerek.
Saygılar." - Mümin ALTINÇİÇEK

Tehlike bitti!..

"Nilüfer, Barış Mah.'ndeki Menekşe Parkımız yeniden düzenlenirken tehlike yaratan bir durumu geçen 2 Nisan'da köşenizde yansıtmıştım.
Yürüyüş yollarından birinde yol kenarında yaklaşık bir insan boyunda uzun bir boru yükseltisi dik şekilde duruyor ve geceleri yeterli şekilde aydınlatılmayan parkta bu boru oradan geçen yabancılara çarpar diye uyarmıştım.
İyileştirme hemen yapıldı ve belirttiğim boru tamamen kaldırıldı.
Duyarlılık gösteren ilgililere teşekkürler, saygılar." -Gülin T.

Karacabey'de kuş sevgisi

Karacabey'de doğaya ve kuş sevgisine büyük ilgi var.
Yeniköy'deki yeni sahil düzenlemesinin yanı sıra her yıl yinelenen Eski Karaağaç Köyü Leylek Şenliği'nden sonra şimdilerde de göç rotası içindeki Karacabey'de konaklayan pelikan kuşlarının sayılarını öğrenmek için çalışmalar yapılıyor.
Bu arada 'Leylek Köyü' Eski Karaağaç kongre turizmiyle de adından söz ettirmeye başladı.
Son 1 yılda ulusal ve uluslararası konferanslar sayesinde 'kongre turizmi' yolunda da ciddi mesafeler alan köyde Doğa Araştırmaları Derneği ile Karacabey Bld.'nin ortaklığında Yaban Hayatı ve Gözlemi etkinliği gerçekleştirildi.
İlçe Bld Bşk. Ali Özkan, "köy mahallelerindeki çevre düzenlemeleri ve yatırımlarla, leylek köyünü ayrı bir konuma taşıdık. Turizmin yanında, adeta bir okul gibi yıl içinde de ilgiyi sağlamak için gerçekleştirilen çabalar sonuç veriyor" diyor. Köy, hafta sonları yerli- yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.