Hava Durumu

Darphane dert(!) basmasın!..

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2021 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2021 08:17

"Bursa Osmangazi'de Maksem-Mumcular Mahalle arası cadde üzerinde bulunan eski darphane binası kendi kaderine terk edilmiş bir görüntü veriyor?.

Aslında büyük paralar sarf edilerek burası restore ettirildi.. Çevredeki sokaklar bile ele alınıp güzelleştirildi. Böylece bir tarihi yapı gün yüzüne çıkartıldı.

Mahallemizdeki bu yapının ele alınması ve güzel bir hale getirilmesine önceleri sevindik tabii.

Fakat iş bittikten sonra öylece bırakılınca sevincimiz de adeta kursağımızda kaldı.

Halbuki tarihi darphane binası restore edilirken yetkililerce bizlere burasının bir kültür merkezi olarak hizmet vereceği ifade edilmişti.

Peki; ne oldu da bu yapı bu halde bırakıldı?.

Restorasyon için harcanan onca paraya ve sarf edilen, onca emeğe, dökülen terlere yazık değil mi?.

Koronavirüsünün yarattığı öldürücü salgın hastalık öncesi de burası aynen böyleydi. Yani restorasyon bittiği halde tamamen kapanmış bir şekildeydi.. Şimdi de halen kendi kaderine bırakılmış ve kapısına kilit vurulmuş bir halde duruyor?.

Darphane, geçmiş asırda para basılan bir yermiş.. Ama şimdi biz semt sakinleri için adeta dert (!) basıyor!.. Basmasın!.

Mumcular semti sakinleri olarak Büyükşehir Belediyesi'nden bu mesele hakkında bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Hürmetlerimizle."

MUMCULAR'dan bir kısım semt sakinleri

GÜZELİM ASFALTTA ÇÜRÜK DİŞ GİBİ!..

"Nilüfer Belediyemiz çok yakın tarihte bölgemizdeki caddelerde büyük bir asfalt seferberliği başlatmıştı..

Bundan Ataevler semtindeki Ali Rıza Bey Caddesi de nasibini aldı. Cadde baştan aşağı yeniden asfaltlandı, ızgaraların üzerleri açıldı, sonra gerekli olan beyaz yol çizgileri de düzenle çekildi..

Fakat caddede özellikle sokak başlangıç noktaları olan virajlarda asfalt yapılmayan kesimlerdeki asfalt yüzeyde adeta çürük diş gibi duran yerler halen mevcut.

Çalışma yapılmayan buradaki noktaların ele alınması ve asfaltanması gerek. Anımsatmayı görev bilirim. Saygımla."

A.Can BAŞAK

TEŞEKKÜR PANOSU

GECE PİS, SABAH MİS KOKULU SOKAK:

"Nilüfer ilçesinde temizlik çalışmaları övgüye değer. 17 Haziran gecesi Konak Mh. Eroğlu Sokak'taki evimizde dışarıdan gelen anormal ölçüdeki pis kokulardan ötürü oturamaz hale geldik. Çaresiz kalınca Nilüfer Bld.'nin Temizlik İşleri birimine telefon ettim. Sorumlu Sn.Osman Nuri Ferik'le görüşüp durumu anlattım. Adresimizi aldı ve 'yarın inceleyip hemen tedbir alabiliriz' dedi. Sağ olsun, son derecede kibar davrandı. Ben, gereken inceleme ve temizlik ertesi gün hemen ele alınmaz diye endişeliydim.. Ama sabah uyandığımda çok erken saatlerde ekiplerin gelip gerekli işleri yaptığını anladım.. Çünkü sokağımızdaki konteyner tamamen boşaltılıp çevresiyle birlikte yıkanmıştı. Sokağımız tertemizdi ve adeta mis gibi kokuyordu. Aynı telefonu bir kere daha arayıp Sn. Ferik'e teşekkür ettim. Çok ağır ve pis kokan şey, buraya atılmış ölü bir kediden kaynaklanıyormuş. 'Kedi, veteriner işlerine gönderilip ölüm nedeni genel bir hastalık olmasın diye araştırılacak' dedi.
Böylesi duyarlılık ve üstün görev bilincine sahip Osman Nuri Ferik Bey ve çalışma ekibini tebrik eder başarı ve kolaylıklar dilerim." -Neşe TORUN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.